Terhes lettem! Vége az életemnek!?
1. Vagy megkéred szüleidet, hogy segítsenek felnevelni, hogy tudj tovább tanulni.
2. Abortusz.
Ha a nevelés mellett döntötök akkor olvass egy kis Vekerdy-t.
Nézd, kedves. Két lehetőséged van:
1) Abortusz, csak a lelked nyomni fogja
2) A szüleid nevelik fel és tartják el.
Ami a legfontosabb, hogy most nem te vagy a lényeg, hanem a baba. Gondold át a helyzetet az ő szemszögéből. Megszületik a semmire. Nem tudsz rá odafigyelni, mert neked iskola van. Nincs egzisztenciád, anyagi kereseted, talán a párodnak sem. Az anyasághoz fiatal vagy, sőt, alkalmatlan is. A szüleidnek is megvan a maguk gondja. Egyelőre a saját életedet kell csinálnod, amibe ez a baba nem fér bele.
Beszélj a barátoddal, hogy ő hogy látja a helyzetet. Aztán a szüleiddel is. És ha ennyire aktív szexuális életet éltek, miért nem használsz más védekezési módot?
24/N
Amúgy nézd meg ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=jBr8Ru1UCFc
https://www.youtube.com/watch?v=iSXBTDEjQKw
https://www.youtube.com/watch?v=kIfIrpfIttI
Az a lényeg, hogy az életednek nincs vége. Ez az egyik feladat, amivel az életed szembeállított téged. Oldd meg, tanulj belőle.
24/N
Sajnálom, hogy így alakult, de nincs vége az életnek!
Mindenképpen beszélj a szüleiddel erről. Ha az én lányom azzal állna elém, hogy felelős védekezés mellett esett teherbe, és most fél, akkor nem tolnám le, támogatnám mindenben.
Több lehetőséged is van...
1. Egyrészt ugye el lehet vetetni, még akkor is, ha ódzkodsz ettől. Én nem vagyok abortusz-párti, de igenis vannak esetek, amikor indokolt. (Van már gyógyszeres abortusz is, az talán egy fokkal "humánusabb".)
2. Megszülöd és örökbe adod. Nyilván nehéz egy ilyen döntést meghozni, de ezzel egy babára váró párt tudnál segíteni.
3. Megszülöd, felneveled. Gyerek mellett is lehet tanulni. Átmenetileg lehetsz magántanuló, ha kitűnő tanuló vagy, akkor biztos így is sikerülne levizsgáznod.
Gondold át az összes lehetőséget, beszélj róla a szüleiddel, a barátoddal. Napokba, hetekbe telhet, mire sikerül döntést hozni.
Nézd. Lassan felnőtt nő leszel. És a felnőtté válásnak van egy igen durva része, amikor meg kell tanulni felelősséget vállalni a történtekért. Nem te vagy a hibás, hogy terhes lettél. Bárkivel megeshetett volna, velem is akár. Most ez van. Ne sírj rajta, hanem próbálj meg egy kicsit felnőtt módjára viselkedni és megoldani a helyzetet. Vannak ettől sokkal nagyobb problémák is az életben, hidd el. Mint mondtam, ülj le a szüleiddel. Ők szeretnek téged, megbízhatsz bennük, támogatnak. Kérd ki a tanácsukat, hogy mit tennének a helyedben. Ha látják rajtad, hogy éretten kezeled a helyzetet, akkor nem lesz semmi gond.
24/N
Én is keresztény vagyok.
Megértelek Téged.
Nyilván meg kell ezt beszélned a szüleiddel.
Szerintem úgy jársz a legjobban, ha elmondod nekik, hogy a barátoddal lefeküdtetek. Hadd emésszék ezt pár napig...aztán közöld velük a terhességedet.
Az iskoláról meg annyit, hogy magántanuló is lehetsz, betudod fejezni a gimit, főleg, ha ilyen okos lány vagy.
NINCS VÉGE AZ ÉLETEDNEK! még bármit elérhetsz, lehetsz jogász is.
Én mindig ezt a szöveget nyomatom, tudom, de most is csak azt mondhatom, hogy egy gyermek mindig áldás. (persze én könnyen beszélek)
Ez nem azt jelenti, hogy rossz ember vagy!
Kitartást!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!