Velem van a baj ha csak akkor szeretnék családot ha anyagilag egyenesbe jövök?
Szeretnék családot de számomra a tökéletes család azt jelenti amit néhány tehetősebb ismerősnél láttok a közösségi médiában. Újépitésű modern lakás, nagy sok millós új autók, anyagi biztonság, utazások, nyugalom, kulturális programok, szép ruhák az egész család számára, soha ne keljen nézni az árakat a boltban.
Bele se merek gondolni milyen lenne hogy ha nélkülözések között kellene felnevelnem a gyerekem, hajnalban a BKK járatot várni a jeges szélben, állami ovi, H&M ruhák, munkahelyi nehézségek egyedülálló anyukaként, a havi fizetést beosztani, rettegni a lakhatási megélhetési szegénységtől és kiszámolni mindig mit lehet belerakni a kosárba délután a boltba. Hasonló körülmények között nőttem fel és nem szeretném végigcsinálni újra, már a másik oldalon állva.
Tanultam, harcoltam, dolgoztam, vagyont próbálok összehozni de még messze van az alagút vége. Tudom hogy mindent el tudok érni az életemben. Közben szorít az idő, talán néhány év múlva nem fogok tudni gyereket vállalni. Egy ördögi körforgás mindez. Gondolkodtam azon hogy szülők egy gyereket és fizetett segitség fogja nevelni aztán a magánovi, de mégis lesz egy gyerekem. Közben lehetőségem lesz dolgozni és küzdeni a céljaimért. Velem lenne a baj?
A lakás az díszlet ? Az autó is a díszlet része? Az utazás is megrendezett közbe nem mennek soha sehova? A magániskola is szemfényvesztés ?
Ha nem a valóság akkor mi lenne az?
Igen veled.
A nélkülözés és a rongyrázás között óriási átmenet van. A gyereked kicsiként nem is foglalkozik vele, hogy milyen ruha van rajta.
Hú ki fogsz te csúszni az időből anyám, de nem is baj. Borzalmas a gondolkodásod, a kérdéseden szörnyülködünk a férjemmel :D
A gyerek magasról lesz..rja a kulturális programjaidat, a magániskolás gyerekek pedig burokban szocializálódnak.
Ugyan mi bajotok lenne a BKK-tól? Milliók élnek így!
Ez rég nem a gyerek érdekeiről szól, hanem a te önzésedről. Önző módon gazdagságban akarsz élni, nem a gyerek, hanem te.
Milyen anya az, aki fizetett személyzettel nevelteti a gyereket, ő maga rá se bagózik, csak azért hogy elmondhassa, megtette a társadalmi elvárást, és szült.
Komplexusaid vannak igen keményen, próbálsz olyan lenni mint a gazdag ismerőseid, akik ebbe születtek bele. De akkor ne tedd tönkre egy gyerek életét.
Tök jól el leszel 60évesen egyedül is a milliós autóddal meg a luxus lakásoddal, mehetsz a kulturális programokra, minek neked gyerek? :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!