Miért "szörnyűlködik" és "jaj, szegényezik" szinte mindenki, ha egy 1 év körüli gyereknek bölcsibe kell menni?
húú, most lehet, hogy utálni fogtok, de egyszerűen összeszorul a gyomrom ,ha arra gondolok, hogy a gyereket bölcsibe kellene adni.Félre ne értsetek, mi is nagyon kevés pénzből kell, hogy kijöjjünk havonta:-(((
De közel 9 évet vártam, hogy végre megfoganjon és megszülethessen a Babám,így csak nagyon bízni merek abban, hogy nem kell bölcsibe adni Őt....csak ez a mai magyar valóság a szomorú.
Igen, ha muszáj (de tényleg, csak ha NAGYON muszáj), add be, de alaposan nézz utána a bölcsinek!
Vezessenek körbe, érdeklődj olyanoktól, akik gyereke odajár!
Külfölddel azért ne hasonlistuk össze a mi viszonyainkat, nálunk nemigen van részmunkaidős állás, nincs pénz bébiszitterre, kevés az otthon végezhető munka stb., ez náluk természetes, persze, hogy bátran visszamennek dolgozni.
Mondjuk 1 évesen nem adnám be,hacsak az anyagiak nem befolyásolnának:(
És igen lehet hogy elég sok dologról lemarad az anya, de azt is állitom hogy ez az áállapot az anyát sokkal jobban megviseli mint a gyereket, akinek lesz 2 nehezebb hete amig beszokik.
Én lányom 2 évesen megy bölcsibe mert dolgoznom kell, de ha nem kéne és ha lenne arra lehetőségem hogy beadjam úgy a bölcsibe megtenném.
Nem azért mert nem akarok vele lenni,csak nagyon fejlett értelmes kislány akinek hiányzik már a gyerektársaság.
Azért szörnyülködnek mert nem nekik kell megkeresni a kenyérre valót és a számlákra a pénzt!
Van,hogy nincs más választás sajnos de ez miatt neked ne legyen lelkiismeret furdalásod!
szülés előtt nem dolgoztál? nekem pl. a gyed és a csp. összeadva annyi, mint a fizum volt.
szerintem egy 1 éves baba még nem való bölcsibe. az anyagiakról meg csak annyit, hogy alaposan végig kell gondolni a helyzetet, mielőtt az ember gyermeket vállal.persze jöhetnek váratlan helyzetek,de gondolj csak bele, lehet nem leszel jelen, amikor kimondja az első szót -ez egy bölcsisnél valószínűleg nem az anya lesz-.
na mindegy,nem akarlak én bántani,ez csak az én véleményem, mindenki döntse el maga, hogy mi a gyermekének a legjobb.
És ha te már döntöttél, akkor felesleges ezen filózni, engedd el a füled mellett az ellenvéleményeket.
Ez jó nagy baromság hogy miért nem gondoltál erre amikor gyereket vállaltál??Mire?hogy nem számolta ki 2 évre előre hogy mennyiből kell majd gazdálkodni,hogy az esetlegesen felvett hitel a duplájára nő ezidő alatt,vagy egyedülálló lesz?Pff hiba ezekkel tényleg számolni kellett volna.
Nekem pl. a családi +gyes csak a fele a fizetésemnek,tehát jelentős az anyagi visszaesés.
És igen ha lehetőségem lenne beadnám a gyereket ANYAGI okok miatt a bölcsibe.De mivel nincs módom rá még valahogy ki kell birni a gyerek 2 éves koráig.És hangsúlyozom nem azért mert már unom a babám társaságát és munkamániás vagyok!
utolsó!
hitelről szó sem volt.
a másik, ha dolgoztál, gyedet kapsz. és az nem 25.795ft
ha meg nem dolgoztál, akkor nem is volt anyagi biztonság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!