Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 18 évesen hogy készülhetek...

18 évesen hogy készülhetek fel arra, hogy kisbabám lesz?

Figyelt kérdés

Igazából ajánlhattok könyveket, blogokat is, szívesen olvasgatok ilyen témában már.

Nem a legmegbízhatóbb/leghitelesebb forrás, de IG-n követni kezdtem pár anyukát, hogy legyen "baba téma" is, ha ott görgetek (@tamaralukovics, @nnooemi, @mariakragmann). Megrendeltem már két könyvet, a Nem harap a spenótot és egy szép babanaplót. A Bookline-on nézelődtem, de ott a legnépszerűbb könyvek minimum 10 évesek babatémában... Nem elavultak azok már?

Még annyira hihetetlen az egész dolog, sokszor belém hasít a semmiből a gondolat, hogy úristen terhes vagyok, vagy hogy jövő ilyenkor már bőven babázni fogunk. Néha azt érzem, hogy addig még rengeteg idő van, máskor bepánikolok, hogy mi lesz velünk, semmit nem tudok egy kisbabáról. Ezért szeretnék picit felkészülni, utánajárni mindennek, hogyha már itt lesz irl, akkor ne pánikoljak óránként.

#terhesség #babás élet #élet kisbabával
2022. márc. 20. 22:32
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
0%

Igen kérdező, most még lehet "jó" nektek. Nemsokára nincs alvás, nincs szex, nincs társasági élet, nincs semmi.

Csak a kialvatlanság, állandó szarszag a lakásban, pénzügyi problémák, meg majd külső szemlélőként nézed ahogy az értelmesebb korodbeliek élvezik az életet te meg éppen otthon ülsz és szaros pelenkát cserélsz.

2022. márc. 27. 11:31
 42/69 A kérdező kommentje:

Jól van, nagyon ügyes vagy!

Hová küldhetjük a díjadat érte?

( Bár gyanítom ilyen természet mellett sok akciótól nem kell tartanod, nem tűnsz túl kellemes embernek. :) )

2022. márc. 27. 11:31
 43/69 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de ha neked ilyen a gyereknevelés, valamit nagyon elcse..sztél... Bár akkor nem csodálom, hogy ilyen megkeseredett vagy.

Kialvatlanság: szerencsére ketten vagyunk a párommal, plusz itt vannak a szüleink, nagyszüleink is. De valószínűleg ha elkezdem az egyetemet, bébiszitterünk lesz, mert nem szeretnénk senki jóindulatával sem visszaélni, vagy hogy úgy érezzék, "muszáj" babázni, unokázni. Örülünk, ha szeretnének majd a babával, velünk lenni, de nem is akarjuk, hogy ez nekik kényszer legyen.

Állandó sz.rszag (de szép megfogalmazás...): Lehet, újdonság, de pelenkát kell adni a babákra! Majd pedig azt cserélni sem árt. A használt pelusokhoz pedig vannak pelenkakukák, ha szeretnéd, átküldöm, én melyiket néztem ki.

Pénzügyi problémák: Ugyan miért lennének? Nem értem. Hogyha valaki nehezen él megy egyedül is, akkor nem vállal gyereket.

Szerintem te és én máshogy gondolkozunk az anyaságról. Ki mit látott eddigi életében. :)

Nem baj, lehet én is ennyire megkeseredett lennék, ha csak a sz.ros pelenka és az egyedüllét jutna eszembe arról, hogy kisbabám lesz.

2022. márc. 27. 11:35
 44/69 anonim ***** válasza:
0%

"Pénzügyi problémák: Ugyan miért lennének? Nem értem. Hogyha valaki nehezen él megy egyedül is, akkor nem vállal gyereket."

Aztán mióta élsz meg egyedül? Mennyit dolgoztál életedben?

2022. márc. 27. 11:45
 45/69 A kérdező kommentje:

Nem magamról írtam, hanem általánosságban.

Hogy valószínűleg a pénzügyi problémák nem egy kisbaba érkezésétől jelennek meg. Hanem korábban is megvoltak. Akinek pedig még úgy is pénzügyi problémái vannak, hogy nincs gyereke, az valószínűleg nem vállal még egy problémaforrást a nyakába.

Tudom, hogy sajnos magyar népbetegség az irigység, meg hogy haljon meg az, akinek kettővel is több van. Ezért nem is nagyon szerettem volna részletezni a vagyoni helyzetünket, vagy hogy nem éppen átlag középosztálybeli családokból származunk. Sem a párom, sem én. Mert nem akartam, hogy mocskolódásba átmenjen az egész.

