Nemrég( 1 hete) lettem 18 éves. Szeretnék elköltözni otthonról,szeretnék dolgozni is menni...De nem tudom hogy kezdjek hozzá.Bátortalan vagyok.És nem tudom hogyan is kell neki kezdeni ehhez.Annyira félek hogy átvernek a munkával vagy a lakással...Annyira gyerek vagyok még...Mit tegyek?
2013. ápr. 1. 01:40
1/8 anonim válasza:
Előbb szerezz magadnak munkát,aztán gyűjts pénzt és ha egy kicsit bátrabb leszel,akkor költözz el,amint lehetőséged nyílik rá és elég érett vagy hozzá!Szerintem még nem lenne jó,ha rögtön elköltöznél..főleg,ha bátortalannal érzed magad.Ehhez kell bátorság..de semmiképp nem vakmerőség!
2013. ápr. 1. 02:01
2/8 anonim válasza:
Én előbb melóznék és ha lehet, laknék a szüleimmel. Beszállnék a háztartás költségeibe és igyekeznék félre is tenni egy keveset. Főleg azért, mert ha bárhol lakást akarsz bérelni, több havi kauciót is fognak kérni, nem csak az aktuális havi bérleti díjat, tehát kell hogy legyen némi pénzed ilyesmire.
Később ha az elköltözés mellett döntesz, jó ötlet lehet egy jó barátnővel (akár többel) közösen bérelni valamit. Megoszlanak a költségek, a tennivalók és egyedül sem vagy.
2013. ápr. 1. 07:51
3/8 anonim válasza:
figyelj ez ne agy megy hogy 18 éves leszel és mindenkép el kell költöznöd...
előbb találj munkát és élj a szüleiddel majd pár év múlva költözz el ha biztos a megélhetés+van kivel.
2013. ápr. 1. 11:09
4/8 anonim válasza:
Én is így mentem el otthonról 18 évesen. Első a munka, ezt tanácsolom neked. Az a legfontosabb, mert ha van pénzed, szállást már találsz. SZóval keress munkát mielőbb! A félelem természetes, a felnőtt lét felelősséggel is jár, de idővel hozzá lehet szokni. Nekem is voltak nehéz éjszakáim, félelmeim, eltartott egy évig, de aztán felnőttem a feladathoz :) Kitartás!
2013. ápr. 1. 11:22
5/8 anonim válasza:
Ha gyereknek érzed magad, akkor nem érdemes semmibe belekezdeni. Komolyan mondom. És az, hogy 18 lettél egyáltalán nem egyenlő azzal, hogy felnőtt is lettél.
Dolgozol valamit? Vagy tanulsz? Érettségi, továbbtanulás?
2013. ápr. 1. 13:18
6/8 anonim válasza:
Akkor előbb szerezz pénz munkával utána albérletet,ha annyira el akarsz költözni akkor ne a szüleid pénzéből tedd
2013. ápr. 1. 14:07
7/8 anonim válasza:
egyetem?
2013. ápr. 1. 15:02
8/8 anonim válasza:
Te már így kérdésedből ítélve, életre önállótlan vagy, ha szüleid nem lennének te elpusztulnál. Sajnos ez a véleményem rólad. 18 évesen kellene lenni annyi eszednek, hogy használni tudni kellene az internetet, és azon állásportálokat keresni. Beírod a googleba, hogy állásajánlatok pl és beütöd lakóhelyednél, milyen munkát..stb. A másik meg, hogy nem itt kellene kérdezned, hanem szüleidtől kellene tanácsot kérned, vagy barátaidtól , ismerőseidtől. Átverni meg biztos, hogy átfognak ezt garantálom, azért mert még tapasztalatlan ebben a világban, de nem probléma, majd idővel rájössz mindenre. Szóval hajrá!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!