Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tenyleg korai lenne?

Tenyleg korai lenne?

Figyelt kérdés

20 eves vagyok 23hetes terhes.

Mindenki azt mondja hogy ezzel elcseszem az egezs eletemet meg nem allok ra keszen pedig ha tudnak mennyit vartam erre a pillanatra..

En szemely szerint nagyon orulok a picimnek.

Rengeteg dolgot vettunk mar neki es mar a leendo sajatszobaja is megvan.

Egyebkent regen is ilyen fiatalon szultek a nok nemde?:)

2022. jún. 19. 13:11
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
10%

Nem, 17, nem a szüleimhez.

Középsuli harmadik évétől dolgoztam suli mellett, segédápolóként. Nem iskolaszövetkezetben, rendes részmunkaidős munkaviszonyban. 18 évesen érettségiztem, és egy hét múlva már nem részmunkaidős voltam.

19 éves voltam, mikor összeházasodtunk, albérletben laktunk. Férjem 5 évvel idősebb, építésztechnikusként dolgozott akkor.

Én eü szakoktató szerettem volna lenni, ami csak levelezőn volt, és kellett hozzá két év főálládú mviszony. A kórház viszont csak diplomás ápoló képzésre akart engedni, nehogy utána elmenjen az ember tanítani. Úgyhogy teljesen tudatosan vállaltunk akkor babát, így volt lehetőségem azt tanulni, amit akartam.

Amúgy tök mindegy lett volna, mennyit dolgoztam előtte, mert Bokros idején szültem, nem volt gyed, csak tgyás majd két és fél év gyes.

Egy éves volt a lányunk, amikor vettünk egy lakható hétvégi házat, azt újítottuk, bővítettük.

Egyéb kérdés?

2022. jún. 19. 15:33
 22/38 anonim ***** válasza:
10%
ja, és 17, ha kíváncsi vagy rá, azóta is tanítok, férjem is oktató lett közben. Azóta is házasok vagyunk.
2022. jún. 19. 16:02
 23/38 anonim ***** válasza:
96%
Tényleg. Nézd meg a 7-es választ. Az ilyen fiatalon szülők mindig azt hozzák fel pozitívumként, hogy már kirepült a gyerekük.
2022. jún. 19. 16:09
 24/38 anonim ***** válasza:
26%

24, én voltam a 7.

Mi a baj azzal, hogy azt mondom, sokkal jobb most így? A korombeliek most, mire végre van pénzük utazni, szórakozni, nem tudnak menni a gyerek miatt akkor és oda, ahova akarnak.

Mi nem éreztük, hogy akkor bármi kimaradt volna az életünkből, viszont most élvezzük a szabadságot. Fiatalok vagyunk, én 45, férjem 50 és ezerszer jobban érezzük magunkat, mint a korunkbeli barátok, kicsi vagy kamasz gyerekkel.

20 évesen nem volt igényünk arra, hogy elhúzzunk valahova, ahol eldőlünk egy jó könyvvel a parton és csak vagyunk pár napig. Most van, és meg tudjuk tenni.

2022. jún. 19. 16:24
 25/38 anonim ***** válasza:
81%
25 Ez szép mese, de ha körbenézel te is tudod, hogy ritka kivételek vagytok, már azzal, hogy ennyi év után együtt vagytok, az a non-plusz ultra, hogy együtt még akár jól is érzitek magatokat. Bár ez is lehet durva csúsztatás, ha a férjedet kérdeznénk már teljesen mást mondana, nem beszélve arról, hogy mennyire volt ideális 19 évesen a semmire gyereket vállalni, és ez mekkora áldozatokkal járt.
2022. jún. 19. 16:40
 26/38 anonim ***** válasza:
14%

26, tök mindegy, hogy kivételek vagyunk, mert nem én általánosítottam, hanem te.

És milyen semmire????

Külön éltünk, mindketten dolgoztunk, mindkettőnknek volt megtakarítása, nem véletlenül tudtunk albérlet mellett is lakást venni úgy, hogy gyed sem volt akkor. . lehet, hogy jobban éltünk, mint te, aki a diplomás gyedre fogsz szülni...

2022. jún. 19. 16:52
 27/38 anonim ***** válasza:
70%

Teljesen felesleges erről értekezni, mivel még sosem olvastam egy fiatalon szült embert sem, meg az ellenkezőjét sem, aki bevallotta volna, hogy lehet máshogy csinálná.

Mindenki a sajátját fújja úgyis.

2022. jún. 19. 17:38
 28/38 anonim ***** válasza:
76%
25, nekem nem baj, de még csak fiatalon szülő embertől hallottam, hogy végre megszabadult a gyerektől és nyugodtan lehet nélküle. Ha te nem érzed, hogy mi ezzel a probléma, nem én fogom elmagyarázni neked.
2022. jún. 19. 17:39
 29/38 anonim ***** válasza:
84%

"Középsuli harmadik évétől dolgoztam suli mellett, segédápolóként. Nem iskolaszövetkezetben, rendes részmunkaidős munkaviszonyban. 18 évesen érettségiztem, és egy hét múlva már nem részmunkaidős voltam.".

Ja, várjál, emlékszem, ezt a sztorit már elsütötted egyszer hasonló kérdésnél, akkor is visszakérdeztek, tudod-e, hogy ma még érettségi sem elég ahhoz, hogy ápolónak menj, nemhogy iskola mellett dolgozz, érettségi előtt, és rémlik, hogy akkor is elmondták neked hogy tök abszurd olyan példát vonatkoztatni a jelenre, ami 25-30 éve volt megvalósítható....

Az én anyám eladó volt, apám meg buszsoför, ők is tudtak építkezni 30 éve, meg érettségi nélkül már 16 évesen dolgozni (nyilván anyám), ma egy ilyen páros egy garzont nem tudna venni önerőböl, akkor meg minek ilyen régi példákat felhozni arra vonatkozóa MOST korai-e 20 évesen gyereket vállalni?

Értsétek már meg, hogy más világ van.

2022. jún. 19. 17:44
 30/38 anonim ***** válasza:
83%

Más világban élünk, ma egy 20 éves szinte sehol sem tart az életben,persze kinek nem inge nem viseli. Röhejesnek tartom aki a meztelen seggére vállal gyereket, mindenféle alapok nélkül. Apu anyu, após anyós nyakára.

Nekem jó érzés volt hogy akármit megvehettem a babának a saját pénzünkből, nem tartoztam senkinek se pénzzel se magyarázattal. A magunk urai voltunk, mi feleltünk a döntéseinkért,nem féltem hogy mi lesz hónap végén, hogy mehetek e anyóshoz pelusra kuncsorogni. Ez a felelős, átgondolt gyerekvállalás.

2022. jún. 19. 18:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!