Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem szabad pelusozni?

Nem szabad pelusozni?

Figyelt kérdés

Kedves anyukák!

Anyósom ki készít, de most a párom is és az ő barátja is akinek 2 gyereke van már.

Szerintük nem szabad pelenkázni az újszülöttet!

Motívum "mert szét álló lábai lesznek és deformálódott lábai lesznek"

Azt mondta, hogy mossak szövet anyagot és abból csináljak egy pelus szerűséget legalább 6 hétig.

De el gondolkodok, ez nem fogja irritálni a pici popsiját? Nem fog befertozodni?

Ti milyen véleménnyel vagytok, én vettem Pampers Premium Care 1, Newborn pelust, akkor ezt most dobhatom el?

6 hét alatt hizni fog, és a pelusra az van írva, hogy egész 5 kg ig jó :(

2022. máj. 13. 06:16
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon gyorsan tessék informálódni NORMÁLIS forrásokból! Az anyósod ostobaságokat mond, ne hallgass rá.
2022. máj. 13. 09:38
 22/56 anonim ***** válasza:
91%

Hát, ez olyan "made my day", nagyon jót nevettem. 🤣 Ne haragudj, tudom, hogy ez neked most nem vicces, de ha pár év múlva visszaolvasod, te is derülni fogsz rajta.

Nyugodtan adhatod a kicsire azt a pelust, amit megvettél. Sőt, ha mondjuk hordozókendőt használnál, akkor térdhajlattól térdhajlatig, "békaterpeszben" lenne megtámasztva a babád lába. Ha esetleg eleged van az anyósból, lófrálj előtte úgy a gyerekkel, és garantáltan agyvérzést kap. 😂

Komolyra fordítva: Anyósod valószínűleg nem járt még gyermekortopédián, meg nincs is fogalma róla. A kisbabák csípőjének a békaterpesz ideális. Vannak babák, akik úgynevezett kengyelt kapnak. A kengyelben az ideális terpeszben van megtámasztva a baba lába, csípője. Kevésbé súlyos esetre terpeszpelust szoktak adni. Úgyhogy nyugodj meg, rendben lesz az a pelus, amit megvettél.

2022. máj. 13. 11:09
 23/56 anonim ***** válasza:
94%

Tehat a vilag tobb billio gyereke mind rossz csipoju meg rossz labu, es mindenki ostoba mert pelenkat hasznal KIVEVE a kedves anyosod ?

Hasznald mar a jozan eszed ... 🤦🏻‍♀️

2022. máj. 13. 11:17
 24/56 anonim ***** válasza:
100%

Amiket én kaptam és csodálkoznak ha nem fogadom meg a tanácsukat... ne így tartsd, ne rakd ölbe,ne hagyd sírni, miért hagyod sírni, óvatosan itasd mert letüdőzi mivel még nem tud jól nyelni, etesd rendes kajával ne etesd kajával, kevés a tejed, túl sok a tejed, romlott a tejed( kibüfizett keveset és az darabos volt🤦‍♀️) , adjneki teát,ne adj teát és még sorolhatnám most 7 hónap után kicsit megnyugodtak,mert "hihetetlen" módon a gyerek még él ,nem öltem meg, pedig meg voltak győződve róla hogy életképtelen anya leszek....

Amúgy pont a hordozóban is béka terpeszben van a lába ( vagyis oldalt áll neki) hidd el a pelenka nem okoz gondot, ész megáll hogy egyrészt ilyen hülye anyósod van,de az is szomorú hogy kételkedsz magadban, én első alkalommal kedvesen de mindenkit elküldtem a fenébe 😏

2022. máj. 13. 13:17
 25/56 anonim ***** válasza:
100%

A kiegyensített láb az egyenes út a felnőttkori csípőprotézishez!

1. Ne tekintsd magatokat gyereknek! Felnőtt vagy, egy élet van rádbízva, informálódj a neten, hallgass az ösztöneidre, és tanulj meg nemet mondani meg kiállni magatokért.

