Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bevállalnátok az iskolát...

Bevállalnátok az iskolát újszülött mellett?

Figyelt kérdés

Van már két diplomám (BSc, MSc), 3 éve dolgozom. Úton van a pici, most vagyok 7.héten. Szeptembertől lenne lehetőség 2 féléves posztgraduális képzésre. Levelezős lenne, félévente 4 alkalommal kéne leutaznom az egyetemre péntek délután+szombatra (bár ha marad az online oktatás, akkor utazni sem kell).

Február elejére vagyok kiírva, vagyis az első vizsgaidőszak még lemenne a pici születése előtt.

Nyilván függ a babától, hogy hogy lehet mellette tanulni. Igazából 4-szer 2 napra + államvizsgára lennék távol tőle (amit a család meg tud oldani, hogy vigyázzanak rá).

A tanulás a kérdés. Ti bevállalnátok így lutrira? Hogy az anyagot sem ismerem (milyen nehéz, mennyit kell tanulni), a tanárokat sem ismerem (mennyire kérik számon szigorúan) és a picit sem ismerem (mennyire lehet mellette tanulni).

2021. jún. 13. 10:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
51%
5-ös vagyok, köszönöm a lepontozást. Én attól még elkezdem az iskolát, mert nektek ez nem tetszik. 😘
2021. jún. 13. 19:55
 12/17 anonim ***** válasza:
48%

Újszülöttel otthon vagy, ezerszer egyszerűbb vele tanulni, mint gyerek ÉS munka mellett, a szabadságaidból kigazdálkodni úgy, hogy ne menjen a család kárára.

Szóval most a legalkalmasabb.

Ha megtehetném, én is bevállalnék még egy babát (sajnos eü okok miatt nem megy). 2 éve logisztikázom és kezdek belebolondulni. A hátralévő 2 évre biztosan sokat segítene.

2021. jún. 14. 09:46
 13/17 anonim ***** válasza:
28%
12-es ne írj ilyet, mert ez LEHETETLEN, mint láthatod a hozzászólásokból gyerek mellett tilos tanulni.
2021. jún. 14. 11:04
 14/17 anonim ***** válasza:
60%
Igen, észrevettem, nem is értem. A 2 kezemet összetenném, ha nem munka és kisiskolás mellett kellene tanulnom, hanem otthonról tehetném egy baba mellől :/
2021. jún. 14. 11:37
 15/17 anonim ***** válasza:
61%
Hát én munka és kisiskolás mellett tanultam. Újszülött mellett lehetetlen volt. Így sokkal több időm energiám volt mint akkor. Tudjátok nem minden baba eszik, alszik csak meg aludja végig az éjszakát egyből
2021. jún. 14. 12:07
 16/17 anonim ***** válasza:
44%
#12/14 vagyok. Tudjuk. Többemberes volt a fiam (és kötődően, válaszkészen nevelt, igény szerint szoptatott, együttalvós, hordozott... szóval matrica). Mire iskolába került, kiderült, hogy az már az ADHD előjele volt. Pavoros, 4-8 éves kora között NEM volt átaludt éjszakánk. Most 10 éves és még most is belefutunk heti 2-3 éjszakázásba. Szóval igen, tudom, miről beszélek. És mint ilyen gyerekkel rendelkező mondom, hogy egyszerűbb lett volna otthonról tanulni babával, mint munka mellől.
2021. jún. 14. 12:13
 17/17 anonim ***** válasza:
63%

Tipikus magyar mentalitás, nehogy már valaki tudjon valamit, ami nekem nem megy, visszahúzom a saját szintemre.

Úgy látszik a legtöbben azzal sincsenek tisztában miként működik a felsőoktatás. Nem azzal van a baj, ha valaki nem vállalja be, de ne szólja már le a másikat, ha neki pedig sikerül.

2021. jún. 14. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!