Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adtak neked már anyukák rém...

Adtak neked már anyukák rém buta tanácsot?

Figyelt kérdés

Egy ismerős mondta, h azért jó diszkóba járni terhesen, minél nagyobb a pocak annál inkább, mert jó lesz a gyerek ritmusérzéke a tuc-tuc-tuc-tuc-tól......

Meg az alkohol direkt jót tesz terhesen.....

2010. júl. 15. 14:33
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

Nem tanács volt, de megér egy misét: kolléganőm mondta, még amikor babát vártam, hogy vigyázzak mert császár lesz belőle. Mert vékony vagyok és a vékony nők nem tudnak hüvelyi úton szülni.(Nem jött be neki.)

Meg a párom anyja nyomatja folyton a használhatatlan tanácsokat. Pl. legutóbb arra próbált rábeszélni, hogy a gyereket tegyem ki a babakocsijába aludni a lépcsőházba. Nem tudom, miért lenne ott jobba agyereknek, amikor a kiságyában úgy alszik, mint egy kis angyal.

2010. júl. 19. 21:27
 22/42 anonim ***** válasza:
63%

Én most a nővéremmel kerültem összetűzbe akinek nem rég született meg a 3. gyereke és még nem volt három hónapos mikor elkezdte üveges bébi étellel etetni. Én kezdő anyuka vagyok, most egy éves a kisfiam és mertem szólni hogy szerintem ezt nem kéne, várja meg legalább a 4-5 hónapos kort, tápszeres a babája. És ki lettem osztva hogy ne magyarázzak neki a hozzátáplálásról mikor ő már felnevelt 2 gyereket.

Egy másik anyukával a komp miatt kaptunk össze, mert 8 hónapos kisfia semmit nem csinál csak fekszik mint egy darab fa de az anyuka már 4-5 hetes kora óta kompoztatja. Mondtam neki ne csodálkozzon ha majd járni kell gyógytornára. Na ezt úgy mellre szívta hogy elküldött az anyámba, mit képzelek én, mi az ő gyereke nyomorék? Én úgy vagyok vele inkább befogom a szám, nevelje mindenki úgy a gyerekét ahogy akarja, de akkor ne máson verjék el a port, ne a gyerekorvosra meg az eü dolgozókra kenjék ha valami baja lesz a gyereknek.

Volt egy 16 éves lány a szomszéd faluban akinek született egy kisfia, de a nagymama nevelte az újdonsült anyukát is meg a babát is. A csajnak nem volt teje, a kórházban senki nem mutatta meg neki hogy kell szoptatni, ő meg honnan tudta volt így az a kevés is elapadt ami volt. A nagyi meg töltött káposztával meg pörkölttel etette azt a szerencsétlen gyereket egyből ahogy hazahozták a kórházból. Két hét sem kellett szegény gyerek vissza került a kórházba. Nem tudom végülis hogy került haza, azt beszélik a gyámügyesek nem akarták vissza adni a babát, az tény hogy már otthon van mert láttam őket azóta a faluban sétálgatni. Nem semmi mik vannak, ugye?

2010. júl. 19. 21:52
 23/42 anonim ***** válasza:
48%
Azért itt a végén én néhol egy kis túlzást vélek kiolvasni a sorokból.:)
2010. júl. 19. 22:11
 24/42 anonim ***** válasza:
44%

21:52-nek

teljesen megértelek, én is próbáltam beszélgetni néhány anyukával, de ilyen alapvető kérdésekben, amiket az elején is említettél annyira eltérőek a vélemények, hogy néha nekem is inkább be kell fognom, nehogy egy életre összevesszünk, mert annyira tapasztaltak tudnak lenni, hogy az már embertelen!

2010. júl. 19. 22:35
 25/42 anonim ***** válasza:
63%
22:11! Lehet hogy túlzést vélsz kiolvasni, én nem tudom pontosan mi hogy történt, ezt beszélik a faluban amit leírtam, gondolom tudod milyen egy kis falu, ha itt történik valami az "esemény számba megy" rá egy fél napra már mindenki tud róla... És van aki hozzátesz van aki elvesz belőle... Így megy. Egyébként az tény hogy e miatt került kórházba a kisfiú mert sógornőm tesója ott nővér és ő mondta.
2010. júl. 19. 22:41
 26/42 anonim ***** válasza:
3hónapos lehetett a babám mikor az volt a szokása,hogy az öklét rágta,akkor is ha tele volt a poci.Na aki csak látta mind azt mindta éhezik ez a szegény gyerek,adjál neki tápszert nem tápláló a tejed.Elmondanám olyan kis pufók volt,jól fejlődőt.Hamar leszokott a ököl rágásról is.
2010. júl. 19. 23:12
 27/42 anonim ***** válasza:

Nem anyuka adta, hanem a védőnőm!! Nem volt elég a tejem, az orvos írt ki tápszert, a védőnőm, mondta, hogy ne adjam neki oda, éhezzen vagy mi?!

