Milyen érvek vannak a kötődő nevelés ELLEN?
Az utcán járkálók beszólásai alapján a hordozás azért rossz, mert a gyerek nem tud megmoccanni , nem lát semmit (ellentétben a babakocsiból tök jól látja a lábakat + érzi a szmogot)és nem kap levegőt. Hány, de hány beszólást kaptam, atyaég... Az senki nem vette észre, hogy a gyerek éppen jóízűen alszik rajtam, és azt sem látta senki, hogy amikor elővettem a mei-tai-t, majd' kiugrott a bőréből..Ettől függetlenül használunk batár babakocsit és esernyőkocsit is, felváltva, mert mindegyiket szereti, csak kint legyen...
Ezenkívül annyit volt ölben, hogy mindenki megjósolta, hogy majd nem győzöm "levakarni" magamról. Meg szegényt fiú létére jól "elkényeztetjük". Ehhez képest meg kb. 1 éves korától "utál" az ölünkben lenni, tolja el magát, felfedezne - és teszi is. Szerintem azok a babák akarnak egyfolytában ölben lenni, akik ezt icipici korukban nem kapták meg. persze nem általánosítok, temperamentum kérdése is, nagyrészt, szerintem. Pl. próbáltunk egy ágyban aludni a gyerekkel, de ő nem akart. Így "csak" egy szobában voltunk. 11 hónaposan ment a saját szobájába, ő ott érzi jól magát, soha egy nyikkja nem volt ellene!!!
A sírni nem hagyás is egyértelmű volt számunkra: nehogy máér az vésődjön be, hogy kár a gőzért jeleznie, mert úgyis fölösleges.. viszont mostmár, lassan másfél évesen igenis hagyjuk sírni, mert már akadnak hisztik szép számmal, és itt már óriási különbség van a két "jelzés" között. Nagyjából tudom, mikor lehet hagyni és mikor reagáljak azonnal.
Nem a kérdésre válaszoltam, de kikívánkozott... :))
22:53
A kettőnek semmi köze egymáshoz, ott más van elb.....va.
Amúgy fiam 10 éves, külön alszik, és nem rugdos meg a boltban.
Annyira szemtelen, mint általában a kiskamaszok, amit kérek mecsinálja, van, hogy morog az orra lalatt, de megcsinálja.
Amúgy 21 hónapos koráig cicizett.
Nekem nem kell 10 év múlva visszajönnöm,mert 11 év van a két gyerkőc között:DD ,úgyhogy mesélhetek?
Se meg nem rugdos,nem ordítozik velem,sőt kölön ágyban,külön szobában alszik..igaz,amikor megszületett a kicsi levackolt egy szivacsra,ha a párom elutazik,akkor is vackol-vigyázni ránk/jó szöveg:) /
Nem attól szadista állatok a fent említett gyerekek,mert figyeltek rájuk kicsiként,hanem mert nem tudott a szülő kellőképp igazodni az életkori igényekhez.Az ötévest már gond nélkül saját vacokba lehet szoktatni némi praktikával,leleménnyel..s a bolti huzavonát is tudni kell kreatívan kezelni.Ez nem a korai hozzáállás negatív következménye!Jó néhány szülőnek érdemes lenne elvégezni néhány tanfolyamot gyereknevelés témában!
23.06!
Ne hagyd magad,csak így tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!