18 évesen hogy készülhetek fel arra, hogy kisbabám lesz?
Igazából ajánlhattok könyveket, blogokat is, szívesen olvasgatok ilyen témában már.
Nem a legmegbízhatóbb/leghitelesebb forrás, de IG-n követni kezdtem pár anyukát, hogy legyen "baba téma" is, ha ott görgetek (@tamaralukovics, @nnooemi, @mariakragmann). Megrendeltem már két könyvet, a Nem harap a spenótot és egy szép babanaplót. A Bookline-on nézelődtem, de ott a legnépszerűbb könyvek minimum 10 évesek babatémában... Nem elavultak azok már?
Még annyira hihetetlen az egész dolog, sokszor belém hasít a semmiből a gondolat, hogy úristen terhes vagyok, vagy hogy jövő ilyenkor már bőven babázni fogunk. Néha azt érzem, hogy addig még rengeteg idő van, máskor bepánikolok, hogy mi lesz velünk, semmit nem tudok egy kisbabáról. Ezért szeretnék picit felkészülni, utánajárni mindennek, hogyha már itt lesz irl, akkor ne pánikoljak óránként.
9# "Inkább a hogyan védekezzünk a te könyved."
Egy állapotos nő milyen releváns információt tudna kinyerni az általad segítő szándékkal ajánlott könyvből?
Először is semmivel nem vagy lemaradva, ez a 9 hónap erre van, hogy felkészülj te is:)
Én is a várandósságom elején kezdtem ezzel a témával foglalkozni, pedig tervezett baba volt. Kezdetnek tényleg jó az ig és a youtube, abból is látszik, hogy kicsit minden baba más, és sok mindent mindenki másképp csinál.
Vannak ingyenes online szülésfelkészítők is, azok is nagyon hasznosak, a csecsemőgondozásról is szokott tartalom lenni bennük röviden.
Könyvből még jó lehet Robert Lim -gyermekágy.
És ha érdekel, privatban tudok küldeni anyagokat a szoptatásról, sterilizálásról, meg kórházi és otthoni kelengyelistát, hogy milyen cuccokat érdemes beszerezni, ezeket én is a védőnőtől kaptam.
5-ös válaszoló listájához hozzátenném Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez című könyvét.
A Nem harap a spenót inkább "gyermeknevelési" tanácsokat ad, bár tőlem borzasztó távol áll pl az alvás tréning, így én azt a könyvet nem ajánlom.
Attól, hogy 18 születhet anyának. Van aki 30 évesen se érik meg rá.
Aki azt mondja ezt előre kell.. Mi van ha a nőnek egy súlyos betegsége van és emiatt nem lehet gyereke de előtte felkészült. Szerintem annál nagyobb koppanás nincs is a világon.
Én pont ez okból kifolyólag sosem foglalkoztam komolyabban a témával.
U.i.: várandós vagyok és most kezdek én is “tanulni”.
Kérdező, boldog babavárást! 😘
Köszönöm szépen a válaszokat! ☺️✨
Császármetszéssel fogok szülni, így a természetes szülésről annyit nem szeretnék olvasni. Persze az jó, ha az ember tud ezt azt róla, de nálunk máshogy lesz, a műtétnél meg nagyon aktív szerepem nem lesz.
11
Szerinted?
Pl megtanulja a gumi használatát, amit úgy tűnik eddig nem tudott. Hátha akkor nem esik teherbe úgyja egy év múlva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!