Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, ha folyton sír a...

Mit tegyek, ha folyton sír a gyerek és kikészülök már lassan?

Figyelt kérdés

Egy perc nyugtom nincs 3 hónapja. Állandóan sír. Eleinte azért sírt, mert hasfájós volt, most meg azért sír, mert nem lehet napi 24 órát a karomba. Elkezd sírni és amikor közelítek hozzá, akkor elhallgat. Ha hátrébb lépek kettőt, már elkezd sírni. Úgy érzem magam komolyan mondom, mint egy sziámi iker, akik össze vannak nőve. Levegőt nem lehet venni nélküle, mert sír. Magamra kötni nem akarom, mert ugyanolyan, mintha a karomba lenne, hiába kötöm hátra. Fizikailag nem bírom 24 órát a hátamon cipelni. És folyton szopni akar, amit nem engedek neki, nem akarom, hogy nonstop cicin legyen. El akarok már régóta kezdeni edzeni, hogy végre emelt fővel járjak az utcán, és ne kullogva, de attól a gyerektől még pislogni se lehet. Igen, mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen, de ha választani kell a fél óra alvás vagy a fél óra edzés között, akkor az alvást választom. Van segítségem meg minden, a férjem és anyám, a férjem csak munka után tud segíteni, anyám meg hétvégén, de én azzal a 2-3 órával nem vagyok kisegítve.

Sokszor elvesztem a kontrollt (leteszem és bezárom a szobába, és a ház legtávolabbi pontjába megyek, de így is hallom a sírást), ami miatt dühös vagyok magamra mégjobban.

Szeretem őt, de már unom, hogy folyton csak sír, legszívesebben elmennék és vissza se jönnék. Annak a gyereknek semmi nem jó, pedig igyekszem, legalábbis én úgy látom, hogy igyekszem. Sok mindent kipróbáltam már, zenére altatás, ritmusra lépés, hát és talpmasszázs, de csak ölbe vagy cicin van el, és egy perc nyugtom sincs tőle.

2020. aug. 6. 09:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/129 anonim ***** válasza:
76%

Mit gondoltál, hogy az anyaság egy leányálom?

Nem az.

Főleg az eleje.

Össze kell szokni. Azért ne feledd el, hogy nagyon kicsi még, szüksége van az anyja közelségére.

'Azt képzeli, hogy össze vagyunk nőve' - ne már.

A kisbaba nem képzel semmit, ismétlem, szüksége van az anyjára.

Most szép akarsz lenni meg kipihent, a kisbaba meg ennek érdekében alkalmazkodjon hozzád?

Ez nem így van.

Te illetve az anyák alkalmazkodnak a babákhoz kezdetben aztán ki lehet alakítani egy élhető napi rendet.

Sminkelni szeretnél meg hajat mosni egész nap vagy mi? Vidd magaddal a fürdőbe ahol készülődsz, közben elmondod neki mit csinálsz, hallja a hangodat, lát téged és biztonságban érzi majd magát.

Apuka amikor hazaért vegye ki a részét a babázásból, akkor lehet időd magadra.

2020. aug. 6. 09:28
 12/129 anonim ***** válasza:
80%
Az ilyenek miatt keresik magukat zsírosra a gyerekpszichológusok...
2020. aug. 6. 09:33
 13/129 anonim ***** válasza:
75%

Akkor szoptasd amikor ő éhes! Te mit szólnál, ha nem ehetnél mikor megéhezel?

Pont most kezd a gyors növekedés nála beindulni! Még szép hogy zabálni akar, kell az energia!

Nem akarlak megbántani, de önző embernek, mint te, nem való gyerek! Szedd össze magad! Azt meg ki nem sz.arja le hogy nézel ki szülés után? Még 3-4 hónap és egy picivel könnyebb lesz.

A gyereknevelés nem rólad szól! A pici baba van mindenek előtt!

A stílusodból ítélve te nem depis vagy, csak hisztis!

Mások is sok áldozatot hoznak, nem csak te!

