Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki azt mondta, soha sem szül...

Aki azt mondta, soha sem szül többé, megváltozott a véleménye?

Figyelt kérdés
idén megszületett első gyermekünk, egy gyönyörű kisfiú. Feleségem mondta, hogy nem szül többször. Pedig szinte átlagos terhesség volt, 2 órás vajudással, mégsem akar többet. Én apukaként egy kislányt még nagyon szeretnék. 30 évesek vagyunk. Járt valaki már ebben a cipőben?

2020. júl. 15. 06:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
35%

Ja honnan tudod hogy a szüléstől fél? Ő mondta?

Sokkal rosszabb ami utána van: elszigeteltség, magány, egyedüllét, kialvatlanság, céltalanság stb.

Egy kész lelki nyomor. Nincs szabadság, nincs nyugalom. Pedig nekem a férjem rengeteget segít, de az is kevés egy 0-24es állandó szolgálatban..

Aki ezt önként és dalolva újrakezdi, ott valami nem egész fejben szerintem!

2020. júl. 15. 09:06
 12/25 anonim ***** válasza:
89%

Ez a "szeretnék még egy kislányt" nem jó megközelítés. Egyrészt nincs garancia rá, hogy a második lány lenne. Másrészt az ember kiskutyát "szeretne" maximum, nem "kislányt". Esetleg úgy érzed, hogy még egy gyerekkel lenne teljes a család, ez egy teljesen egészséges vágy. De ez a szeretnék egy kislányt...

Beszélgess sokat a feleségeddel, hogy milyen nehézségei vannak, mi bántja. Biztos, hogy a szülés a probléma?

És tényleg fontos, hogy ne izélj ezen a kislány dolgon. Ez őrületes stressz, ráadásul a hímivarsejten múlik, szóval csakis rajtad.

2020. júl. 15. 09:14
 13/25 anonim ***** válasza:
93%

Azt mondtam én biztos mégegyszer tuti nem soha töbvé!!

Aztán 1 hónapos volt mikor először jött a gondolat, hogy na majd a következőnél...

2,5 év múlva meg is született

2020. júl. 15. 09:20
 14/25 anonim ***** válasza:
87%
Igen. A nővérem. 9 hónapos a kislánya. Már azt tervezgeti, mekkora legyen a korkülönbség. Nála sem volt semmi különös. Csak sokkal jobban fajt neki, mint gondolta. Azt hitte ő kemény csaj, nem lesz ez vészes, aztán hát ugye mégis. En pont fordítva voltam. Arra készültem, hogy meghalok. Aztán ahhoz képest sokkal jobb lett. De azért szülés után a legtöbben ezt mondjak ám. Nem könnyű a 9 hónap meg a szülés-akkor sem, ha “könnyű” szülés. Nekem is komplikáció mentes terhességem volt. A szülés már nem volt az, de megvagyunk. Viszont szülés óta nekem annyi bajom lett már, mint előtte 30 évig összesen nem. Az összes allergiam, ekcemam kijött. Volt ízületi gyulladasom. Két hetig beteg voltam, pedig soha nem voltam egy hétnél tovább stb stb stb. Nagyon megborul azért a szervezet és van aki ezt nehezebben viseli. Van aki nem testileg borul meg, hanem lelkileg picit. Szerintem 2-3 év múlva már teljesen másképp fogja látni a feleséged. Nem a szules miatt fog vagy nem fog akarni meg gyereket.
2020. júl. 15. 09:45
 15/25 anonim ***** válasza:
84%
Egész életemben 2 gyereket szerettem volna. Második szülésem után azt mondtam,hogy soha többet. (császár volt). Ki az az idióta aki ekkora fájdalmat önként vállal (2császár után, a elég valószínű,hogy a harmadik is az lenne). Aztán évekig érlelődött a gondolat,hogy szeretnék még egy babát. Sikerült is de elvetéltem, és akkor azt mondtuk,hogy többet nem próbálkozunk, nem szeretnénk átmenni ezen mégegyszer. Azóta eltelt kis idő és most azt mondjuk,hogy mégis belevágunk majd.
2020. júl. 15. 09:50
 16/25 babyboom567 ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én imádtam terhes lenni, nagyon sajnálom hogy nem lehetek kismama többet, a szüléssel sem volt komplikáció.

