Forduljunk neurológushoz?
A kisfiam meg csak két hónapos, de látok árulkodó jeleket. Elég izgága, már 5 perc játszószőnyegen töltött idő után túlpörög, ilyenkor van, hogy már remeg és zihál.
És feszes izomzatúnak látom. Folyton merev a nyaka és a kezei. Már szinte az első naptól emelte a fejét, de nagyon feszítve, akárcsak büfiztetésnél. Lehet, hogy ebből adódik a nyugtalansága is?
Első babám, lehet, hogy csak túl aggódom. De köszönöm, ha megírjátok a tapasztalataitokat. :)
"látok árulkodó jeleket"
Mégis mire? Arra,hogy egy 2 hónapos baba? Be ne nyögd nekem te is,hogy szerinted autista vagy valami..hagyd békén,had fejlődjön a kis idegrendszere.
Ha feszes az izomzat azt jelezni kell a védőnőnek vagy háziorvosnak és ha tényleg az akkor onnan tudnak tornászt ajánlani.:D
Konduktor vagy Dévényes vagy gyerekneurólugus.
Nekem a dévényes gyógytornász mondta, hogy az lenne a jó, ha minden babát 6-8 hetes korban megnéznének, mert sokat jelent, ha már akkor elkezdik kezelni.
Szimmetrikus? A combján érdemes megnézni a redőket, hogy egyformák-e a méretük és a számuk. Már ez is utalHAT izomtónus zavarra, ha ott valami nem egyforma.
Kedves #5, tanúságként írom, hogy se a védőnő, se a gyerekorvos nem vette észre, hogy feszes a babám. "Biztos, hogy hasfájós, amiatt sír annyit..."
Gyógytornász - dévényes egyből megmondta.
Még annyit, hogy természetesen meztelenül is látták, hogy a combján a ráncok nem stimmeltek. Válasz: majd kinövi, tornáztassuk otthon.
Utolsó voltam.
A doki csak a 2 hónapos oltáskor látta a kisfiam, nem vizsgált túl tüzetesen. A védőnőmről ne is beszélnünk. Ezért szerettem volna tapasztalatokat olvasni.
És nyílván nem gondoltam egyből autizmusra, de az epilepszia gyanuval már vizsgálták, ezért aggódom.
Köszönöm, aki normálisan válaszolt!
Először akkor a gyerekdokit hívom fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!