Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet ezt megoldani?...

Hogy lehet ezt megoldani? Kezdek besokallni.

Figyelt kérdés
kisfiam 2hónapos,csak anyatejes,fejni sajnos egyáltalán nemtudok,mert csak pár csepp jön.2-3óránként eszik,van mikor 4.Sajnos már mostanra kezdek besokallni,imádom a fiam,de már nagyon vágyok kicsit kimozdulni itthonról egyedül,csak nézelődni,vásárolni kicsit,emberek közé menni,de nemtudok emiatt,hogy szopizik,és lefejni meg nemtudok.Ha tápszeres lenne,vagy lenne lefejt tej,semmi baj nemlenne,mert rátudnám hagyni páromra vagy anyumra,de így...azalatt a 2óra alatt(jó esetben) még lenne időm elmenni,az nem elég semmire,mert még el kell jutni a városba,meg vissza haza,ez másfél óra oda-vissza,és akkor még nem néztem szét..ha lenne jogsim könnyebb lenne,vagyis gyorsabb ugye,de nincs..olyan nehéz..van valaki aki hasonló helyzetben van/volt?Hogy lehet ezt megoldani?Azonkívül hogy majd ha nem szopizik várjam meg azt,és hogy magammal vigyem..?Ezeken kívül van valami megoldás?Mert oké hogy magammal tudnám vinni,de épp erre lenne szükségem hogy kicsit egyedül legyek..már nagyon nehezen bírom,sokszor rámjön a sírás,félek nehogy bedepizzek...2szopi közt meg nincs el teával sajnos...van hogy 2szopi közt végig alszik,de van hogy végig felvan,és végig sír még nálam is...így hogy hagyjam bárkire is?Bár tudnám mikor alussza azt a 3-4órát,de hát még nála nem lehet tudni,picike.
2010. szept. 20. 20:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Lehet h nem jó neked az a fajta mellszívó.Ha módod van rá,próbálj ki másikat,nekem az Avent kézi tuti bevált.Ha a babád elfogadja cumisüvegből a tejcsit,és le tudod fejni,szabad vagy.Én így csináltam,mikor picik voltak a gyerekeim.
2010. szept. 20. 22:00
 22/26 anonim ***** válasza:

A gyógyszertárban vehetsz sima, hagyományos kézi mellszívót. Üveg, végén gumiharang. Már 2 kórházban szültem, de mindkét helyen ezt a fajtát használták, gondolom nem véletlenül. Egy próbát megér, és párszáz ft.

Amúgy megértem amit írsz.... Én pl olyan környéken élek, vidéken, ahol még egy normális bolt sincs, se park, se játszótér, se semmi. Hiába megyek ki a lakásból, rohadtul unom, hogy szinte csak 1magam vagyok az utcán, nincs mit nézni, nincs kihez szólni.

ja, és 2 gyerekem van, néha az őrület határát súrolom. És bárki bármit mond, a gyerek az első mindig, de igenis az anyukának szüksége van néha egy kis időre, amikor csak és kizárólag saját maga van, és azt csinál, odamegy, ahova épp akar. Mert muszáj feltöltődni valahogy!!!

2010. szept. 20. 22:42
 23/26 octillery ***** válasza:
17%

Szerintem te sem vagy megbarátkozva azzal, hogy szoptatnod kell és ez odaköt maximálisan hozzád, és te pedig sajnálod a függetlenségedet, ami előtte teljesen természetes volt.

De el kell, hogy keserítselek, a valóság az, hogy még hosszú évekig nem fogsz tudni nyugodtan elmenni pl shoppingolni,anélkül, h ne gondolnál rá, hogy lehet most- de ez az Anya szerepe.

Sétáláskor pl azért sír, mert zajos kint, később azért sír, mert fáj a foga, vagy nem kapja meg a csokit..tök mindegy, fogadd el, hogy van egy gyereked-aki csak tőled függ.

