3 hónapos babát ráhagynátok a mamára 3-4 órára?
Kisfiam 3 hónapos, apukája el akar menni vásárolni egy másik városba, az út kb 35-40perc. N3m ketten mennénk, hanem munkatársáékkal, akiknek más dolguk van, vagyis külön válnánk, vagyis nem tudnánk annyira sietni. Addig párom át akarná vinni a picur anyósnak, viszont mivel ki tudja meddig lennénk el, nemigazán ö
Vagyok oda az ötletért. Tudom hogy jó helyen lenne, nem ez a baj, hanem nem érzem magamat arra lelkileg készen, hogy ott hagyjam, ki tudja mennyi időre. Viszont másfelől megsérteni sem akarom őket, mert szüleimnél lakunk, vagyis az én anyum sokat van a picivel.
Ti mit csináljátok a helyemben?
Nekem azért nehéz mert első baba
Én kérek elnézést minden szuperanyukától, hogy nem tudtam hogy a mamara kell hagyni a csecsemőt (van aki azt írta feljebb, hogy napi 1-2 órára 😳)
Én itthon vagyok, nem dolgozom most ugye, a mamával ellentétben, és nagyon jól elvagyunk így! 😊 elnézést ha nem tetszett mindnekinek a véleményem! Nem csinálom tovább a műsort, szép napot nektek! 😊
"Én itthon vagyok, nem dolgozom most ugye, a mamával ellentétben, és nagyon jól elvagyunk így"
Ez még mindig rendben van, de felfogtad, hogy sok családban - és értelmezésem szerint ez a helyzet a kérdezőnél is - a nagyszülők kifejezetten szeretnének vigyázni alkalmanként az unokákra, még akkor is, ha dolgoznak, mert nekik ez öröm?
A nagyszülőknek jó, a gyereknek jó, és még anyukának is lehet jó, ha nincs belegárgyulva a gyerekbe. Én is imádom az enyémet és tiszta idegbeteg voltam az első alkalommal, mikor a nagyszülőkre hagytam, de nem lett semmi gond és azóta már nem dőlök a kardomba meg nem leszek rosszul, ha pl. mint most, a nagyszülők vigyáznak majd rá pár hónaposan, míg a házassági évfordulónkon elmegyünk étterembe. Sőt, lagzira is megyünk 6 hónapos korában, ha meg lehet tartani és akkor délutántól éjfélig ott lesz. :)
64 én felfogtam, és te felfogasod szerint ebből a kérdésből ahogy anyuka feltette, az jön le hogy neki jó?😊 egy 3 hónaposnak mi jó abban hogy nincs ott az anyukaja?
65. Egy 1,5 éves teljesen más, szerintem te is érzed 😊
De bakker. A kerdesben egy 3 hósrol van szó, nem 1 meg 2 meg több éves gyerekekről....
Az teljesen más eset
Tudod mit? Akkor te csinálod jól 😊 legyen neked igazad 😊
nem feladat hogy meggyőzzük egymást, én így, te úgy.
"ebből a kérdésből ahogy anyuka feltette, az jön le hogy neki jó?"
Mi felfogtuk, hogy a kérdezőnek ez nem jó, csakhogy annak a gyereknek nem csupán anyja meg anyai nagyszülei vannak, hanem apja és apai nagyszülei is. Ha apuka azt mondja, szeretné, ha az ő szülei is vigyázhatnának kicsit a saját gyerekére, akkor ott anyukának nem igazán van joga nemet mondani, főleg, hogy az ő anyja teljesen részese a gyerek életének.
Egy kisbaba ugyanis, tetszik vagy sem, nem az anyuka tulajdona, pláne nem az ő lelki folyamatainak elszenvedője. Az apukának is vannak jogai. A gyerek nem lesz lelki sérült, ha 3 órát a nagyanyja vigyáz rá, de legalább megbántódás és az unoka életéből kizárás sem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!