Nyilván falun te azt látod, hogy a fiatal anyák kuncsorognak az ingyen ruhákért, meg a létező összes kedvezményt igénybe veszik. Nem haragszom emiatt, neked ez a természetes, nekünk pedig más. Csak kérlek, legközelebb mielőtt kommentelsz, gondolkodj kicsit és próbáld látni azt, hogy nem mindenki úgy él, ahogyan te vagy a környezeted.

2022. márc. 27. 11:57
 46/69 anonim ***** válasza:
37%

Tehát akkor anyuci meg apuci fog titeket patronálni, ti meg csupasz seggre összebasztatok egy gyereket. És még te hiszed magad olyan nagyon értelmesnek.

Ki gondolta volna.....

2022. márc. 27. 12:04
 47/69 anonim ***** válasza:
68%
Fű kérdező te nagyon el vagy tévedve. Szóval egy fedél alatt éltek a nagyszülőkkel? Ideális a gyerekvállaláshoz… remélem érezted az iróniát. Felelős FELNŐTT ember nem a saját szülei nyakára szül, hogy hú de jó lesz majd, nagyi ott lesz majd úgy is a nap 24 órájában, hogy átvegye a gyereket, altassa, etesse (ha tápszeres). De ha szoptatni fogsz akkor más nem kelhet fel a kicsihez csak te éjszakánként x alkalmakkor és akkor édes kevés hogy kik lesznek még melletted. Szép és jó hogy faszid ott lesz és segít. Ja max az első héten amit kap a gyerek miatt szabit. Aztán gondolom megy vissza dolgozni és délután, este haza ér. Ő éjjel rittig nem fog neked felkelni a gyerekhez ha reggel megy dolgozni. Én legalább is nem várom el a férjemtől. Bébiszitter ahan. Férjed keres olyan jól hogy eltartson titeket plusz a húzós szitter bérét is fizesse? Igen bizonyára… vagy majd itt is a drága nagyszülők segítségére fogtok vetemedni? Megint csak a felelős gyerekvállalás példáját látjuk. Mesélj még.
2022. márc. 27. 12:06
 48/69 anonim ***** válasza:
56%
nagyon elvagy te tévedve az életben kérdező
2022. márc. 27. 12:13
 49/69 A kérdező kommentje:

46-os, nem. Sajnos tévedsz. Ismét.

47-es, nem igazán írtam semmit az életünkről.

Igen, én még itthon élek, az érettségiig.

A párom, mint írtam, idősebb. Nem, nem öreg, szimplán csak most lesz 23. Már dolgozik az édesapja cégénél, amit később át fog venni (apukája 60+ már). Rengeteg tervünk és célunk van. Pl. miután végeztem az írásbelikkel, átköltözünk. Én a szüleimtől, párom a mostani lakásából. Egy nagyobb, tágasabb lakásba, ami lokációját tekintve is kényelmesebb (közelebb van a családunk, nem kell egész Budán átautóznunk majd).

De szerintem ezek nem idegen emberekre tartoznak, főleg amíg ilyen stílusban is nyilvánulnak meg páran... Nektek van, ami elképzelhetetlen. Nekünk az a természetes. Kár erről vitatkozni, mert nem érzitek át az én helyzetemet, én pedig nem értem, hogy mitől lenne húzós egy bébiszitter tarifa, vagy hogy miért csak az első héten lehetne velünk a párom, meg miért este járna haza... Más világ vagyunk, kár magyarázni. Ez már azon is megmutatkozik, hogy számotokra hatalmas sértés az, hogy a szüleim engem támogatnak, számunkra meg ez a természetes és ők is így nőttek fel.

El kéne végre fogadni, hogy nem mindenki él ugyanúgy, ugyanolyan körülmények között. Mint írtam, rendhagyó a helyzetünk. És én ezt nem is úgy fogom fel, hogy " a szüleim nyakára szülnék", mert ez rettentően primitív kifejezés. Mikor kiderült ez az egész, akkor leültünk 6-an, megbeszéltük, hogy ki mit szeretne, hogy képzeli el a jövőt, kinek mi férne bele. Majd pedig kitaláltuk, hogy legyenek a következő évek. Normáliséknál így megy, más meg az utcára tenné a gyerekét, amiért terhes lett (itt olvastam ilyet). Szóval mi nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen szüleink, családunk van és hálás vagyok értük minden egyes nap!

2022. márc. 27. 12:19
 50/69 A kérdező kommentje:
48-as, nem vagyok. Egyszerűen más körülmények között nőttem fel, mint ti. Mást láttam az élet minden területén. Ennyi.
2022. márc. 27. 12:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!