Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Velem van a baj ha csak akkor...

Velem van a baj ha csak akkor szeretnék családot ha anyagilag egyenesbe jövök?

Figyelt kérdés

Szeretnék családot de számomra a tökéletes család azt jelenti amit néhány tehetősebb ismerősnél láttok a közösségi médiában. Újépitésű modern lakás, nagy sok millós új autók, anyagi biztonság, utazások, nyugalom, kulturális programok, szép ruhák az egész család számára, soha ne keljen nézni az árakat a boltban.

Bele se merek gondolni milyen lenne hogy ha nélkülözések között kellene felnevelnem a gyerekem, hajnalban a BKK járatot várni a jeges szélben, állami ovi, H&M ruhák, munkahelyi nehézségek egyedülálló anyukaként, a havi fizetést beosztani, rettegni a lakhatási megélhetési szegénységtől és kiszámolni mindig mit lehet belerakni a kosárba délután a boltba. Hasonló körülmények között nőttem fel és nem szeretném végigcsinálni újra, már a másik oldalon állva.

Tanultam, harcoltam, dolgoztam, vagyont próbálok összehozni de még messze van az alagút vége. Tudom hogy mindent el tudok érni az életemben. Közben szorít az idő, talán néhány év múlva nem fogok tudni gyereket vállalni. Egy ördögi körforgás mindez. Gondolkodtam azon hogy szülők egy gyereket és fizetett segitség fogja nevelni aztán a magánovi, de mégis lesz egy gyerekem. Közben lehetőségem lesz dolgozni és küzdeni a céljaimért. Velem lenne a baj?

2021. aug. 21. 22:42
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
80%
Én ide csak annyit írnék, hogy nemrég egyik családtagom mesélte, mekkora élmény volt az unokáinak a buszozás… iskolába járnak már, de sosem ültek előtte BKV járaton.
2021. aug. 23. 00:17
 32/65 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, nem veszed észre, hogy itt csak te vagy a helikopter?

Nagyon nagy bajok vannak a fejedben. De ha így gondolkodsz akkor nem is baj ha végül nem lesz gyereked.

Fizetett segítség nevelje a gyerekem? Ha lenne rá pénzem akkor sem tennék ilyet. Akkor minek szültem? Kirakatnak?

Az én, mi energiáink vannak ebben a kisemberben és ha valamit jól csináltunk akkor büszkék leszünk rá is, magunkra is. Ha valamit elrontunk akkor meg csak magunkat hibáztathatom nem pedig valakit a munkáját végezte míg én a pénzt kergettem.

Egy gyerekünk van. Úgy érzem kettő már nekünk sem fér bele anyagilag. Persze beleférne de én is úgy érzem, hogy nem akarok mindenről lemondani. Most is megkereshetném a munkahelyemen a fizetésem közel dupláját ha túlóráznék annyit mint régen, gyerek előtt. De a gyereknek a szüleivel töltött minőségi idő sokkal fontosabb, minthogy aztán milyen drága játékok sorakoznak a polcon.

És kapaszkodj meg én bizony bkv-zom minden nap. Fenn tudnánk tartani egy második autót, de egyszerűen nem érné meg. Naponta kb 2x 5 percet spórolnék vele. Mivel szinte végig kötöttpályán közlekedem, így sok esetben gyorsabb is mintha autóval mennék.

Nincs kacsalábon forgó házunk, szerencsére megélhetési gondjaink sincsenek, de az otthon melegét biztosítom mint anya. A gyerekünknek pedig ez a legfontosabb. Hidd el egy gyereket nem érdekel, hogy milyen autóval jártok, de még az sem hogy tökéletes rend van-e otthon. A szeretet, a figyelem amit igényel.

A luxus villa és az igazi szegénység között azért óriási átmenet van ahol jól és biztonsággal lehet gyereket nevelni.

2021. aug. 23. 11:23
 33/65 A kérdező kommentje:

Utolsó nem érzed az ellentétet?

“Egy gyerekünk van. Úgy érzem kettő már nekünk sem fér bele anyagilag. ”

De nincsen megélhetési gondod. Magyarul a megélhetési szegénység szélén vagy mint itt a 99% aki bemeséli puszta önigazolásként hogy nem szegénye mert van 40 milliós háza!!! valami agglomerációs faluba Pest melett amikor egy jobb garzon Budapesten 40 millió.