2020. aug. 6. 09:34
 14/129 anonim ***** válasza:
93%
Akkor adj neki tápszert, ha fáj a szoptatás, beszéld meg a védőnővel vagy gyerekorvossal, vagy szoptatási tanácsadóval, hogy mit lehet ebben a helyzetben csinálni. Az én gyerekem volt hogy egész nap cicin volt. Nekem is eszméletlenül fájt a kórházban a szoptatás, ordítottam tőle, másik két szobatársam meg se mukkant. Kaptam bimbóvédőt, meg kentem lanolinos krémmel, így már egyáltalán nem volt sza.r. De ha neked szar így, azt is megértem, de erre próbálj valami megoldást találni, mert azért sír a gyereked, mert cicin lenne, te meg itt beszoktatnád a 3 órás időközönkénti evésre, és ezt szemmel láthatóan nem akarja. Így tényleg ne csodálkozz ha egész nap ordít. Nem azt mondom, állandóan kapjunk fel egy gyereket, ha ordít, meg pár percre ne hagyjuk sírni, ha valami dolgunk van éppen, de szerintem itt tényleg az a gond, hogy cicizne, de nem hagyod neki.
2020. aug. 6. 09:35
 15/129 anonim ***** válasza:
87%

14-es vagyok

Egy 3 hónapos pokolian hasfájós baba anyukája!

Mellettem végig alussza az éjszakát, mert megnyugtató neki, képes 8-10-et is egy ébredéssel.

Nem mondom hogy próbáld ki, de nekünk ez vált be.

2020. aug. 6. 09:37
 16/129 anonim ***** válasza:
71%
Hát, ha neked fontosabb a kinézeted, mint a kisbabád, nem tudom minek vállaltad. Nagyon kicsi még, persze hogy Nonstop veled akar lenni. Gondolj már bele, 9 hónapig benned volt, folyton körülölelve, ringatva. Meg kell szoknia, ez nem megy egyik napról a másikra. Adj neki időd, és magadat is tedd rendben, leginkább fejben. Érzi rajtad, hogy stresszes és nyugtalan vagy, persze hogy ő is az. Nekem most 5 hónapos a babám, az első 3 hónap kegyetlenül nehéz volt, de hidd el, napról napra könyebb lesz.
2020. aug. 6. 09:43
 17/129 A kérdező kommentje:
Én például nem akarom lesz.rni, hogy nézek ki szülés után. És persze, vigyem be a fürdőbe. A párom előtt nem merek levetkőzni, nemhogy a gyerek előtt!
2020. aug. 6. 09:49
 18/129 anonim ***** válasza:
95%
Jézusom
2020. aug. 6. 09:50
 19/129 anonim ***** válasza:
94%
Szegény baba.
2020. aug. 6. 09:51
 20/129 Derjaderja ***** válasza:
90%

Többemberes babák ilyenek, azért sír folyton, mert nem teljesülnek az igényei.

Ezt az időre etetés-letevés dolgot ezzel a fajta babával nem lehet csinálni.

Amúgy teljesen megértem, hogy ez idegörlő, még ha kicsit durván is írsz róla, nyilván a kimerültség beszél belőled.

Vannak ilyen online edzésprogik pl gyerünkanyukàm, kb 40 perces edzésekkel, a szülés után úgyis speciális edzés kell.

Amúgy tényleg jobb lesz majd később, ki kell tartani. Együttérzek, mert az èn babám is nagyon törődésigényes volt.

2 hónapos korától kellett néha órát tartanom, mi úgy csináltuk, hogy elvitt oda a párom, az autóban megszoptattam, aztàn ő elvitte sétálni a babát, es az óra végére ott voltak értem. Ilyesmi nálatok is működhet.

A mienket autós hordozóban tudta csak az apja tolni, mert mozesben sírt (tudom nem ideális de ez kb 2hetente 1 óra volt 4 alkalommal). Ha a párod olyan, akkor ő is msgára kötheti egy jó csatos hordozóban.

2-3 óra segítségnek is örülj, az én párom lancban 24 órázott másodállás és oktatás mellett.m volt hogy 7-8 napig is kb egyedül voltam mindenre, más segítségünk meg nincs.

2020. aug. 6. 09:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!