Mi volt fontos szempont a babakelengye beszerzésénél várandósan? És most, amikor már babád van, megváltozott a véleményed?
Szempontok alatt értem pl. az árat, minőséget, új vagy használt, örökölt, te vedd vagy ajándékba kapd, hol veszed, melyik üzletben, funkció, hasznossága, stb.
ÉS az érdekelne, másként válogatnál-e, ha a mostani tapasztalatoddal újra csinálhatnád? Ha igen, mit csinálnál másként?
Ha most születne babám biztos ÉN vennék neki babakocsit, megörököltük tesómét, de utálom. A következő gyereknél biztos olyant veszek ami nekem kényelmes.
Pici ruhákból szinte mindent kölcsönkaptunk, így csak talán 2 rugdalózóm van saját pici méretből. Most biztos vennék 1-2 még hozzá, mert olyan rossz hogy vissza kellett adni, pedig egy-egy rugdalózóhoz olyan szép emlékek fűződnek. Így meg majd a másodiknak kell megvennem.
Valamiért nagyon óckodtam a használt ruháktól és mindent újonnan vettem meg. Ezt ma már nem így csinálnám mert olyan gyorsan nőtt a gyerek, hogy 2 havonta ki kellett cserélnem a komplett ruhatárát. Az új és a használt ruhák árkülönbözetét félre is tehettük volna, akkor már fel lenne újítva a fürdőszobánk. A kezdő ruhákat érdemes használtan megvenni, mivel egy olyan kicsi baba még nem koszolja össze a ruhákat, így anyukának sem kell folttisztítóznia őket vagy magas hőfokon mosni, ergó újszerű állapotban vannak. Odafigyelnék a márkára, mert voltak ruhák amik ugyan kedvezőbb árban voltak (na nem sokkal), de az első mosás után már több évesnek néztek ki, holott akkor még nem is hordta a fiam őket.
A másik része az, hogy nem vennék még kicsi gyereknek pulóvert, nadrágot meg ilyesmiket, csak rugdalózókat. Egész egyszerűen egy fél élet mire felöltözeted annyi göncbe, meg aztán kint van a dereka, megfázik és összességében neki is kényelmesebb a rugdalózó. Fél éves kora után vennék először ilyesmit.
Másik babakocsit választottam volna. Amit sikerült kiválasztanom elég rossz volt, folyton kiesett a kereke. Az első évben használtuk csak azt, de azalatt az idő alatt vagy 300 alkalommal hagytuk el a kereket. Ezenkívül kagylóüléses volt, na olyan babakocsit sem vennék még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!