Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tenyleg korai lenne?

Tenyleg korai lenne?

Figyelt kérdés

20 eves vagyok 23hetes terhes.

Mindenki azt mondja hogy ezzel elcseszem az egezs eletemet meg nem allok ra keszen pedig ha tudnak mennyit vartam erre a pillanatra..

En szemely szerint nagyon orulok a picimnek.

Rengeteg dolgot vettunk mar neki es mar a leendo sajatszobaja is megvan.

Egyebkent regen is ilyen fiatalon szultek a nok nemde?:)

2022. jún. 19. 13:11
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
0%

Nem értem, miért kell egy terhes nőnek ilyeneket mondani. Most már késő, előbb kellett volna. Én is korainak tartom, de itt már eldőlt a dolog, egyet lehet tenni, a negatív véleményt magunkban tartani. Saját döntése volt, hagyni kell, hadd örüljön.

N

2022. jún. 19. 14:53
 12/38 anonim ***** válasza:
17%
11, csak mondom, nekem a szülészetet olyan tanította anno az eü szakközépben, aki az egyetem második évében szült.
2022. jún. 19. 14:55
 13/38 anonim ***** válasza:
93%
12-es, akkor ne írjon ki kérdést róla. Ha körbe akarja nyalatni magát, mesélje el a barátnőinek csak.
2022. jún. 19. 14:56
 14/38 anonim ***** válasza:
91%

Erre a kérdésre lehetetlen válaszolni részletek nélkül!

Az, hogy elcseszted -e az életed, az a jövőben fog kiderülni. Aki ilyen korban szül, az általában a szülei életét cseszi el, mert nincs önálló élete, egzisztenciája, és a párkapcsolata is olyan, mint a kutya vacsorája. Az aranyos babuci meg ahogy megszületik kiderül, hogy egy idegesítő szörnyeteg, akitől még a wc-re sem lehet nyugodtan kimenni.

2022. jún. 19. 14:57
 15/38 anonim ***** válasza:
97%

A mai világban szerintem korai, sem normális végzettséged, sem munkatapasztalatot nem lehet még, sokan ennyi idősen érettségiznek még csak le.

Régen alatt nem tudom mit értesz, de azért nekem már sem a szüleim de még a nagyszüleim sem ilyen fiatalon szültek, mert tanultak, dolgoztak előtte.

Nyilván most már tök mindegy, még gyerek után is lehet tanulni, melózni (azt nem csak lehet, hanem kell is). Csak így más nőkhöz képest egy nehezített pályán leszel, a saját dolgokat tetted nehezebbé. Viszont ha örülsz a babának, akkor az a lényeg, a többi majd lesz valahogy.

2022. jún. 19. 15:04
 16/38 anonim ***** válasza:
86%

"Egy hónappal a 20. a szülinapom előtt szültem (tervezett volt).

És ma is így tennék, 25 év múltán"

Ja, és hova szültél 20 évesen, a szüleidhez, az anyósodékhoz, egyszobás albérletbe? Mit dolgoztál érettségivel, kaptá-e egyáltalán pénzt? És ha ma lennél 20 éves, hogy a francba teremtenétek meg, pláne végzettség híján egy otthont, mikor egy sz*ros garzon elvisz majdnem egy fizetést? És ha elváltatok volna, mint a párok 70%-a, most hol lennél az életben egyedül?

Imádom, mikor jönnek az ilyen régi "én is 20 évesen szültem típusú kommentek, csak közben nem teszik hozzá, hogy aha, csak a lakást, a gyereknevelés költségeit, a segítséget a pasi meg a szülők állták, nekik csak szülni kellett, felelősséget vállalni a gyerek eltartásáért nem.

2022. jún. 19. 15:13
 17/38 anonim ***** válasza:
0%

#14-es, nem magunkról beszéltem, hanem a kérdező ismerőseiről. Az itt kommentelők a kérdésre válaszolnak, de az ismerősök kéretlenül idegesítik.

N

18/38 anonim ***** válasza:
64%
Vannak jó és rossz példák. Teljesen egyén függő, kiknél mi korai. Ha szeretitek egymást, már nem vágytok a kötetlen bulis életre, ha tényleg együttmaradtok, ha tudtok a gyereknek mindent biztosítani és van terv arra az időre nézve is mikor vissza kellene menned dolgozni, akkor tök jó, hogy ilyen korán jött a baba.
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
Most kit akarsz meggyőzni? Ha meg van a saját otthon, ami véletlenül sem anyós vagy anyunál egy szoba, ha van némi megtakarítás, mert egy csecsemővel nem lehet napról napra élni, ha te kiélted magad, akkor miért érdekel idegenek véleménye?
2022. jún. 19. 15:22
 20/38 anonim ***** válasza:
31%

Akkor hozom egy pozitív példát is, csak hogy ne ess teljesen kétségbe.

20 évesen lettem terhes egyetem alatt (védekezés mellett). Szerencsére nagy családi segítségem volt, mindenki igyekezett biztatni.

Az egyetemen így 1 évet csúsztattam, utána befejeztem az utolsó évet is bölcsi mellett. Ott is igyekeztek támogatni a tanárok, egyéni tanrendet kértem.

Utána ugyanúgy elhelyezkedtem a szakmámban ( ami pont gyerekekkel kapcsolatos :D ), azóta már van egy másik totál tervezett kisgyerekünk is.

28/N

2022. jún. 19. 15:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!