Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 18 évesen hogy készülhetek...

18 évesen hogy készülhetek fel arra, hogy kisbabám lesz?

Figyelt kérdés

Igazából ajánlhattok könyveket, blogokat is, szívesen olvasgatok ilyen témában már.

Nem a legmegbízhatóbb/leghitelesebb forrás, de IG-n követni kezdtem pár anyukát, hogy legyen "baba téma" is, ha ott görgetek (@tamaralukovics, @nnooemi, @mariakragmann). Megrendeltem már két könyvet, a Nem harap a spenótot és egy szép babanaplót. A Bookline-on nézelődtem, de ott a legnépszerűbb könyvek minimum 10 évesek babatémában... Nem elavultak azok már?

Még annyira hihetetlen az egész dolog, sokszor belém hasít a semmiből a gondolat, hogy úristen terhes vagyok, vagy hogy jövő ilyenkor már bőven babázni fogunk. Néha azt érzem, hogy addig még rengeteg idő van, máskor bepánikolok, hogy mi lesz velünk, semmit nem tudok egy kisbabáról. Ezért szeretnék picit felkészülni, utánajárni mindennek, hogyha már itt lesz irl, akkor ne pánikoljak óránként.

2022. márc. 20. 22:32
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 A kérdező kommentje:

Szerintem feleslegesen próbálnak páran itt turkálni a magánéletünkben, pénzügyi helyzetünkben. Fogalmatok sincs a családomról, vagy hogy milyen befektetéseink, jövedelmi forrásaink vannak. Kár ezt itt találgatni, spekulálni. Közötök nincsen hozzá, az az igazság.

59-es válaszol, köszönöm szépen a válaszodat!

Igen, az biztos, hogy fogok egyetemre menni. Érettségi ugye nekem most még nem probléma, mert csak ősszel fogok szülni és lekopogom, de jól viselem eddig a terhességet.

Jelentkeztem már most, mindenféleképpen gazdasági irányban szeretnék majd továbbmenni, szóval a Corvinus vagy IBS a terv. Viszont azt nem tudom, hogy elkezdeném-e már szeptemberben... Nyilván ez függ attól, hogy a terhesség végén hogy leszek, mennyire jutna időm a tanulásra, sulira. A baba habitusa is számít majd. Szóval ez még kicsit kérdőjel, de 1-2 éven semmi nem fog múlni, abban is biztos vagyok.

2022. márc. 27. 14:16
 62/69 A kérdező kommentje:
60-as, te direkt vagy ennyire rosszindulatú vagy csak tönkretett az élet?
2022. márc. 27. 14:17
 63/69 anonim ***** válasza:
50%

59#

Hogyne.....

És téged ki tartott el, még gyerek(ek) mellet megcsináltad a tízezer darab diplomádat? Azt ne akard ezek mellet még bemesélni, hogy főállásra is volt időd.

2022. márc. 27. 14:29
 64/69 A kérdező kommentje:

Befejeznéd a mások életében turkálást, meg a személyeskedést?

Szerintem erre senki se kíváncsi itt.

2022. márc. 27. 14:35
 65/69 anonim ***** válasza:
36%

Nektek lehet személyeskedni (Maradj falun, odavaló vagy és társai)?

Nekünk akkor miért nem?

2022. márc. 27. 14:43
 66/69 A kérdező kommentje:

Te kezdted, nem tűnt fel? De ha már visszaszól valaki, és nem csendben tűri az okoskodást, azonnal fel vagy háborodva?

Személyeskedj kedvedre akkor, mit bánom én. Nekem ettől ugyanolyan boldog és tartalmas az életem. Szerencsére nem egy anonim oldalon kell önigazolást keressek és feszültséget levezetnem.

Hajrá, szép vasárnapot!

2022. márc. 27. 14:47
 67/69 anonim ***** válasza:
58%
Inkább menj és tanulj az érettségire. Azzal többre mész.
2022. márc. 27. 14:54
 68/69 anonim ***** válasza:
48%
Ja és mit csodálkozol hogy beléd álltak? Te nyögted ki hogy 18 éves vagy és hogy érettségi előtt állsz. A kérdés lényege meg az hogy ajánljunk szakirodalmat vagy internetes fórumot ahol tudnál felkészülni a terhességre, nevelésre és stb.. Kérdés lényegében nem volt fontos a korod. Hisz te mondtad hogy más (idősebb) nők is a terhesség alatt készülnek fel. Szóval te generáltad. Szopacs.
2022. márc. 27. 15:01
 69/69 anonim ***** válasza:
4%

Ja és ne aggódj, a tanulatlan 8 általános vagy bolti eladók, varrónők pontozzák, nézik itt le irigysegből, nevezik hazugnak a diplomásokat

Nem kell rájuk reagálni,idegesek is lesznek tőle, meg abba is hagyják.

Ja, csak hogy a kérdésedre válaszolja, a nagymamámtől örököltem 20 évesen, és nem növesztettem a pics@mba a gyerekeimet ... ennyi a titok...

2022. márc. 27. 17:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!