2010. szept. 20. 23:21
 24/26 anonim ***** válasza:

Tudom, sok mindenkinek nem fog tetszeni, de ha nagyon kivagy, és nagyon szabadulni akarsz, egy-egy alkalommal tápszert is kaphat anyukádtól. Az én három hónaposom még csak anyatejet kapott, de a gyerekorvos szerint ha napi egy étkezés tápszer, az se a székletén, se az egészségén nem fog látszani. Ennek ellenére én azért ódzkodom ettől.

Nekem van Medela Mini Electricem, Avent elektromos és kézi mellszívóm is - leginkább a legolcsóbb, az Avent kézi jött be. Amikor elkezdem, az első néhány percben nagyon óvatosan kell pumpálni, mert akkor még tényleg semmi nem jön és fájhat, csak utána indul be. Ha időnként átmasszírozod közben a cicid, akkor többet lehet lefejni. 20 ml tényleg nagyon kevésnek tűnik. Elvileg ha a szoptatás megy, ennek sem kellene akadályának lenni.

Én kicsit aggódós vagyok a családom szerint, és az első két hónapban csak elvétve merészkedtem ki a kisebb sétákon túl. Aztán nagy levegővétellel igent mondtam a párom felvetésére, és kimentünk egy hétre Horvátországba most szeptember elején. Nagyszerű volt, azóta sokkal bátrabb lettem "mozgás" ügyben, és anyatejjel feltöltött cumisüveggel (de ez se kell, csak biztonságból, mert elég a cici) akár több órára is bátran kimozdulok otthonról. A lányom nagyobbakat alszik így (autóban, bevásárlóközpontban, könyvtárban), mint otthon szokott, mosolygós és vidám ha éppen ébren van.

2010. szept. 20. 23:46
 25/26 anonim ***** válasza:

23.21-esnek.

Milyen klassz,hogy vannak közöttünk önjelölt pszichológus anyukák is,akik már 10 sorból is felmérik h mi a "stájsz",majd kiegészítik saját "okosságaikkal".Rátok mindig,minden helyzetben lehet számítani,köszöjük!

Ez az,add neki az ívet,úgysem érzi még magát elég nyomorultul!

Téli babák voltak az enyémek,tavaly októberiek,imádtam (om)őket,imádtam szoptatni kettőjüket egyszerre!Lakásban élünk,férjem egész nap melóban,én meg a két csepp babával látástól vakulásig.Lefejtem a tejet,mikor apa hazajött,átadtam neki őket,és elmentem anyukámhoz másfél órácskára újra gyereknek lenni(nem napi rendszerességgel)!Mikor hazajöttem,egy kiszellőzött fejű,józan,vidám,mosolygós anyuka tért haza,akiben örömét lelte az egész család,apa is,gyerekek is.Sőt mi több,egyszer még a Tescoba is elmerészkedtem az édesanyámmal karácsony előtt vásárolni.

Dobjon rám követ,aki elítél ezért,nem érdekel.

2010. szept. 21. 00:02
 26/26 A kérdező kommentje:
köszönöm.Valaki írta hogy nem vagyok mebarátkozva hogy szoptatnom kell,meg hogy hiányzik a függetlenség...stb.Imádok szoptatni,semmi gondom vele,csak annyit írtam,hogy így nagyon nehezn tudok elmenni valahova is,NEM RENDSZERESEN,pláne hogy fejni se tudok,semmi gondom a szoptatással,soha nem vonnám meg ezt a fiamtól csak azért,hogy nekem jobb legyen.És a függetlenségem se hiányzik,én akartam így,vagyis mi,és már nagyon régóta.Több mint 6éve vagyunk együtt,nagyon szerettünk volna már babát.Hiába 24éves vagyok,családcentrikus,és nem hiányzik az éjszakázás,buli..stb.Eőtte se gyakran voltam mondjuk.De azért mert valaki anya lett,szerintem nem kell feladnia azt hogy néha kitudjon kapcsolódni,egyedül 1-2órára,ez nem bűn,és nagyon igaz aki írta,hogy igenis fel kell töltődni,nekünk is szükség van rá.Azért mert gyerekem lett,nem fogok 18évig itthon lenni,csak vele.
2010. szept. 21. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!