Szánalmasak vagytok és szegények. A ti fajtátok már felnőtt gyerekei sírnak itt gyakorin hogy otthonról nem kaptak lakást és a minimálbérből nem jön ossze az önerő a hitelhez se, meg a szülők se tudnak segíteni de bezzeg a fogorvos szülők gyereke saját újépitésű lakásban lakik.

Mindenkit le is pontoztam. Léptem is innen.

2021. aug. 23. 11:33
 34/65 anonim ***** válasza:
87%

Kerdezo, nem nem sirnak a gyerekeink (sot en is ilyen csoro szulok gyereke vagyok es en se sirok). Tudod kik sirnak? Az elkenyeztetett gazdagok kolykei, mikor egyszer fel kell szallniuk a 4es 6osra. Nehogy azt hidd attol h penzed van feltetlenul megkimel az elet.

Remeljuk nem is fog, mert boven lenne mit tanulnod.

2021. aug. 23. 12:03
 35/65 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező mert miért is keresne minimálbért bárki gyereke? 🤣

Sírni meg majd a tied fog, mert lehet veszel neki egy lakást, de igazi szetetet meg gondoskodást az életben nem kap tőled, aztán majd szólíthatja a bébiszitterét anyának.

Én pl igen pont agglomerációs városban élek, és??? Bocs nem tudtam, hogy èlni csak a fővárosban lehet.

Neked annyi baj van az agyadban hogy napestig lehetne sorolni, őszintén remèlem hogy az életben nem szaporodsz.

És nem, még mindig nem minősül senki "szegénynek" mert nem luxusvillában lakik, és nem Guccit hord. A saját lelkinyomorod tanubizonysága, hogy te ezekben látod az életed értelmét, de mondjuk saját szemeddel végigkisérni hogy a gyereked kimondja az 1.szavakat, elindul, hogy te mesélj neki stb, na ez már smafu.

Mondjuk milliószor inkább lennék szegény, mint egy hozzád hasonló érzelmiszegény defektes ember. Az én gyerekem legalább rendes értékrendet kap tőlem, és még véletlenül se lesz olyan defektes mint te.

2021. aug. 23. 12:25
 36/65 anonim ***** válasza:
76%

Én Pesten éltem lakásban de bocsi hogy nem akartam ott nevelni gyereket mások szájában, zajban, húgyban..

Kaptam a pénzemért 40 millióert különb lakást agglomerációban szép kerttel.

Ezt nem érted látod, hogy gondolkodni is tud valaki..te nem.

2021. aug. 23. 12:31
 37/65 anonim ***** válasza:
87%

A kérdező szemèlyében ismét egy nagyon lentről érkező szerencsétlent köszönthetünk, aki a gyerekén èlné ki a saját múltból fakadó frusztrációját, meg dühét. Bármi áron, átesve a ló túloldalára.

Neked egy jó pszichológust tudok javasolni, leginkább.

2021. aug. 23. 12:44
 38/65 anonim ***** válasza:
80%

Ha én lennék gyerek, és ilyen gusztustalan pénzéhes, belül értéktelen anyám lenne mint a kérdező, fejvesztve menekülnék tőle, és AKKOR sírnék.

De neked nem lehet elmagyarázni, hogy inkább átlagos körülmények sok szeretettel és törődéssel, mint egy nyamvadt luxusvilla a maga hideg, szeretet nélküli, munkamániás légkörével.

Nem is értem hogy lehet valaki ennyire üres mint te, pedig már nem lehetsz fiatal.

Remélem nem szülsz gyereket, mert teljesen tönkretennéd, tudod a bankkártya nem pótolja az anyai szeretetet.

2021. aug. 23. 13:18
 39/65 anonim ***** válasza:
70%
Kerdezo, te ne szaporodj, kar beled a g€ci.
2021. aug. 23. 14:46
 40/65 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, majd akkor legyen nagy a szád, ha hitel nélkül fel tudsz mutatni egy 40 milliós ingatlant, de még annak a közelében sem jársz. Ki kell, hogy ábrándítsalak, ahoz, hogy ezt elérd, amit szeretnél, neked sajnos egy gazdag fószer kéne, de gondolom ahoz meg ronda vagy. Úgyhogy ajánlok a figyelmedbe egy macskát. Ja, szegény nem vagyok, most jöttem haza a Balatoni nyaralómból, ahol több, mint 2 hónapja vagyok lent, mert vagyok olyan menő, hogy még a munkám is olyan, hogy ki tudm venni a nyári szünetet. Bocs, szar lehet ilyen lúzernek lenni, mint te vagy.
2021. aug. 23. 15:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!