Bevállalnátok az iskolát újszülött mellett?
Van már két diplomám (BSc, MSc), 3 éve dolgozom. Úton van a pici, most vagyok 7.héten. Szeptembertől lenne lehetőség 2 féléves posztgraduális képzésre. Levelezős lenne, félévente 4 alkalommal kéne leutaznom az egyetemre péntek délután+szombatra (bár ha marad az online oktatás, akkor utazni sem kell).
Február elejére vagyok kiírva, vagyis az első vizsgaidőszak még lemenne a pici születése előtt.
Nyilván függ a babától, hogy hogy lehet mellette tanulni. Igazából 4-szer 2 napra + államvizsgára lennék távol tőle (amit a család meg tud oldani, hogy vigyázzanak rá).
A tanulás a kérdés. Ti bevállalnátok így lutrira? Hogy az anyagot sem ismerem (milyen nehéz, mennyit kell tanulni), a tanárokat sem ismerem (mennyire kérik számon szigorúan) és a picit sem ismerem (mennyire lehet mellette tanulni).
Igen, én januárra vagyok kiírva és mellette van egy kétévesem.
Szeptemberben kezdem a második diplomám, de külföldön.
Ha nem probálom meg, akkor nem fogom tudni milyen és úgy gondolom, hogy még így is több időm lesz, mint akkor, amikor munka és gyerek mellett kellene tanulni.
Nem lehet tudni, nem lehet máskor kezdeni, 1 évvel később?
Terhesség is lehet nehéz, feküdnöd kell stb., lehet az újszülött is nehéz eset.
Nem kezdeném el.
Vágj bele, próbáld meg.
Ne hallgass a károgókra, nekik csak a gyerek meg háztartas a lényeg, el sem tudják képzelni, hogy ezeken kívül mást is lehet csinálni.
Gyakorlatilag az egész terhességemet végighánytam és rosszul voltam. A végén már mozdulni is alig bírtam. Nekem sem az utazás, sem a tanulás nem ment volna.
Amikor megszületett, akkor pedig enyhe túlzással napi 24 órából napi 24-et igényelt. Úgyhogy ennek lehetősége tudatában én biztos nem vállalnék úgy, hogy valamit nem muszáj. Tehát más az, hogy valaki egy egyetemi folyamatban lesz terhes és más az, hogy már van két diplomája és úgy vállalja-e be. Én nem vállalnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!