Aki azt mondta, soha sem szül többé, megváltozott a véleménye?
Ja honnan tudod hogy a szüléstől fél? Ő mondta?
Sokkal rosszabb ami utána van: elszigeteltség, magány, egyedüllét, kialvatlanság, céltalanság stb.
Egy kész lelki nyomor. Nincs szabadság, nincs nyugalom. Pedig nekem a férjem rengeteget segít, de az is kevés egy 0-24es állandó szolgálatban..
Aki ezt önként és dalolva újrakezdi, ott valami nem egész fejben szerintem!
Ez a "szeretnék még egy kislányt" nem jó megközelítés. Egyrészt nincs garancia rá, hogy a második lány lenne. Másrészt az ember kiskutyát "szeretne" maximum, nem "kislányt". Esetleg úgy érzed, hogy még egy gyerekkel lenne teljes a család, ez egy teljesen egészséges vágy. De ez a szeretnék egy kislányt...
Beszélgess sokat a feleségeddel, hogy milyen nehézségei vannak, mi bántja. Biztos, hogy a szülés a probléma?
És tényleg fontos, hogy ne izélj ezen a kislány dolgon. Ez őrületes stressz, ráadásul a hímivarsejten múlik, szóval csakis rajtad.
Azt mondtam én biztos mégegyszer tuti nem soha töbvé!!
Aztán 1 hónapos volt mikor először jött a gondolat, hogy na majd a következőnél...
2,5 év múlva meg is született
Kedves Kérdező!
Én imádtam terhes lenni, nagyon sajnálom hogy nem lehetek kismama többet, a szüléssel sem volt komplikáció.
Viszont több gyereket ,ha fiatal lennék sem akarnék.
És egyáltalán nem biztos hogy lányotok születik.
Unokatesóméknál 4 fiú, szomszédnál 4 fiú, régi szomszédunknál a 6. gyerek lett lány.
Nálunk is szeretne a férjem még gyereket.
Én a szívem legeslegmélyén igen, de az eszemre hallgatok. Nem szülök többet. Rengeteg gond van a gyerekkel, én még egyszer ezt nem tudnám végigcsinálni. Legfőképpen mentálisan, a folyamatos logisztika, ha betegség-gond van, akkor nem az van, hogy elmész a gyerekorvoshoz, megmondja a diagnózist, terápiát ír fel, a gyerek meggyógyul.
Nekünk 7 éve küzdelem az élet, pedig látszólag minden rendben van, de mégsem. Ha nem "átlagos" gyerekkel áld meg az élet, akkor szívás, mert éjjeled-nappalod azzal telik, "mit rontottam el", "menjünk-e másik dokihoz/gyógypedagógushoz", fejlesztő pedagógus keresése. És ismétlem, látszólag semmi baja a gyereknek.
Különben az is lehet, hogy a nejed a szülés után döbbent rá, hogy nem anyatípus. Van ilyen is.
Erdemes lenne letisztazni, miert nem akar. Mennyi idot tolt egyedul a gyerekkel? Ki kel hozza? Ki latja el? Introvertalt vagy extrovertalt a feleseged? Mennyi idos a baba? A szules korulmenyei milyenek voltak? Kellett valamilyen beavatkozas? Aranyora lehetett? Te vallalnad, hogy otthon maradsz parhonap utan az ujabb gyerekkel, es beszeltetek errol a lehetosegrol is? Mi van, ha az is fiu lesz? Mennyi segitsegetek van? Ki vegzi a hazi munkat, ki foz?
Rengeteg minden befolyasolhatja, hogy akar-e valaki meg gyereket. Van olyan is, hogy valaki el sem tudja kepzelni, hogy tudna szeretni egy ujabb gyereket a meglevon kivul.
Egy problemamentes terhesseg is tud nagyon megterhelo lenni, foleg mar meglevo gyerek mellett. Nekem rengeteg dolgot megcsinal a ferjem, megis nagyon faraszto volt, pedig 3,5 ev vana gyerekek kozott. En a szulesek utankozvetlenul mondtam azt, hogy kizart, hogy ujra bevallaljam, aztan megis lett masodik, es harmadikat is szeretnek. Van, akinelehhez eleg par het-honap-ev, van, akinek viszont sosem jon el. Szeretnek en is egy kislanyt, masodjara teljesen meg voltam gyozodve, hogy az lesz, ket fiam van. Imadom oket, es ha a harmadik is az lesz, ot is imadni fogom, es nem azert akarok meg egyet, hogy hatha kislany lesz, persze ertem, hogy te szeretnel egy lanyt is :)
Szoval ki kellene deriteni, hogy neki mi a problemaja egy ujabb gyerekkel, es arra megoldasi lehetoseget javasolni, aztan vagy belemegy, vagy nem. De az is lehet, hogy idovel par ev mulva magatol is meggondolja magat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!