2. Miközben informálódsz a neten, keress rá arra hogy kell helyesen állnia a baba lábainak, hogy ne legyenek csípő problémái. Mutatok egy képet is majd lejjebb. Majd az állás és járás megtanulásaval szépen kiegyenesednek a görbe lábak és behajlított végtagok, addig azonban a "béka" póz a legtermészetesebb a gyereknek. Nem véletlen van terpesz pelenka csípőficammal született babáknak. Anyósod meg a többi "felnőtt" konkrétan csípőficamra akarja egyenesíteni a babád lábát, és ebben a párod boldogan aszisztál! Itt húzd meg a határt! Beszélj vele, hogy most már ti is felnőttek vagytok, és rengeteg elavult nézetről derült ki, hogy káros, pl sírni hagyás.

Itt a kép a természetes tartásról:

[link]

Illetve csípőficamos babáknak nézd milyen kengyelt vagy terpesz pelenkát kell hordaniuk, hogy helyre hozzák a természetellenes kificamodott, kiegyenesedett csípőjüket/lábukat:

[link]

Itt van az a veszély amit a régi stílusú pólya okozhat:

[link]

Itt meg arról kép miért nem szabad egyenesbe állítani a gyerek lábait, kiugrik a helyéről:

[link]

Megkérdznéd a "felnőtteket" miért akarják megnyomorítani a gyerekedet?

2022. máj. 13. 13:57
 26/56 A kérdező kommentje:

Egek, ez borzasztó 😦 szegények!

Én elmondtam neki, hogy ez speciális pelenka, ami kifejezetten újszülötteknek való, főleg, hogy van ott elől olyan része, ahol a köldökcsonkot kerüli!

Csak egy kisebb csomaggal vettem, de szerintem az lesz a megoldás, ha itthon hagyom és majd felhívom a kórházból, hogy hozza el nekem, mert az ápolók és az orvos azt mondta 😀

2022. máj. 13. 15:36
 27/56 anonim ***** válasza:
100%

Nem nem, az lenne a jó megoldás, ha helyre tennéd a kedves férjed fejecskéjét.

Ha kell hívd fel a védőnőt és add át neki a telefont, mesélje már el a férjednek, hogy mekkora ökör.

Minden egyes marhaságnál (garantáltan lesz még ilyen 'okos' anyós és ilyen 'anyucipicifia' mellett), majd trükközöl?? Állítsd le az elején, mert a vége válás lesz, mert nem fogod bírni egy idő után.

2022. máj. 13. 15:59
 28/56 anonim ***** válasza:
100%
Bakker! 🤦🏻 Ne az anyósodra és társaira hallgass, hanem az ösztöneidre! Lehet, hogy ők felneveltek már 8 gyereket, de te leszel a gyerek anyja, aki 24 órában ismerkedik a kicsivel. Hiába első gyerek, meg nincs tapasztalat, de te fogod tudni a legjobban, hogy a te babádnak mi kell. Inkább beszélgess olyan anyukákkal, akiknek most van gyerekük, nem pedig akinek 30-40-50 éve volt kicsi. Ismerősök, szomszédok, baba klubb stb…
2022. máj. 13. 16:54
 29/56 anonim ***** válasza:
100%

Ha most ebben trükközni akarsz, akkor elkönyvelheted hogy semmi tekintélyed és szavad nem leszy trükközhetsz mindig. Nyugodtan ajánlj szakirodalmat a párodnak.

20 körül vagy?

2022. máj. 13. 17:38
 30/56 anonim ***** válasza:
100%
Aha és anyós csakazértse viszi be neked a pelust,mert az rossz. Inkább vidd be a pelust őt meg kedvesen tedd helyre a férjedet meg mutasd be a szülésznek, aztán beszéljék át anyós agymenését...
2022. máj. 13. 19:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!