Viszont több gyereket ,ha fiatal lennék sem akarnék.

És egyáltalán nem biztos hogy lányotok születik.

Unokatesóméknál 4 fiú, szomszédnál 4 fiú, régi szomszédunknál a 6. gyerek lett lány.

2020. júl. 15. 10:20
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is szeretne a férjem még gyereket.

Én a szívem legeslegmélyén igen, de az eszemre hallgatok. Nem szülök többet. Rengeteg gond van a gyerekkel, én még egyszer ezt nem tudnám végigcsinálni. Legfőképpen mentálisan, a folyamatos logisztika, ha betegség-gond van, akkor nem az van, hogy elmész a gyerekorvoshoz, megmondja a diagnózist, terápiát ír fel, a gyerek meggyógyul.

Nekünk 7 éve küzdelem az élet, pedig látszólag minden rendben van, de mégsem. Ha nem "átlagos" gyerekkel áld meg az élet, akkor szívás, mert éjjeled-nappalod azzal telik, "mit rontottam el", "menjünk-e másik dokihoz/gyógypedagógushoz", fejlesztő pedagógus keresése. És ismétlem, látszólag semmi baja a gyereknek.

Különben az is lehet, hogy a nejed a szülés után döbbent rá, hogy nem anyatípus. Van ilyen is.

2020. júl. 15. 10:54
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Erdemes lenne letisztazni, miert nem akar. Mennyi idot tolt egyedul a gyerekkel? Ki kel hozza? Ki latja el? Introvertalt vagy extrovertalt a feleseged? Mennyi idos a baba? A szules korulmenyei milyenek voltak? Kellett valamilyen beavatkozas? Aranyora lehetett? Te vallalnad, hogy otthon maradsz parhonap utan az ujabb gyerekkel, es beszeltetek errol a lehetosegrol is? Mi van, ha az is fiu lesz? Mennyi segitsegetek van? Ki vegzi a hazi munkat, ki foz?

Rengeteg minden befolyasolhatja, hogy akar-e valaki meg gyereket. Van olyan is, hogy valaki el sem tudja kepzelni, hogy tudna szeretni egy ujabb gyereket a meglevon kivul.

Egy problemamentes terhesseg is tud nagyon megterhelo lenni, foleg mar meglevo gyerek mellett. Nekem rengeteg dolgot megcsinal a ferjem, megis nagyon faraszto volt, pedig 3,5 ev vana gyerekek kozott. En a szulesek utankozvetlenul mondtam azt, hogy kizart, hogy ujra bevallaljam, aztan megis lett masodik, es harmadikat is szeretnek. Van, akinelehhez eleg par het-honap-ev, van, akinek viszont sosem jon el. Szeretnek en is egy kislanyt, masodjara teljesen meg voltam gyozodve, hogy az lesz, ket fiam van. Imadom oket, es ha a harmadik is az lesz, ot is imadni fogom, es nem azert akarok meg egyet, hogy hatha kislany lesz, persze ertem, hogy te szeretnel egy lanyt is :)

Szoval ki kellene deriteni, hogy neki mi a problemaja egy ujabb gyerekkel, es arra megoldasi lehetoseget javasolni, aztan vagy belemegy, vagy nem. De az is lehet, hogy idovel par ev mulva magatol is meggondolja magat.

2020. júl. 15. 11:45
 19/25 A kérdező kommentje:
Beszélgettem erről a feleségemmel. Egyedül a szuléstől tart. A babánk egyébként áldott jó gyerek. 5 hónapos, 8 hetes korától átalussza az éjszakát. Kívánni se tudnánk jobbat. Köszi a sok választ :)
2020. júl. 15. 11:47
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Meggondoltam, lett második, de megbántam. Ilyen is van. Jobb lett volna ha egy gyereknél maradunk. És ezt úgy írom, hogy imádom a fiamat (ő a második), de egyszerűen két gyerekkel nem bírunk. Azt hittem hogy mindenre felkészített az, hogy a nagyobbik többemberes (auti), de nem, pedig a kicsi egészséges. Nem kellett volna hinnem abban, hogy elbírunk mellette egy másodikkal.
2020. júl. 15. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!