Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy úgy érzem, nem...

Normális, hogy úgy érzem, nem kötődök a 4 napos kisbabámhoz?

Figyelt kérdés

Már itthon vagyunk, a terhességem problémamentes volt, ahogy a szülésem is (se oxi, se érzéstelenítés, se gátmetszés - pedig első baba), de amióta megszületett a kicsi, úgy érzem nem kötődök hozzá még olyan erősen, pedig nyilván szeretem őt nagyon, nagyon is vártam már, hogy találkozzunk. De ma pl. egy barátnőmmel elmentem beülni egy cukrászdába egy kicsités nem hiányoltuk egymást.

Ez normális? Amikor megszületett, akkor sem eufóriát, inkább megkönnyebbülést éreztem...

tegnap 23:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kötődsz, különben nem született volna meg ez a kérdés. Amúgy meg teljesen normális amit érzel. Jól tetted, hogy elmentél egy kicsit kimozdulni. Azt meg mégis ki mondja meg, hogy mit kell éreznünk amikor megszületnek? Hagyjuk már. Éreztem egyszerre mindent, de ilyen euforikus boldogság, na az nem volt éppen egyik gyerekemnél sem. Ettől függetlenül imádom őket és nekem is van igényem arra, hogy nélkülük is legyek néha.
tegnap 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Össze kell szokni és ez nem 4 nap. Normális.
tegnap 23:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor még annak is örültem, hogy a kórházból hazafelé egyedül ugrottam be a gyógyszertárba.😂

Én imádtam terhesnek lenni, őszintén megmondom, sajnáltam, hogy már kint van. De ha már ez van, hagy élvezzem azt az 5 percet, amit bő 9 hónap után tényleg EGYEDÜL tölthetek. Egy darabig úgyse lesz rá lehetőségem megint. Azóta még 3x5perc volt.(Azok is vásárlások.) 4hónapos.

tegnap 23:34
 4/7 anonim ***** válasza:

mondjuk le a kalappal, hogy el tudtál menni kvázni 4 nappal a szülés után:D Igaz, mi a BPK-ban szültünk és ott nagoyn az a szmelélet van, hogy az első 10 napban konkrétan csak pisilni kelljen fel az any.

Teljesen normális, hgoy még nem kötődsz. Feleségem szó szerint ezeket mondta amit most te írsz. Neki kb 2 hónap volt amikor úgy érezte, hogy elkezd kötődni. Pedig imádta az első perctől fogva a lányunkat, dehát... hormonok. És akkor még ott van a baby-blues, a gyermekágyi pszichózis is... na, utóbbi kimondottan ijesztő, de igazából az is természetes.

TÖltsetek együtt sok időt, lehetőleg bőr-bőr kontaktusban, gyönyörködj benne sokat csakúgy:) Idővel megjön az a kötődés... vagyis nem. Nem jön meg. Idivel és belefektetett figyelemmel ki tudod alakítani a kötődést. Ez íg yhelyesebb.

tegnap 23:54
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
troll kérdés... nehogy elhiggye bárki, hogy szülés után 4 nappal cukrászdába ül bárki is... akár fél órára is..
ma 00:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondanám, maga az, hogy nem kötődsz még hozzá, az normális, de a beülni kávézni azért fura... szerintem a nők 99 százalékának eszébe nem jutna négy nappal szülés után barátnőzni, beülni valahova, még ha van is, aki vigyázzon a babára, meg hát fizikailag is, fájdalmak, vérzés, stb., gyakorlatilag épp kiengedtek a kórházból.

De maga a kötődés az majd kialakul, nekem se volt egyből, sőt még most három hónappal később sem érzem, hogy "szerelmes vagyok" a babámba. Örültem, hogy túl vagyunk szerencsésen a szülésen, mindenki egészséges, de eufória nem volt. Inkább furcsa volt, hogy itt van egy kis ember, aki most már örökre itt lesz, én vagyok a felelős érte, nekem kell életben tartani, és nem mondhatom, hogy inkább mégse akarom, kérem vissza a régi életem. Persze szeretem nagyon, cuki meg minden. De én is az össze kell szoknunk vele típus vagyok, most már alakul a kötődés azért. Egyébként én is nyugodt szívvel hagyom másra, persze közben is gondolok rá, meg sietek haza, de nem vagyok kétségbe esve ha épp el kell szaladnom valahova (orvoshoz pl).

ma 03:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Jó hát 5ös ne magadból indulj ki.
ma 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!