Milyen érvek vannak a kötődő nevelés ELLEN?
Szerintem a kötődő nevelés lényege, hogy egy anyának nem csak a gyerek testi szükségleteit kell kielégítenie (kaja, tiszta pelus, stb) hanem a lelkit is, ez is ugyanolyan fontos (pl nem hagyom sírni, érezheti a testem közelségét, stb) Nem tudom elképzelni hogy ebben lehet valami rossz. Szerintem inkább az idősebb korosztálynak fura ez, mert az ő idejükben ugye az ment, hogy hagyd sírni, erősödik a tüdeje, meg egyedül kell elaludnia, játszania, hogy megtanuljon önálló lenni, ne legyen anyámasszonykatonája. Sajnos még ma is sokan ezt vallják.
Szerintem pont fordítva van a dolog. Ha egy babában benne lesz az ősbizalom az anyja / apja iránt, akkor lesz boldog, érzelmileg kiegyensúlyozott, magabiztos felnőtt ember.
előző
szóval nekem sem kell 10 év múlva visszajönnöm, mert a nagy 10,5 éves, kicsi 1,5.
22:25, 22:31,22:39,22:41,23:05,23:11 voltam
Szerintem az egész nevelés tankönyvi leírás baromság:) Én úgy nevelem a gyerekem, ahogy jónak érzem, és mivel én vagyok az anyja, úgyis az a helyes, ahogy én csinálom.
Sokat bújunk össze a kicsivel, mindig kimutatjuk, és éreztetjük, hogy mennyire imádjuk, ő pedig ezzel maximálisan tisztában van.
De nem tartom normálisnak, hogy a fiam velünk aludjon, így külön alszik. Vannak szituációk, amikor hagyom sírni, mert én ismerem a gyereket, tudom, mikor mi a megfelelő lépés, és a hisztisírásnak sosem engedek, egyszerűen hagyom, hagy csinálja.
14 hónapos koráig szopott, én választottam el, mert már csak cumizásra használta, és csócsálgatta, ezt meg nem voltam hajlandó megengedni.
Lehet, hogy mások szerint rosszul csinálom, de egyáltalán nem érdekel, én azt vallom, hogy a különböző divatos módszerek követői csinálják rosszul, hiszen minden gyerek más, egyikre sem lehet sémát húzni.
Az anyukáknak egyszerűen figyelni kell a gyerekre, és hallgatni kell az ösztöneikre. Akkor sosem hibázhatnak nagyot. De sajna a sok okos tanács pont a lényeget, a tökéletes anyai ösztönöket nyomja el:)
Nem keresem vissza, de egyik előző válaszolónak:
ha a 10 éves gyerek az anyját rugdossa (bocs, ha nem vagyok pontos), az nem a kötődő, hanem a negatív értelemben vett liberális nevelés hatása. vagyis a lusta szülő nem pozitívan volt liberális (sokmindent enged, de közben a jó irányba, képességei kibontakozatása felé tereli), hanem valszeg mindent a gyerekre hagyott, mert lusta volt még a következetességhez is. Szóval ne keverd a 2 dolgot. Amennyiben tévedek, bocsánat!
Egy előző válaszoló (szintén nem keresem, hány órás/perces :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!