Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem szabad pelusozni?

Nem szabad pelusozni?

Figyelt kérdés

Kedves anyukák!

Anyósom ki készít, de most a párom is és az ő barátja is akinek 2 gyereke van már.

Szerintük nem szabad pelenkázni az újszülöttet!

Motívum "mert szét álló lábai lesznek és deformálódott lábai lesznek"

Azt mondta, hogy mossak szövet anyagot és abból csináljak egy pelus szerűséget legalább 6 hétig.

De el gondolkodok, ez nem fogja irritálni a pici popsiját? Nem fog befertozodni?

Ti milyen véleménnyel vagytok, én vettem Pampers Premium Care 1, Newborn pelust, akkor ezt most dobhatom el?

6 hét alatt hizni fog, és a pelusra az van írva, hogy egész 5 kg ig jó :(

2022. máj. 13. 06:16
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
100%

Vidd el a férjed babaápolási workshopra. Sok kórház tart ilyet, vagy érdeklődj a védőnőnél. Ott majd elmagyarázzák neki, milyen baromságot akar erőltetni.

Ne trükközz, legyél tökös, tessék kiállni magadért és a gyerekedért.

2022. máj. 13. 21:07
 32/56 A kérdező kommentje:

29 igen, a húszas éveimben vagyok.

Én próbálok nem vitát kavarni egy semmiségből, én tudom, hogy az a ki***ott pelus nem okoz deformálódott lábakat!

De érdekes, a kollégája 30 valahány éves van 2 gyereke és épp ő mondta, hogy vegyek ilyen pelust, most meg hirtelen megváltozott a szava.

2022. máj. 14. 08:46
 33/56 A kérdező kommentje:

Amikor kivizsgáláson voltam, láttam, hogy ott is pamperst adtak a babára és nem holmi vászon lepesőt csavartak a pici fenekére!

Persze lehet, hogy a mosható pelus előnye is megvan, de ezek nem mosható példáról beszélnek.

2022. máj. 14. 08:49
 34/56 A kérdező kommentje:
nem mosható pelusról beszélnek*
2022. máj. 14. 08:50
 35/56 anonim ***** válasza:
19%
Nálunk mondjuk a gyerekorvos kifejezetten nem ajánlotta a pamperst, mert szerinte a legtöbb eldurvult pelenkakiütést, amivel találkozott a pampers okozta. 🤷‍♀️Nem, nincs szerződésben semmilyen pelenkagyártó céggel.
2022. máj. 14. 09:09
 36/56 anonim ***** válasza:
100%

"Én próbálok nem vitát kavarni egy semmiségből"

A tapasztalatlanságod miatt nem érted.

Most ezt elengeded, de itt nem fog megállni a dolog, pláne hogy elsőre sikerült téged lenyomniuk.

Ha most ebben a kérdésben nem állsz ki magadért akkor hallgathatod a végeláthatatlan tanácsokat, amikből a fentiek alapján lesz néhány ártalmas is, és csak hogy béke legyen, engedni fogsz. Ki neveli azt a gyereket, te vagy anyós, esetleg a barátaid?

Anyukám a világ legkedvesebb embere, mégis bele akart szólni abba, hogy csinálom. Nem engedtem, jól tettem. Nem lett belőle vita, meg feszültség, csak meghíztam egy határt. Mivel anya leszel, gondolom a gyerekedet nevelni is akarod, ott majd lesz vita meg konfrontáció, hisz náluk is meg kell húzni a határokat.

Te dolgod hogy intézed, én leszarom, nem érdekem téged bármire rávenni, csak leírom a tapasztalatom.

2022. máj. 14. 09:23
 37/56 anonim ***** válasza:
100%

Én próbálok nem vitát kavarni egy semmiségből

Most a pelenkába szól bele, aztán a szoptatásba, altatásba, abba, hogy mikor vidd sétálni, hogyan öltöztesd, mikor kezdd a hozzátáplálást, mivel kezdd, hogyan csináld, és neked semmibe nem lesz beleszólásod.

Anya leszel! Felnőtt nő vagy! Állj ki magatokért!!!!

2022. máj. 14. 09:38
 38/56 A kérdező kommentje:
Jaj egek most azzal jön, hogy nem szabad öltözteti, vagyis ne vigyek ruhát a babának a kórházba
2022. máj. 15. 10:21
 39/56 A kérdező kommentje:
Én kimostam és vasaltam a kicsi ruháit előkészitettem
2022. máj. 15. 10:22
 40/56 anonim ***** válasza:
100%
Mondtam! Határozottan állítsd le mert rosszabb lesz. MINDENBE bele fog szólni, folyamatos gyomorgörcsöd lesz.
2022. máj. 15. 10:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!