Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes lettem! Vége az életemn...

Terhes lettem! Vége az életemnek!?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok már egy éve van barátom és ősszel feküdtünk le először ő 19 éves . MINDIG védekeztünk gumival de egy hete késik és ráadásul egyik reggel hánytam is . Csináltam két tesztet is és mind a kettő pozitív lett!!!!!!!!! Végem ,meg akarok halni.. (Persze nem igazából ) Terveim voltak az életemmel, kitűnő tanuló vagyok az ország egyik legjobb gimnáziumában ,jogász arra akartam menni és jól menő állást szerettem volna Én vagyok az egyetlen az évfolyamból akinek már egyetlen angol felső és egy német középfokúja van. Egyszerűen rosszul vagyok abortuszról szó sinc keresztény vagyok és amúgy se lenne hozzá szívem. A szüleim MEGÖLNEK a barátom elhagynád ezt mind lesz@rom!! Az életemet akarom!!!!!!!
2016. jan. 13. 21:35
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
24%

1. Vagy megkéred szüleidet, hogy segítsenek felnevelni, hogy tudj tovább tanulni.

2. Abortusz.

Ha a nevelés mellett döntötök akkor olvass egy kis Vekerdy-t.

2016. jan. 13. 21:40
 2/45 anonim ***** válasza:
24%

Nézd, kedves. Két lehetőséged van:

1) Abortusz, csak a lelked nyomni fogja

2) A szüleid nevelik fel és tartják el.

Ami a legfontosabb, hogy most nem te vagy a lényeg, hanem a baba. Gondold át a helyzetet az ő szemszögéből. Megszületik a semmire. Nem tudsz rá odafigyelni, mert neked iskola van. Nincs egzisztenciád, anyagi kereseted, talán a párodnak sem. Az anyasághoz fiatal vagy, sőt, alkalmatlan is. A szüleidnek is megvan a maguk gondja. Egyelőre a saját életedet kell csinálnod, amibe ez a baba nem fér bele.

Beszélj a barátoddal, hogy ő hogy látja a helyzetet. Aztán a szüleiddel is. És ha ennyire aktív szexuális életet éltek, miért nem használsz más védekezési módot?

24/N

2016. jan. 13. 21:43
 3/45 anonim ***** válasza:
10%

Amúgy nézd meg ezt:

https://www.youtube.com/watch?v=jBr8Ru1UCFc

https://www.youtube.com/watch?v=iSXBTDEjQKw

https://www.youtube.com/watch?v=kIfIrpfIttI

Az a lényeg, hogy az életednek nincs vége. Ez az egyik feladat, amivel az életed szembeállított téged. Oldd meg, tanulj belőle.

24/N

2016. jan. 13. 21:45
 4/45 A kérdező kommentje:
Nem akarom nem akarom ! Egyszerűen csak fel akarok ébredni értitek !! Anyáék kb még azt hiszik hogy szűz vagyok én vagyok a mintalány a züllött bátyám után . Persze hogy felnevelnék anyagi gondok nincsenek , de ez egyszerűen nem történhet meg velem 28 évesen szerettem volna körülbelül gyereket . Erre akkorra neveljetek egy 11 éves kamaszt egyedül romantikus babázásnak helyett a férjemmel
2016. jan. 13. 21:46
 5/45 anonim ***** válasza:
61%

Sajnálom, hogy így alakult, de nincs vége az életnek!

Mindenképpen beszélj a szüleiddel erről. Ha az én lányom azzal állna elém, hogy felelős védekezés mellett esett teherbe, és most fél, akkor nem tolnám le, támogatnám mindenben.

Több lehetőséged is van...

1. Egyrészt ugye el lehet vetetni, még akkor is, ha ódzkodsz ettől. Én nem vagyok abortusz-párti, de igenis vannak esetek, amikor indokolt. (Van már gyógyszeres abortusz is, az talán egy fokkal "humánusabb".)

2. Megszülöd és örökbe adod. Nyilván nehéz egy ilyen döntést meghozni, de ezzel egy babára váró párt tudnál segíteni.

3. Megszülöd, felneveled. Gyerek mellett is lehet tanulni. Átmenetileg lehetsz magántanuló, ha kitűnő tanuló vagy, akkor biztos így is sikerülne levizsgáznod.

Gondold át az összes lehetőséget, beszélj róla a szüleiddel, a barátoddal. Napokba, hetekbe telhet, mire sikerül döntést hozni.

2016. jan. 13. 21:47
 6/45 A kérdező kommentje:
Bocsánat hogy itt hisztizek ez teljesen szánalmas csak még sose voltam így kiborulva . :(
2016. jan. 13. 21:49
 7/45 anonim ***** válasza:
26%

Nézd. Lassan felnőtt nő leszel. És a felnőtté válásnak van egy igen durva része, amikor meg kell tanulni felelősséget vállalni a történtekért. Nem te vagy a hibás, hogy terhes lettél. Bárkivel megeshetett volna, velem is akár. Most ez van. Ne sírj rajta, hanem próbálj meg egy kicsit felnőtt módjára viselkedni és megoldani a helyzetet. Vannak ettől sokkal nagyobb problémák is az életben, hidd el. Mint mondtam, ülj le a szüleiddel. Ők szeretnek téged, megbízhatsz bennük, támogatnak. Kérd ki a tanácsukat, hogy mit tennének a helyedben. Ha látják rajtad, hogy éretten kezeled a helyzetet, akkor nem lesz semmi gond.

24/N

2016. jan. 13. 21:52
 8/45 anonim ***** válasza:
17%
És próbáld meg minél hamarabb, mert egy bizonyos idő után már nem végeznek terhességmegszakítást.
2016. jan. 13. 21:53
 9/45 A kérdező kommentje:
Az örökbeadás nem is annyira vészes lehetőség .A baj az hogy a szüleim sose mennének bele 1000% hogy a felnevelést választanák ebbe olyan biztos vagyok mint hogy a nap holnap is felkel. Még apa hangját is hallom "a saját véred nem adhatod idegeneknek"
2016. jan. 13. 21:54
 10/45 anonim ***** válasza:
27%

Én is keresztény vagyok.

Megértelek Téged.

Nyilván meg kell ezt beszélned a szüleiddel.

Szerintem úgy jársz a legjobban, ha elmondod nekik, hogy a barátoddal lefeküdtetek. Hadd emésszék ezt pár napig...aztán közöld velük a terhességedet.

Az iskoláról meg annyit, hogy magántanuló is lehetsz, betudod fejezni a gimit, főleg, ha ilyen okos lány vagy.

NINCS VÉGE AZ ÉLETEDNEK! még bármit elérhetsz, lehetsz jogász is.

Én mindig ezt a szöveget nyomatom, tudom, de most is csak azt mondhatom, hogy egy gyermek mindig áldás. (persze én könnyen beszélek)

Ez nem azt jelenti, hogy rossz ember vagy!

Kitartást!!

2016. jan. 13. 21:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!