Bevállalnátok az iskolát újszülött mellett?
Van már két diplomám (BSc, MSc), 3 éve dolgozom. Úton van a pici, most vagyok 7.héten. Szeptembertől lenne lehetőség 2 féléves posztgraduális képzésre. Levelezős lenne, félévente 4 alkalommal kéne leutaznom az egyetemre péntek délután+szombatra (bár ha marad az online oktatás, akkor utazni sem kell).
Február elejére vagyok kiírva, vagyis az első vizsgaidőszak még lemenne a pici születése előtt.
Nyilván függ a babától, hogy hogy lehet mellette tanulni. Igazából 4-szer 2 napra + államvizsgára lennék távol tőle (amit a család meg tud oldani, hogy vigyázzanak rá).
A tanulás a kérdés. Ti bevállalnátok így lutrira? Hogy az anyagot sem ismerem (milyen nehéz, mennyit kell tanulni), a tanárokat sem ismerem (mennyire kérik számon szigorúan) és a picit sem ismerem (mennyire lehet mellette tanulni).
Újszülöttel otthon vagy, ezerszer egyszerűbb vele tanulni, mint gyerek ÉS munka mellett, a szabadságaidból kigazdálkodni úgy, hogy ne menjen a család kárára.
Szóval most a legalkalmasabb.
Ha megtehetném, én is bevállalnék még egy babát (sajnos eü okok miatt nem megy). 2 éve logisztikázom és kezdek belebolondulni. A hátralévő 2 évre biztosan sokat segítene.
Tipikus magyar mentalitás, nehogy már valaki tudjon valamit, ami nekem nem megy, visszahúzom a saját szintemre.
Úgy látszik a legtöbben azzal sincsenek tisztában miként működik a felsőoktatás. Nem azzal van a baj, ha valaki nem vállalja be, de ne szólja már le a másikat, ha neki pedig sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!