Hogy lehet ezt megoldani? Kezdek besokallni.
A gyógyszertárban vehetsz sima, hagyományos kézi mellszívót. Üveg, végén gumiharang. Már 2 kórházban szültem, de mindkét helyen ezt a fajtát használták, gondolom nem véletlenül. Egy próbát megér, és párszáz ft.
Amúgy megértem amit írsz.... Én pl olyan környéken élek, vidéken, ahol még egy normális bolt sincs, se park, se játszótér, se semmi. Hiába megyek ki a lakásból, rohadtul unom, hogy szinte csak 1magam vagyok az utcán, nincs mit nézni, nincs kihez szólni.
ja, és 2 gyerekem van, néha az őrület határát súrolom. És bárki bármit mond, a gyerek az első mindig, de igenis az anyukának szüksége van néha egy kis időre, amikor csak és kizárólag saját maga van, és azt csinál, odamegy, ahova épp akar. Mert muszáj feltöltődni valahogy!!!
Szerintem te sem vagy megbarátkozva azzal, hogy szoptatnod kell és ez odaköt maximálisan hozzád, és te pedig sajnálod a függetlenségedet, ami előtte teljesen természetes volt.
De el kell, hogy keserítselek, a valóság az, hogy még hosszú évekig nem fogsz tudni nyugodtan elmenni pl shoppingolni,anélkül, h ne gondolnál rá, hogy lehet most- de ez az Anya szerepe.
Sétáláskor pl azért sír, mert zajos kint, később azért sír, mert fáj a foga, vagy nem kapja meg a csokit..tök mindegy, fogadd el, hogy van egy gyereked-aki csak tőled függ.
Tudom, sok mindenkinek nem fog tetszeni, de ha nagyon kivagy, és nagyon szabadulni akarsz, egy-egy alkalommal tápszert is kaphat anyukádtól. Az én három hónaposom még csak anyatejet kapott, de a gyerekorvos szerint ha napi egy étkezés tápszer, az se a székletén, se az egészségén nem fog látszani. Ennek ellenére én azért ódzkodom ettől.
Nekem van Medela Mini Electricem, Avent elektromos és kézi mellszívóm is - leginkább a legolcsóbb, az Avent kézi jött be. Amikor elkezdem, az első néhány percben nagyon óvatosan kell pumpálni, mert akkor még tényleg semmi nem jön és fájhat, csak utána indul be. Ha időnként átmasszírozod közben a cicid, akkor többet lehet lefejni. 20 ml tényleg nagyon kevésnek tűnik. Elvileg ha a szoptatás megy, ennek sem kellene akadályának lenni.
Én kicsit aggódós vagyok a családom szerint, és az első két hónapban csak elvétve merészkedtem ki a kisebb sétákon túl. Aztán nagy levegővétellel igent mondtam a párom felvetésére, és kimentünk egy hétre Horvátországba most szeptember elején. Nagyszerű volt, azóta sokkal bátrabb lettem "mozgás" ügyben, és anyatejjel feltöltött cumisüveggel (de ez se kell, csak biztonságból, mert elég a cici) akár több órára is bátran kimozdulok otthonról. A lányom nagyobbakat alszik így (autóban, bevásárlóközpontban, könyvtárban), mint otthon szokott, mosolygós és vidám ha éppen ébren van.
23.21-esnek.
Milyen klassz,hogy vannak közöttünk önjelölt pszichológus anyukák is,akik már 10 sorból is felmérik h mi a "stájsz",majd kiegészítik saját "okosságaikkal".Rátok mindig,minden helyzetben lehet számítani,köszöjük!
Ez az,add neki az ívet,úgysem érzi még magát elég nyomorultul!
Téli babák voltak az enyémek,tavaly októberiek,imádtam (om)őket,imádtam szoptatni kettőjüket egyszerre!Lakásban élünk,férjem egész nap melóban,én meg a két csepp babával látástól vakulásig.Lefejtem a tejet,mikor apa hazajött,átadtam neki őket,és elmentem anyukámhoz másfél órácskára újra gyereknek lenni(nem napi rendszerességgel)!Mikor hazajöttem,egy kiszellőzött fejű,józan,vidám,mosolygós anyuka tért haza,akiben örömét lelte az egész család,apa is,gyerekek is.Sőt mi több,egyszer még a Tescoba is elmerészkedtem az édesanyámmal karácsony előtt vásárolni.
Dobjon rám követ,aki elítél ezért,nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!