Miért "szörnyűlködik" és "jaj, szegényezik" szinte mindenki, ha egy 1 év körüli gyereknek bölcsibe kell menni?
Köszönöm a bíztató szavakat, kicsit így jobb:))
Kár, hogy eddig nem sok ilyet kaptam.
Én nem adnám bölcsibe, de én megtehetem anyagilag, hogy itthon maradok. (mondjuk a gyed maximumát tekintve senki sem kap 150-e...). ha menni kell dolgozni, hát menni kell és kész. Nektek is élni kell valamiből meg a gyereknek is.
Valószinű, hogy az elején tényleg sokszor lesz beteg, de ez el fog múlni és az oviban például már nem lesz ilyen gond.
Én amondó vagyok mérlegelni kell!! VALÓBAN ahogy a "serpenyős válaszoló írta"! Én TUTI SOHA nem adom bölcsibe egyiket sem hacsaknem a megélhetési gondok RÁKÉNYSZERÍTENEK. Itt azt értem csak ha másként nem tudnunk megélni. Addig nem. Persze van itt helyzetfüggő, környezetfüggő és gyerekfüggő verzió is. Az sem mindegy szerintem hogy kisfiú v kislány. És a helyedben legalább a két évet megvárnám ha tehetném. Addigra azért már elég sokmindent megtanul, és nem maradsz le "Annyi mindenről" mintha 1 évesen bedobnád. Sajnos bennem is néha felmerül hogy minek szülni ha úgyis más neveli. de nem ítélkezek, mert nem tudom a helyzetedet, és nyílván én is szülnék azért attól ha tudnám hogy be "kell" adni bölcsibe. De való igaz hogy nagyon meghatározó az első pár év.
Az én fiam két éves, és korához képest sokkal értelmesebb, persze ezt is befolyásolják a gének, de azért a bölcsiben FELE annyit nem foglakoznának vele mint te. Meg kell nézni, hogy működik az a bölcsi ahova vinni akarod, mérlegelni minden szempontot és beadni vagy otthon maradni.
Kívánom ne dönts elhamarkodottan, és soha ne bándd meg!! Mert visszatekerni nem lehet ezeket az éveket. Most még bújnak hozzánk majd tizenévesen meg eltolnak... :-S
De szeretjük őket és értük dolgozunk :) :D kitartás a vélemények sűrüjében!
2 gyerekes anyuka (2éves kisfiú, 2 hós kislány )
ui.: még lehet oviba sem engedem azonnal... de itt is a gyerek szükségei fognak dönteni!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!