Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért "szörnyűlködik" és...

Miért "szörnyűlködik" és "jaj, szegényezik" szinte mindenki, ha egy 1 év körüli gyereknek bölcsibe kell menni?

Figyelt kérdés
Lehet nálunk ez lesz a helyzet és szinte mindenkitől ezt kapom. Engem is furdal eléggé a lelkiismeret, de mindíg az vigasztal, hogy jó helye lesz. Erre épp, hogy lenyugszom találkozom valakivel és ezt kapom, mintha valami bűnt követnék el vagy jószántamból tenném, holott külföldön sincs az ami nálunk, az anyák sokkal hamarabb visszamennek dolgozni.
2010. aug. 10. 19:37
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
42%
Én csak azokat itélem el aki megtehetné(anyagilag) hogy otthon marad és mégis visszamegy meloba.
2010. aug. 10. 20:52
 12/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bíztató szavakat, kicsit így jobb:))

Kár, hogy eddig nem sok ilyet kaptam.

2010. aug. 10. 21:01
 13/37 anonim ***** válasza:
46%
Nálunk is ez van, pedig 17 hónapos fiamat viszem bölcsibe szeptemberben, és csak heti 3 napra... Szerintem valahogy nincs egyensúlyban az értékrend. Dolgozom 6 hónapos kora óta, ő a nagyikkal volt eddig, most pedig már úgyis jön-megy, nehéz lekötni, szereti a társaságot, jó helye lesz. Mégis még saját anyum is azzal "zsarol", hogy sebaj, majd megkapom a gyerekemtől tinikorában... :( Próbálj meg saját lehetőségeid és lelkiismereted szerint cselekedni, mást nem tehetsz. De más országokban ez teljesen normális, mégsem lelki nyomorékok, szerintem itthon reagálják túl.
2010. aug. 10. 21:04
 14/37 anonim ***** válasza:
45%
Nekem meg örökké azzal jönnek, hogy jajj, majd beteges lesz, meg elkap minden betegséget, többet leszel táppénzen, mint dolgoznál. De én már ezeket sem hallom meg, elintézem annyival, hogy nem lesz beteges és kész.
2010. aug. 10. 21:07
 15/37 anonim ***** válasza:
42%
Mindenki jön a külföldi szokásokkal...van egy barátnőm Angliába, heti 3 napot van ovi, szendvicset, meg zacskós kekszeket, fast foodot esznek a gyerekek ebédre főtt étel helyett, az angol mama gondolkodás nélkül tölti a kisbaba cumisüvegébe a Tescos tejet a hűtőből...titkon az egész világ ezt a rendszert irigyli és nem kényszer, tiéd a választás lehetősége.
2010. aug. 10. 22:10
 16/37 anonim ***** válasza:
34%
Én biztos nem adnám bölcsibe, az első 3 év a legmeghatározóbb a gyerek életében. Ha nem tudnám gondozni, akkor inkább nem szülnék. De gondolom Te azért irtál ide, hogy téged igazoljanak, szóval nem írok véleményt.
2010. aug. 10. 22:50
 17/37 A kérdező kommentje:
Nem az önigazolás miatt írtam, hanem a véleményekre vagyok kíváncsi, amiket köszönök még akkor is, ha nem egyezik az enyémmel. Hiszen ahányan vagyunk annyi félék a véleményeink is.
2010. aug. 11. 10:36
 18/37 anonim ***** válasza:
70%

Én nem adnám bölcsibe, de én megtehetem anyagilag, hogy itthon maradok. (mondjuk a gyed maximumát tekintve senki sem kap 150-e...). ha menni kell dolgozni, hát menni kell és kész. Nektek is élni kell valamiből meg a gyereknek is.

Valószinű, hogy az elején tényleg sokszor lesz beteg, de ez el fog múlni és az oviban például már nem lesz ilyen gond.

2010. aug. 15. 14:00
 19/37 anonim ***** válasza:
43%

Én amondó vagyok mérlegelni kell!! VALÓBAN ahogy a "serpenyős válaszoló írta"! Én TUTI SOHA nem adom bölcsibe egyiket sem hacsaknem a megélhetési gondok RÁKÉNYSZERÍTENEK. Itt azt értem csak ha másként nem tudnunk megélni. Addig nem. Persze van itt helyzetfüggő, környezetfüggő és gyerekfüggő verzió is. Az sem mindegy szerintem hogy kisfiú v kislány. És a helyedben legalább a két évet megvárnám ha tehetném. Addigra azért már elég sokmindent megtanul, és nem maradsz le "Annyi mindenről" mintha 1 évesen bedobnád. Sajnos bennem is néha felmerül hogy minek szülni ha úgyis más neveli. de nem ítélkezek, mert nem tudom a helyzetedet, és nyílván én is szülnék azért attól ha tudnám hogy be "kell" adni bölcsibe. De való igaz hogy nagyon meghatározó az első pár év.

Az én fiam két éves, és korához képest sokkal értelmesebb, persze ezt is befolyásolják a gének, de azért a bölcsiben FELE annyit nem foglakoznának vele mint te. Meg kell nézni, hogy működik az a bölcsi ahova vinni akarod, mérlegelni minden szempontot és beadni vagy otthon maradni.

Kívánom ne dönts elhamarkodottan, és soha ne bándd meg!! Mert visszatekerni nem lehet ezeket az éveket. Most még bújnak hozzánk majd tizenévesen meg eltolnak... :-S

De szeretjük őket és értük dolgozunk :) :D kitartás a vélemények sűrüjében!

2 gyerekes anyuka (2éves kisfiú, 2 hós kislány )

ui.: még lehet oviba sem engedem azonnal... de itt is a gyerek szükségei fognak dönteni!!!!

2010. aug. 15. 14:05
 20/37 anonim ***** válasza:
83%
Komolyan mondom sokan úgy állnak a bölcsihez mintha örökre el akarnák szakítani a gyereket az anyjától...Nem lesz a bölcsiben semmi baja ,miden nap mellette jövünk el és nagyon jól érzik ott magukat a gyerekek.Valamelyik nap beszélgettem egy 4,5 éves ,már ovis kislánnyal,és nagyon jól érezte ott magát,rengeteg az élménye.
2010. aug. 15. 14:09
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!