Normális ha az 5 hetes baba oldalt fekve állandóan “behajlik”, lejjebb csúszik? Meddig tart ez el?
Figyelt kérdés
Azért alszik az oldalán, mert bukós, és szerintem így a legbiztonságosabb neki. Pólya nélkül állandóan olyan C alakba, magzatpózba vált átt pici idő után, és lejjebb is vándorol. Normális ez? Ha igen, meddig? Emlékszem hogy az első fiam is szokott így, de nem tudom 5 hetesen vagy később is így aludt e. Nem lesz baja ebből?ma 14:03
1/6 anonim válasza:
Nekem is erősen bukós babám volt, de én hason altattam.
A kórházban rám szóltak, hogy ne tegyem az oldalára. Azt mondjuk nem tudom, hogy ez milyen idős koráig nem ajánlott.
2/6 A kérdező kommentje:
Nálunk a kórházban, meg az összes babát csak is így altatták, illetve így is ajánlották.
ma 14:06
4/6 A kérdező kommentje:
Szerintem korház függő :D 4 és fél éves a nagyobbik, akkor is így volt, ugyan ott :D
ma 14:13
5/6 anonim válasza:
Nálunk is minden babánál a hasonfekvést javasolják - de nem ez a kérdés.
AZ természetes, hogy így fekszik, ez a normális pozició. (A pólya meg teljesen fölösleges kínzás a gyereknek)
6/6 anonim válasza:
Szerintem is kórházfüggő. Nálunk hason altattak mindenkit, én otthon háton.
Csípőszűrésen (nyilván ott ortopédiai szemmel nézik), a hason altatást javasolták béka pózban. Ha nem megy, akkor háton, de oldalt semmiképpen. Ebből kiindulva lehet baj, igen, mozgásszervi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!