Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Előbb Dévényes vagy Neurológus?

Előbb Dévényes vagy Neurológus?

Figyelt kérdés

Védőnő szerint előbb Dévényes doki szerint neurológus.

De a doki a védőnő tanácsa szerint járt el.

3 hónapos babám doki szerint kicsit feszes a hátizma.

De szegényt olyan hülyén rakta hasra hogy egy picit repülőzött és egyik kezével nem igazán tartotta magát .

Egyébként itthon nagyon ügyesesen tartja magát ha hasra rakom.Neha segítek kitámasztani a kezét a vállahoz és jól bírja.A repülözést ritkán csinája inkább olyan mintha kúszni akarna húzkodja fel a lábát.

Van amikor nincs hozzá kedve,fáradt vagy lusta.

Van amikor elvan hason 10 percig is és van hogy 2-5 perc után sír.

Hátáról oldalára próbálkozik megfordulni de még nem megy neki .Oldalárol hasára fordul de ezt sem mindíg.

Játékokért nyúl próbája meg fogni .Kezében tartja a játekot.Neha én is feszesnek érzem amikor öltöztetem,de nem mindíg.Karomban nagyon szépen tartja magát feje sem billen csak ha álmos ,fáradt.

Mi a véleménytek,tapasztalatok?

Köszönöm.

#Dévényes, neurológus
ma 10:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
46%
Tele vannak a dévényesek oda nem való gyerekekkel, miközben nem jut idő arra, akinek tényleg szüksége lenne rá :(
ma 10:58
 2/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a gyors választ.

Akkor mit tanácsolsz vigyem előbb neurolughoz?

ma 11:03
 3/11 A kérdező kommentje:

Azt még hozzátenném hogy a doki sokszor bunkó flegma és lekezelő.

A védőnő látszatra "rendes"

Amikor a doki kérdezte hogy előbb melyikre utaljon be ,viccesen nevetgélve mondta a védőnő hogy hát előbb Dévényes mert a neurologiárol úgyis ide küldenek.

Kérdezem én ha nem látta neurológus milyen okkal állítja hogy oda fognak küldeni ha még szakember nem látta??

ma 11:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Valamit magára adó gyógytornász egy ujjal se nyúl a gyerekhez, mielőtt még nem látta neurológus.

A miénk ilyen volt. Elhajtott mindenkit, aki csak úgy jött, így a valóban rászorulókkal foglalkozott.

Egyébként nem csak a Dévény létezik, nem az az egyedüli út.

ma 11:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, neurológus. A Dévényesnek ez pénz, nem fogja azt mondani, hogy felesleges. (bár szerencsére akad, aki becsületes, tényleg)
ma 11:28
 6/11 A kérdező kommentje:

Értem , köszönöm.

És szerintetek jól fejlődik a babám?

ma 11:37
 7/11 A kérdező kommentje:

Na utána olvasgattam és igen előbb neurológusnak kell megnéznie.

Úgyhogy szólok is a védőnőnek hogy adjon beutalót neurológushoz.

ma 11:45
 8/11 A kérdező kommentje:

Lenne még egy kérdésem.

Ortopedián esetleg tudnak mondani valamit hogy tényleg feszes e a hátizma?

ma 11:50
 9/11 anonim ***** válasza:
Mitől nem magától értetődik, hogy az orvos magasabban képzett az idegrendszer tekintetében.A dévényes, rá van utalva a leletre, ha tisztességesen jár el.
ma 13:41
 10/11 anonim ***** válasza:

Az én fiamat a két hónapos státuszról a doki neurológushoz küldte, mert ülésbe húzásnál nem tartotta a fejét (be is igazolódott a feszesség, nyaki hypotóniával kiegészülve, jártunk utána gyógytornára, de nem is dévényeshez...).

Én laikusként úgy értelmeztem azt a sok infót, amit ezzel kapcsolatban hallottam/olvastam innen-onnan, hogy azért fontos a neurológus, mert

1. Nem mindegy, hogy mi okozza a feszességet.

2. Ki kell szűrni, hogy ehhez kapcsolódik-e más probléma is (pl. idegrendszeri eltérések).

Én a fentiek alapján mindenképp a neurológust ajánlanám, hisz lehet, hogy végül valóban a Dévény-torna lesz a megoldás, de egyészt téged is megnyugtat, ha látja egy normális (orvos) szakember, másrészt a gyógytornász munkáját is segítheti, ha van egy konkrét diagnózis. Így szerintem ez semmiképp nem egy felesleges kör.

ma 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!