1 éves anyatejes baba mellett bevállalnál ottalvós leánybúcsút?
A húgom leánybúcsúja lesz. A babám anyatejes, sokszor ébred éjjel, más nem tudja vissza altatni éjszaka, én kellek.
Úgy tervezem hogy nappal ott leszek, de este altatásra hazaérek. A húgom viszont kiakadt, mégiscsak a nővére vagyok, sokat jelentene neki ha ott lennék. A lagzi miatt is ideges, mert ott sem biztos hogy tudok maradni a baba miatt. Azt érzem ketté szakadok, de nem tehetek róla hogy rossz alvó gyerekem van. Te mit tennél?
Ez azért személyiség függő kérdés is.Én minden kanyar nélkül azt mondanám,hogy tudja hogy kis gyerekem van,ne erőltesse.
A fiam is nagyon rossz alvó,lassan 3 éves,de 4-5 alkalommal simán megébred éjjel.Iszik egy pohár innivalót,fázik,melege van,kimegy pisilni (pelusban..:D),felmászik hozzánk,vissza költözik az ágyába,szóval..mindig van valami.De kell,hogy ott legyek.
Szerintem (nem tudom ki hogy van vele) bőven elég az,hogy nappal ott vagy,nem? Hát mi az ördög történik ott este,hogy ott is kell aludni..ha éjszaka fent vagy nehezen fogsz ébren maradni nappal a gyerekkel másnap,ha pedig alszol..miért kellene máshol aludni,miért nem jó otthon? Én eleve nem vagyok olyan aki felfújja a dolgokat,talán ezért nem is értem a problémát,de ha ez segít én tuti letudnám annyival,hogy tesó,együtt nőttünk fel,legyen elég belőlem.nappal ott vagyok,buli van,este megyek a gyerekemhez és majd az esküvőn találkozunk..:D
Persze aki más beállítottságú az lehet,hogy másképp gondolja,ezt neked kell tudni.Azt is,hogy mit tudsz bevállalni.Mert te nem férjhez mész,hanem te másnap ugyan úgy haza,és egész nap el kell viselned (csúnyán megfogalmazva) a gyerekedet egészen éjszakáig.(és nem jó alvó,szóval te másnap sem tudod kialudni magad).
Gondold át,ha tudod vállalni akkor tegyél a kedvére,ha nem akkor fogadja el,hogy te anya vagy,és végtére is..gondolja meg ő is,hogy ez a pizsi parti most tényleg olyan hű de fontos dolog-e..:'D
Majd a hugod megerti ha neki is lesz gyereke.
Lanybucsun en nem vettem reszt (baratnome volt), de az eskuvon igen, ugyanigy 1 eves volt lanyom. Kozel vettunk ki szallast, anyu vigyázott ra, es nem is ebredt ejjel 3ig.
Az éjszakai programok általában már csak az italozásról szólnak.
1.Szoptattam (jó,kivitelezhető lett volna,hogy igyak,de tudod hol bonyolítottam volna meg a saját dolgom más esküvője miatt..)
2.Nem igazán szeretem az alkoholt
3.Meg hát nem az én esküvőm volt egyik sem.Rokonoké.Örültem nekik,szívesen részt vettem mindenen,de csak úgy és addig ameddig nekem is jó volt.Akkor nekem 7 hónapos ikreim voltak.
Nekem nappal volt jó,ital nélkül.Megértették.
Addig csinálj mindent ameddig az neked is jó.Más miatt akkor szervezkedj,ha te is tényleg részt akarsz venni.Ha nem akarsz akkor maradj addig ameddig neked is jól esik.Mi nem esne neki jól abban,hogy ELMÉSZ az ő leány búcsújára,de mint (főként szoptató) anyuka nem maradsz éjszakára,hanem haza mész a családodhoz? Mi ebben a nagy ügy? A lagzin gondolom ott leszel,ott is ameddig jól érzed magad/ameddig tudsz maradni.
A részvét a fontos és az hogy mindenki jól érezze magát (te is!),nem az hogy egy kötelező elemként diszelegj a teremben a húgod kenye-kedve szerint.
Te magad is leírtad a kulcs mondatot, miszerint úgyse éreznéd jól magad...
A húgod meg lesz szíves megérteni, nem várhatja el, hogy úgy ott legyél, hogy amúgy fejben otthon vagy, ez önzőség a részéről. Szerintem csak végig kínlódnád az estét, meg percenként a telefont bámulnád.
4 gyerekem van ezt leszögeznèm már az elején. Szoptattam mindet mellből, nem lefejve cumisüvegből.Továbbá 1 éves gyerekről beszélünk, aki azért nem egy újszülött. Ebben a korban teljesen felesleges az éjszakai szoptatás, ez csak komfortszopi, tulajdonképpen egy rossz szokás. És lehet, hogy ezért ilyen rossz alvó.
Engem az a mondat lépett meg, hogy nem is tudnád jól èrezni magad. Hát nem is neked kell elsősorban, hanem a tesodnak. Gondolom neked is volt lanybucsud, esküvőd, babaváród miegymás, amin ott volt a hugod teljes vallszelesseggel. 1 éjszakát te és a gyereked is kibirtok a kedvéért, sőt tovább megyek még jól érezni és elengedni magad is megpróbálhatnad.
1 éves gyerek is kis gyerek. Ha anyukának igénye sincs rá akkor minek erőltetni? Ott lesz nappal max nem issza szét az agyát,na bumm.
A komfort szopi nem rossz szokás ez a gyerek igénye,csak azok az anyukák állítják ezt akik rohadtul unják a szoptatást és már nem akarják tovább csinálni,amivel nincs semmi gond DE ne legyen az se gond ha valaki még szeretné a szoptatást vállalni.
Mi az,hogy nem az ő szórakozása a lényeg hanem a tesójáé?
Az,hogy valaki esküvőt tart nem jelenti,hogy ott csak neki kell jól éreznie magát és ezért mindenki mint egy bazári majom ugráljon úgy ahogy ő fütyül és mêg vágjanak is jó képet hozzá..
Rendez programokat,esküvőt és meghív embereket,akik azért jönnek el,hogy megnézzék az ő esküvőjét ÉS jól érezzék magukat eközben.
Ha valaki nem érzi jól magát,nem megfelelőek neki a programok vagy maga az esküvő akkor nem kötelező ott lenni,csak hogy a menyecske jobban érezze magát.Semmi sem kötelező,minden csak egy lehetőség.
Ha a kérdező menni akar akkor meg fogja tudni oldani,hogy mehessen.Ha nem akar menni akkor azt pedig MÉG a húgának,a menyasszonynak is tiszteletben kell tartania.Sőt! Tudta,hogy kisgyermekes a nővére,ha egy kicsit is toleráns lett volna ÉS TÉNYLEG érdekében állna,hogy mindenképpen ott legyen vele a testvére akkor úgy szervez programot,hogy neki is jó legyen,és nem éjszakára teszi az egész pizsipartit.
Ez csak egy esküvő,nem kell fel fújni.Talán egy év múlva úgyis elválnak,minek emiatt túl porogni bármit is,az ember normál esetben a saját esküvőjét se csinálja élet-halál kérdése körbe..:D
Ezt én sem értem, én magam sem szeretném, hogy valaki csak azért legyen ott, hogy ne bántson meg...
Az, hogy ő nem érti meg, meg neki nem számít, hogy te hogy éreznéd magad, hát...
Ez egy ilyen élethelyzet, nem csak bohóckodásból áll az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!