Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 18 évesen hogy készülhetek...

18 évesen hogy készülhetek fel arra, hogy kisbabám lesz?

Figyelt kérdés

Igazából ajánlhattok könyveket, blogokat is, szívesen olvasgatok ilyen témában már.

Nem a legmegbízhatóbb/leghitelesebb forrás, de IG-n követni kezdtem pár anyukát, hogy legyen "baba téma" is, ha ott görgetek (@tamaralukovics, @nnooemi, @mariakragmann). Megrendeltem már két könyvet, a Nem harap a spenótot és egy szép babanaplót. A Bookline-on nézelődtem, de ott a legnépszerűbb könyvek minimum 10 évesek babatémában... Nem elavultak azok már?

Még annyira hihetetlen az egész dolog, sokszor belém hasít a semmiből a gondolat, hogy úristen terhes vagyok, vagy hogy jövő ilyenkor már bőven babázni fogunk. Néha azt érzem, hogy addig még rengeteg idő van, máskor bepánikolok, hogy mi lesz velünk, semmit nem tudok egy kisbabáról. Ezért szeretnék picit felkészülni, utánajárni mindennek, hogyha már itt lesz irl, akkor ne pánikoljak óránként.

#terhesség #babás élet #élet kisbabával
2022. márc. 20. 22:32
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:

Igen, vannak akik tényleg hasznos infokkal látnak el de akiket irt a kérdező azok a tipikus kirakatba való nadszal vékony 30 év alatti tökéletes élettel rendelkező lányok

Amik meg jok sztem a Podcastek. Én most a mesélj anyukám!-ot szoktam hallgatni pl séta közben :)

2022. márc. 21. 14:46
 32/69 A kérdező kommentje:

Kívülről lehet én is ilyennek tűnnék, szóval nem ítélkezem egy-egy instagram oldalról rögtön. Nekem tetszik a stílusuk, az egyikőjüknek youtube csatornája is van és ott is teljesen pozitívan jött le az egész viselkedése, családja, hozzáállása (bár még csak pár videóját néztem meg ma délután).

Stílusban is hasonló vagyok hozzájuk (öltözködésileg, lakberendezést tekintve). Szóval ezért örültem, hogy rájuk találtam, de majd még nézelődöm, megnézem azokat is, akiket Ti írtatok.

2022. márc. 21. 18:23
 33/69 anonim ***** válasza:
Persze korban ok állnak hozzad közel. Ha szimpik kövesd őket de tok jó h kérsz tanácsot h meg milyen szakirodalmat lehet olvasni . A podcastek tényleg jok bármikor lehet őket hallgatni. :)
2022. márc. 21. 19:13
 34/69 anonim ***** válasza:
Szerintem erre nem kell felkészülni, bár minden kismama aggódik, de mindent tudni fogsz mire oda érsz amit meg nem azt pedig a kórházban megtanítják. Én is 18 évesen szültem, pedig álmomban sem gondoltam volna hogy ilyen fiatalon, de így alakult és ment minden úgy ahogy kellett és azóta is. Úgyhogy nyugodj meg, jönnek majd az anyai ösztönök és menni fog minden a maga rendjén!
2022. márc. 26. 22:42
 35/69 anonim ***** válasza:
Mindent elmond az emberek értelmi szintjéről az, hogy a 3-as válasz így le lett pontozva.
2022. márc. 27. 10:34
 36/69 A kérdező kommentje:

Szerintem egy ember értelmi szintjéről az is sokat elmond, hogy hogy viszonyul másokhoz. :)

Sokat nem segítettél a 3-as válaszoddal, nyilván 18 éves, középiskolás kamaszként nem igazán folytattam korábban bármiféle felkészülő tanulmányt ilyen témákban. De valószínűleg ezt te is nagyon jól tudtad, csak jól esett próbálkozni, hogy hátha be tudsz nyögni valami bántót.

És mint láthatod, nagyon sokan írták, hogy ők is terhesség alatt kezdtek el olvasgatni, tájékozódni ilyen témában. Szóval a kis okoskodásod sem jött be.

De nem kell megsértődni, majd jobb lesz neked is biztosan egyszer!

2022. márc. 27. 11:06
 37/69 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, 18 éves létedre kicsit visszafoghatnád magad.
2022. márc. 27. 11:16
 38/69 anonim ***** válasza:
56%

Elcseszted kis csillagom, nem én írtam a 3-as választ, de ez mindegy is úgyis azt gondolsz amit akarsz.

És igen nekem majd jó lesz, ne aggódj e felől. A saját életedért aggódj inkább. Amit eddig lehetett elcsesztél. Minden fiatal anyukának orbitális nagy a pofája ismerek itt falun jó párat, de az egész életüknek vége lett mikor ilyen fiatalon szültek.

2022. márc. 27. 11:20
 39/69 A kérdező kommentje:

37-es, miért fogjam vissza magam olyan emberrel szembe, aki csak bunkón szeretne megnyilvánulni? Nem jogosítja erre fel semmi, az életkora meg főleg nem. Keserű és rosszindulatú.

38-as, hidd el, nekünk már most is nagyon jó!! :)

Maradj falun, odavaló vagy.

2022. márc. 27. 11:25
 40/69 anonim ***** válasza:

"Maradj falun, odavaló vagy."

Na, itt tükröződik a valós értelmi szinted. Nekem itt falun sikerült gumit használnom, nem olyan bonyolult.

2022. márc. 27. 11:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!