Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 18 évesen hogy készülhetek...

18 évesen hogy készülhetek fel arra, hogy kisbabám lesz?

Figyelt kérdés

Igazából ajánlhattok könyveket, blogokat is, szívesen olvasgatok ilyen témában már.

Nem a legmegbízhatóbb/leghitelesebb forrás, de IG-n követni kezdtem pár anyukát, hogy legyen "baba téma" is, ha ott görgetek (@tamaralukovics, @nnooemi, @mariakragmann). Megrendeltem már két könyvet, a Nem harap a spenótot és egy szép babanaplót. A Bookline-on nézelődtem, de ott a legnépszerűbb könyvek minimum 10 évesek babatémában... Nem elavultak azok már?

Még annyira hihetetlen az egész dolog, sokszor belém hasít a semmiből a gondolat, hogy úristen terhes vagyok, vagy hogy jövő ilyenkor már bőven babázni fogunk. Néha azt érzem, hogy addig még rengeteg idő van, máskor bepánikolok, hogy mi lesz velünk, semmit nem tudok egy kisbabáról. Ezért szeretnék picit felkészülni, utánajárni mindennek, hogyha már itt lesz irl, akkor ne pánikoljak óránként.

#terhesség #babás élet #élet kisbabával
2022. márc. 20. 22:32
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
49%
Attól hogy valaki gazdag körülmények között no fel még nem az a normális, hogy a gyerek idő előtt szül. Értsd, érettségi és biztos munka előtt. Innentől kezdve mondhatsz bármit de a te helyzeted nem normális és meggondolatlan. Majd a születendő gyerekednek is ezt fogod tanítani, meg pártolni hogy nyugodtan alapítson családot érettségi előtt? Szülők netovábbja leszel.
2022. márc. 27. 12:30
 52/69 A kérdező kommentje:
Sehol nem írtam azt, hogy ez lenne a normális és a követendő. Mi sem így terveztük. De próbáljuk kihozni a helyzetből a legjobbat. Ezen pedig nem segít semmit pár itteni rosszindulatú válaszoló, akik a saját nyomorukat akarják kivetíteni ránk.
2022. márc. 27. 12:32
 53/69 anonim válasza:
Szerintem nem lehet erre felkészülni. Ez egy természetes dolog. Sok szuper mami azt gondolja magáról hogy ők milyen jó anyák és mindent tudnak de mindenki a 0 ról kezdte akárhány éves is! Inkább ajánlanám én is a youtubot. Hogyan lehet pelenkazni,csecsemő halált megelőzni, könyvet nem igazán ajánlanék.
2022. márc. 27. 12:39
 54/69 anonim ***** válasza:
67%
Nem a nyomorunkat vetítjük ki rád. Kész érvekkel jövünk hogy gyerek fejjel miért ne vállalj még gyereket. De olyan naívan fogod fel az életet hogy az hihetetlen. Mondjuk 18 évesen én is így fogtam fel. És ha teherbe estem volna magamtól is arra a döntésre jutottam volna hogy nem tartom meg. Pedig nekem is ott lettek volna szülők, általuk anyagi biztonság, nagy családi ház. És mivel nem kalandoztam, kapcsolatban lettem volna és párom is mellettem lett volna.
2022. márc. 27. 12:40
 55/69 babyboom567 ***** válasza:
69%
Sajnos sokat fogsz még sírni, mikor rájössz,hogy mi a valóság.
2022. márc. 27. 13:07
 56/69 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem értitek, hogy én az általatok előre vetített "sötét valósággal" sosem fogok találkozni valószínűleg.
2022. márc. 27. 13:27
 57/69 anonim ***** válasza:
50%
Dehogynem fogsz. Nem lesz ott mindig anyuci meg apuci.
2022. márc. 27. 13:42
 58/69 anonim ***** válasza:
Soha se mondd hogy soha..
2022. márc. 27. 14:02
 59/69 anonim ***** válasza:
8%

19 éves voltam amikor a lányom született

Esti suliban érettségiztem, mire 2 lett már egyetemre jártam.

Az első diplomám ápolo(hospice)

A második szülésznő

A harmadik orvosdiagnosztikai analitikus , aztán szonografus.

Többen biztos hogy ha más nem uh vizsgálaton találkoztatok velem. Esetleg szülőszobán, terhespatologian is

Senki nem mondja meg, hogy érettségi előtt született az első gyerekem( 5 van összesen )

Lehet hogy később ennek a lánynak fogjátok köszönni, hogy valamit tett értetek...

Kitartást kérdező és fel a fejjel, a legtöbb itt okoskodónak a férje tartja el a seggét

A sulit mindenképp fejezd be és tanulj tovább a gyermeked érdekében is hogy ne egy gyárban 3-4 műszakban kelljen dolgoznod.

2022. márc. 27. 14:02
 60/69 anonim ***** válasza:
94%
Már vártuk az első nyolcszáz diplomást, kicsit furcsálltam is, hogy eddig még nem hazudozott ide senki.
2022. márc. 27. 14:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!