Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vége az életemnek?

Vége az életemnek?

Figyelt kérdés

10 hetes a kisbabám. Egész nap nyüglődik, vinnyog, este ordít. Kezdek megbolondulni.

Tervezett baba volt, de nagyon megbántam, hogy szültem. Szeretem de úgy érzem vége az életemnek. Nem merek vele elmenni sehová, mert ordít mindig.

Türelmem sincs hozzá ami nagyon bánt, mert nagyon nagyon vártam őt.

Minden este úgy fekszem le h abban bízom reggelre eltűnik az életemből és vissza kapom a régi életemet.

Segítségem nincs csak a párom aki egésznap dolgozik.

2021. nov. 13. 11:18
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem olvass utána a több emberes (nagy igényű) babáknak is. Én is kivoltam hogy állandóan sírt. A hordozás volt számunkra a melodás. Később találkoztam a fent említett fogalommal és még most 2 évesen is igaz rá a legtöbb pont. Ha előbb tudok erről, talán könnyebben viselem az elején is
2021. nov. 13. 12:19
 12/29 anonim ***** válasza:
82%
Ez az egész megfogalmazás ahogyan írsz, számomra arra utal, hogy baj van és pszichiáterhez kellene fordulnod. Nehéz egy kisbabával, de nem ennyire, még akkor sem ha bőg. Kérj segítséget, amíg lehet és amíg nem csinálsz valami hülyeséget, egyre kialvatlanabb leszel és egyre kevésbé kiszámítható lesz ettől a viselkedésed.
2021. nov. 13. 12:35
 13/29 anonim ***** válasza:
86%
Hát figyelj. Egy baba se sír csak azért, hogy bosszantsa az anyukáját szóval igenis kell valami oka legyen a sírásnak. Anyatejes? Ha igen, akkor lehet, hogy eszel valamit, ami miatt fáj a hasa, nem tud pukizni, nem tud kakilni, lehet, hogy éhes maradt. Eszik eleget? Ha tápszeres akkor lehet, hogy nem jó a tápszer, bántja a pociját...esetleg érzékeny valamire. Az is lehet, hogy melege van vagy fázik vagy fáj valamije vagy csak kézben akar lenni, ringatásra, testkontaktusra vágyik. Ha hordozod, ringatod, énekelsz neki akkor is sír? Egész álló nap? Nyugtató cumija van esetleg? Azt is megpróbálhatod. Lehet, hogy a ruha anyaga irritálja a bőrét, viszket neki esetleg zavarja valami illat, szag. Próbáld hason altatni. Hátha...
2021. nov. 13. 12:38
 14/29 anonim ***** válasza:
78%
Kössz a lepontozást...😒😒 én legalább próbáltam pár ötletet adni, hogy mi miatt lehet nyűgős a baba...hátha. Mert az biztos sokat segít, hogy üdv a klubban
2021. nov. 13. 12:57
 15/29 anonim ***** válasza:
88%

Utálom az olyan válaszokat, ahol a válaszoló még bele is rúg egyet a földönfekvőbe. Gáz, hogy a mai világban nem mondhatja ki valaki, hogy nem erre gondolt, amikor az anyaságot tervezte.

Egy újszülöttről beszélünk, aki sokat sír és valószínű a kötődés sem alakult ki még olyan szinten, hogy ne keseredjen el valaki időnként.

Tényleg érdemes a tej táján nézelődni, simán lehet, hogy a pocakfájás a sírás oka. A babakocsit meg lehet egyszerűen csak nem szereti.

Neki teljesen új ez a világ, csak te vagy neki. Nem azért sír, hogy idegesítsen, csak nem tudja magát máshogy kifejezni. Próbáld hordozó kendővel sétálni vinni, vagy amikor látszólag ok nélkül sír, akkor valami meleget helyezni a pocakjára, hátha megnyugszik.

Későb tényleg könnyebb lesz, ha már ismered a jelzéseit és a sírásait. Pár perc alatt rövidre tudsz majd zárni egy-egy sírást. :)

Kitartás! A te gyereked számára te vagy a legtökéletesebb anya! Próbáld tanulgatni a nyelvét és mozduljatok ki sokat, amikor a párod is ráér, az jót tesz az elmének. :)

2021. nov. 13. 13:23
 16/29 anonim ***** válasza:
83%
Valahol normális hogy ezt érzed, de ne hagyd hogy le húzzon ez az érzés, és igen is ez depresszió. Belecsöppentél egy olyan helyzetbe amit másmilyennek képzeltél el. Plusz ott van a nagy felelősség is a válladon. Egy kicsit adj időt magadnak, legyél egy picit türelmesebb és hidd el, hogy pár hónap múlva változni fog minden. Látod majd ahogy a babád fejecskéjébe épül bele a tudat és szépen lassan meg lesz az eredménye a nagy erőfeszítéseknek. Ő még nem tud máshogy jelezni a külvilág felé, csak azzal, hogyha ordít, vinnyog. Ezen az időszakon túl esni, kész.
2021. nov. 13. 13:41
 17/29 anonim ***** válasza:
87%
Merre laktok? Én mennék hozzátok babázni ha itt laknál a közelben:-D
2021. nov. 13. 13:48
 18/29 anonim ***** válasza:
84%
Ezen át kell menni. Megértelek, kérdező, én is éreztem hasonlóképpen, nem pont ugyanígy, de voltak fura, szégyellnivaló gondolataim. Az ember míg terhes, egy illúzióból indul ki, azt hiszi, majd egész nap ragyogva, kacagva ringatja a bájos babáját, aki csak alszik meg eszik. Jó, most sarkítok, de igenis ilyesmit képzelünk el. Hidd el, a valóság mindenkit pofáncsap. Adj időt magadnak. A babádnak is! Egy 10 hetessel még nem kell menni sehova. El fog múlni a hasfájás is, tényleg. Az en fiam 8 hónapos volt, mire összeszedtem magam, megszoktam a helyzetet és nem sírtam minden nap. Azóta remek kis csapat vagyunk, 1 éves, és még a játszóterezést is élvezem vele. Bízz magatokban, minden rendben lesz.
2021. nov. 13. 13:52
 19/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Jó volt olvasni, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Már kezdtem azt hinni, hogy én vagyok csak ebben a helyzetben... Anyaként ilyet kívánni... Szörnyű. ☹️

De akkor kivárom és túl leszek rajta, remélem...

Tápszeres baba. Külföldön élünk az orvos nem segített semmit tápszer választásnál pedig sokszor voltunk nála h fáj a hasa, vissza bukja a kajcsit. De amiket felsoroltam neki tápszert mindegyikre azt mondta jó, ez is jó, az is jó. Probálgassam.. 🤦‍♀️

2021. nov. 13. 14:36
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igen, nem igen tudsz mást tenni. Ha nincs javulás megint cserélni kell és megint és megint. Esetleg tegyél fel itt kérdést hogy hasfájós, tápszeres babáknál kinek mi jött be. Hátha kapsz jó ötletet.

Én a pocak melegítést is ajánlom tényleg. Egy picit enyhíti a "görcsöket", sokaknak bejön. Vagy frissen vasalt meleg textil pelust, vagy meggypárna, vagy bármilyen melegíthető párnát tegyél a pocakjára, amikor lefekteted.

2021. nov. 13. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!