Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek neki az életemn...

Hogyan kezdjek neki az életemnek most?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok (fiu)!A családom eldobott! Nemrészletezem miért! Intézetbe nőttem fel! És ott jöttem ösze egy lányal akivel 6 évig együtt voltunk! Ő teljesen árva volt ezért anyi pénze volt hogy vett egy házat ahová öszeköltöztünk! Én nemtudok házat venni! Nah lényeg hogy minden ment eddig rendesen! 2 évig együtt éltünk a kinti életben! De 5 hónapja nincs munkám és nemis találok! havi 45 ezerből éltünk az 5 hónap alatt! De most readásúl el is hagyott engem elment !ÁTVERT és csak chaten mondta el hogy nem kellek már neki! Mást szeret! Kicsit durva ! Én kikészültem egy hete megy a totál leiszommagam és sirok téma ! De ez igy nem mehet tovább! Kijelentette hogy a házból mennem kell idővel! nah itt jön a baki! Nincs állás nincs család! Csak a cucaim amit még vinni sem tudok hová! Megpróbálok beletörődni hogy nemkellek neki! Ha nem hát nem ! De mit tennétek a helyemben! Valami jó tanács? :(
2012. febr. 15. 11:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Állás, állás, állás!

Milyen tanuló voltál? Ha jó az érettségid, akkor jelentkezz egy fősulira, még időben vagy! Akkor ősztől lakhatsz kollégiumban és pár évre meg van oldva, plusz lesz egy kicsi jövedelmed is, a végén meg végzettséged. Mellette viszont dolgozni kell!!

2012. febr. 15. 11:13
 2/19 A kérdező kommentje:
Kőműves vagyok! De nemtalálok semmit ilyenkor ! Télen
2012. febr. 15. 11:23
 3/19 A kérdező kommentje:
Tanuljak tovább?
2012. febr. 15. 11:24
 4/19 anonim ***** válasza:

Szerintem is mindenképp keress munkát!Valami biztos akad,ilyen helyzetben nem lehet válogatni!Aztán meg vagy az az opció,amit az első válaszoló írt,vagy keresel egy albérletet.Egymagadnak,elég egy szoba-konyha is,az a fő,hogy minél olcsóbb legyen!

De mindenek előtt az a lényeg,hogy legyen munkád!Fiatal vagy éa erős,ha kell akkor vállalhatsz fizikai munkát is.Teljesen mindegy,hogy mit,csak hozzon egy kis pénzt!

Azt nem írtad,hogy meddig maradhatsz a barátnőd házában.Jó lenne ha meg tudnál egyezni vele,hogy legalább még néhány hónapig maradhass,hátha addig sikerül spórolnod egy kicsit

Nagyon nehéz helyzet az biztos!Sok erőt ás kitartást kivánok!

22/L

2012. febr. 15. 11:29
 5/19 anonim ***** válasza:

Igen,az javadra válna!De ha már továbbtanulsz,valami ne szezonális pályát válassz...nem tudom milyen eszed van,és mi vonz jobban,a humán(irodalom,történelem,nyelvek) vagy a reál(matek,fizika,kémia,statisztika,stb.) vagy esetleg a kézműves és egyéb művészeti dolgok(rajz,szobrászat,festészet),esetleg a természettudományok(földrajz,biológia,...) de válassz belátásod szerint,és amit választasz,az lehetőség szerint olyan legyen,amit nem bánsz meg,mert azért annak -valljuk be- nem sok értelme lenne,ha belevágsz és félbehagyod,feladod,nem csinálod végig.

(Ezt mondja neked egy olyan ember,aki egyszer félbehagyott egy angol nyelvtanári szakot,és soha nem fejezte be azt,de később végigcsinált egy angol tolmácsszakot,és most így utólag ennek jobban örül,mint annó ha a nyelvtanárit csinálta(m) volna meg.)

2012. febr. 15. 11:31
 6/19 A kérdező kommentje:
Hát nemtoom! Elég zavaros a csaj most,dilis! Lehet hogy csak mig a tél elnemúlik! Szerintem! De konkrétat nemmondott! Köszi a válaszokat! kicsit nehéz lesz! De akk még ha sz@rt kel lapátolni is jó!
2012. febr. 15. 11:33
 7/19 A kérdező kommentje:
Csak erre ahol énlakok ezegy rémálom munkahely részről!
2012. febr. 15. 11:33
 8/19 anonim ***** válasza:

A szezon mikor indul? Március-áprilisban már megy, nem? Vállalj akár segédmunkát is!

És igen, feltétlen tanulj tovább! Nincs sok időd, nézz utána a képzéseknek. Olyan szakot kéne választanod, amivel kiegészítheted a jelenlegi végzettséged. Talán építőmérnök? Az állítólag nem is olyan nehéz.

Mindenesetre most első körön bújd a netet és feltétlen jelentkezz valahova! Ha felvesznek, akkor jól jársz, hiszen ősszel-télen úgysincs nagyon munka, nyáron meg tudsz dolgozni. A végén meg egy kapós szakember leszel.

Hol laksz? Ha gondolod, szívesen segítek neked!

2012. febr. 15. 11:34
 9/19 anonim ***** válasza:

Ne csak a saját szakmádban keresgélj!Nekem édesapám kőműves és ilyenkor neki sincs munkája,de minden lehetőséget megragad!Pl.elmegy idős emberekhez és segít nekik fáthasogatni,eltakarítani a havat,ezt-azt megcsinálni a ház körül.Ha van érettségid,akkor szerintem nyugodtan próbálkozhatsz gyárakban is,ha van a környéken.

Én pl.nyomdaipari technikus vagyok a végzettségem szerint,de egy cipőgyárban dolgozom.Felvettek és megtanították,hogy mit,hogyan kell csinálni!

Próbálkozni kell,mert a legrosszabb amit tehetsz,hogy ülsz a babérjaidon és sajnálod magad!

2012. febr. 15. 11:34
 10/19 A kérdező kommentje:
Kisújszállási vagyok!
2012. febr. 15. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!