A citromlé cseppentést csuklásra, sok mindenki mondta már nekem, régebben ez volt a szokás! A teáztatás is, én babavizet adok a lányomnak!

A babám nagy hajjal született, kérdezték nem fájt a gyomrom, mondtam nem!

A lányom előszeretettel rágcsálja az öklét, ha jóllakott is, erre az após, biztosan éhes.

Meg most már beletehetem a bébikompba, könyörgöm még ülni sem tud!

Egyenlőre ennyi jutott eszembe...

2010. júl. 19. 23:24
 28/42 anonim ***** válasza:

Még terhesség idején tanácsolták, hogy dörzsölgessem előre a mellbimbómat, hogy edzzem a szoptatásra (haha, meg a koraszülésre, mi?)

Anyám csesztet állandóan, hogy ennek meg annak a gyereke milyen barna, tegyem ki én is kicsit a napra a gyereket...(ezredik vita, ezredeik bőrgyógyászati cikk után is reménytelen...)

Nem jó bébiételt adok neki, azon az áll, hogy hat hónapos kortól, ő meg már elmúlt egy éves, táplálóbb kell neki...(alma-csirke pl. alkalomadtán) Nem fogja fel, hogy fordított okok miatt van a korhatározás...

Fél évesen adjak már neki krémtúrót mert nekik is azt mondták. Meg feles tejet stb...

(off:A külön szoba-külön ágy dologgal viszont nem értek egyet, én szeretek a picivel aludni, remekül áthidalja az éjszakai szopik miatti ébredést és az ezzel járó felébredést mindhettőnk számára...Ezt a természet egyébként gyárilag így találta ki. )

2010. júl. 20. 00:17
 29/42 anonim ***** válasza:
Ilyen korai hozzataplalsrol en is hallottam. Ferjem falusi nagyszuleivel szemben lakik egy roma csalad..sok sok gyerekkel, nagy szegenysegben. Ahogy kikerult valamelyik gyerekkel a korhazbol mar rogton azt adta nekik enni amit az egesz csalad evett. Es ez tenyleg nem tulzas...
2010. júl. 20. 00:24
 30/42 anonim ***** válasza:

Egy anyuka mondta nekem a múltkor ezeket a tanácsokat, van neki egy 2,5 éves lánya és azt mondta ő ezeket te is tartotta mert babonás.

-12. hétig nem szabad elmondani senkinek hogy babát várnak mert el fog vetélni vagy beteg lesz a baba.

-Csak a félidő után szabad vásárolni a babának, szintén mert beteg lesz a baba vagy elvetél

-Terhesen nem szabad megsimogatni vagy megcsodálni állatokat mert akkor olyan lesz a baba, pl: ha mondod egy kis nyuszira, hogy milyen aranyos akkor nyúlszájú lesz a gyerek.

-Nem szabad a tükörbe nézetni a gyereket mert nem jön ki a foga.

-Az első szülinapján le kell vágni a haját, mert akkor erős és egészséges lesz.

Mondott még pár ilyen jó tanácsot, de egyenlőre ennyit jutott eszembe.

Nagymamám szomszédja (már nem él sajnos) mikor terhes voltam a kisfiammal azt mondta vigyek be a kórházba egy 1kg kristálycukrot és ha megszületett a gyerek hempergessem meg a cukorban (mint a kalácsot?!?) mert akkor egész életében szerencsés lesz.

Szintén tőle: -ha fáj a hasa a babámnak adhatok neki rendes fűszerköményből teát nem muszáj a patikában venni.

-ha nem teszem pólyába a gyereket akkor görbe lesz a háta.

Anyukám:

-Mért nem adsz rendes ételt a gyereknek? (4 hónapos anyatejes volt a babám) Ti már 3 hónaposan az asztalnál ültetek és velem ettétek a húslevest meg a nokedlit.

-Anyósom: 2 hónapos se volt a gyerek mikor megdorgált, hogy éheztetem a gyereket (állandóan az öklét rágta) adjak neki tejbegrízt mert az táplálóbb mint a tejem. Érdekes, hogy 2 hónaposan 5500 g volt és 3400g-mal született úgyhogy biztos nem volt elég tápláló a tejem...

Szintén anyóstól: baba olaj helyett használjak étolajat, az ő korában mindenki azt használt. Még egy könyvet is adott amibe le vannak írva ilyen dolgok és nem hittem a szememnek, de tényleg azt javasolta a könyv, hogy napraforgó olajjal kenjük be a babákat.

2010. júl. 20. 08:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!