Minden nap fürdetitek a babát ?
#10 A nyugati országok nem épp követendő példák gyerekgondozás tekintetében. Ezekben pl. az is szokás, hogy nem fűtenek a gyerekszobában, illetve, hogyha a gyerek sír, akkor hagyni kell, hogy egyedül sírjon, amíg bele nem fárad és a kimerültségtől abba nem hagyja.
Ha engem kérdezel, szerintem a legjobb országok babának lenni: Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország.
Oké, de Nyugaton ők maguk sem fürdenek minden nap.
Volt szerencsém németekhez és angolokhoz is. :S
Angliában a baba szétkente a fején a joghurtot, 2 nap múlva még mindig ott volt a fején már megsavanyodva. :S
Ja, igen, mikor fel akartam venni a babát mert sírt, rám szóltak, hogy ne. Ez is Angliában volt.
Illetve meg tudom erősíteni a nem fűtést is.
Mi is mindennap fürdettük, kórházban is így csinálták nálunk. Az elején persze csak gyors átmosás a sírás miatt is, de nem tudtam volna hagyni én sem, hogy ha napi 4-5x is hígat kakilt az anyatejtől, hogy akkor x napig abban aszalódjon, még ha alaposan át is töröltem pelenkázásnál, de akkor sem. Meg hát napközben rá is tapad por/kosz/bármi egyéb, még ha csak fekszik is, de csak kivisszük sétálni utcára stb.
Nem mondom azt hogy nálunk nem maradt ki fürdés, ha tényleg hulla fáradt volt betegség vagy bármi más miatt, de a rendszeresség megvolt általában.
2 naponta kádban fürdik, a többi napon pedig meleg vízzel átitatott textilpelenkával mosom át tetőtől talpig. Egyébként pelenkázásnál is ugyanígy egy tiszta, vizes textilpelussal szoktam átmosni, vagy megy egyenesen a csap alá az alfele, ha olyan a helyzet.
Mikor nagyobb lesz, elkezd mászni, elkezdődik a hozzátáplálás, szóval sok új koszforrás megjelenik, akkor elkezdjük a napi fürdetést is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!