Adtak neked már anyukák rém buta tanácsot?
Egy ismerős mondta, h azért jó diszkóba járni terhesen, minél nagyobb a pocak annál inkább, mert jó lesz a gyerek ritmusérzéke a tuc-tuc-tuc-tuc-tól......
Meg az alkohol direkt jót tesz terhesen.....
Nem tanács volt, de megér egy misét: kolléganőm mondta, még amikor babát vártam, hogy vigyázzak mert császár lesz belőle. Mert vékony vagyok és a vékony nők nem tudnak hüvelyi úton szülni.(Nem jött be neki.)
Meg a párom anyja nyomatja folyton a használhatatlan tanácsokat. Pl. legutóbb arra próbált rábeszélni, hogy a gyereket tegyem ki a babakocsijába aludni a lépcsőházba. Nem tudom, miért lenne ott jobba agyereknek, amikor a kiságyában úgy alszik, mint egy kis angyal.
Én most a nővéremmel kerültem összetűzbe akinek nem rég született meg a 3. gyereke és még nem volt három hónapos mikor elkezdte üveges bébi étellel etetni. Én kezdő anyuka vagyok, most egy éves a kisfiam és mertem szólni hogy szerintem ezt nem kéne, várja meg legalább a 4-5 hónapos kort, tápszeres a babája. És ki lettem osztva hogy ne magyarázzak neki a hozzátáplálásról mikor ő már felnevelt 2 gyereket.
Egy másik anyukával a komp miatt kaptunk össze, mert 8 hónapos kisfia semmit nem csinál csak fekszik mint egy darab fa de az anyuka már 4-5 hetes kora óta kompoztatja. Mondtam neki ne csodálkozzon ha majd járni kell gyógytornára. Na ezt úgy mellre szívta hogy elküldött az anyámba, mit képzelek én, mi az ő gyereke nyomorék? Én úgy vagyok vele inkább befogom a szám, nevelje mindenki úgy a gyerekét ahogy akarja, de akkor ne máson verjék el a port, ne a gyerekorvosra meg az eü dolgozókra kenjék ha valami baja lesz a gyereknek.
Volt egy 16 éves lány a szomszéd faluban akinek született egy kisfia, de a nagymama nevelte az újdonsült anyukát is meg a babát is. A csajnak nem volt teje, a kórházban senki nem mutatta meg neki hogy kell szoptatni, ő meg honnan tudta volt így az a kevés is elapadt ami volt. A nagyi meg töltött káposztával meg pörkölttel etette azt a szerencsétlen gyereket egyből ahogy hazahozták a kórházból. Két hét sem kellett szegény gyerek vissza került a kórházba. Nem tudom végülis hogy került haza, azt beszélik a gyámügyesek nem akarták vissza adni a babát, az tény hogy már otthon van mert láttam őket azóta a faluban sétálgatni. Nem semmi mik vannak, ugye?
21:52-nek
teljesen megértelek, én is próbáltam beszélgetni néhány anyukával, de ilyen alapvető kérdésekben, amiket az elején is említettél annyira eltérőek a vélemények, hogy néha nekem is inkább be kell fognom, nehogy egy életre összevesszünk, mert annyira tapasztaltak tudnak lenni, hogy az már embertelen!
Nem anyuka adta, hanem a védőnőm!! Nem volt elég a tejem, az orvos írt ki tápszert, a védőnőm, mondta, hogy ne adjam neki oda, éhezzen vagy mi?!
A citromlé cseppentést csuklásra, sok mindenki mondta már nekem, régebben ez volt a szokás! A teáztatás is, én babavizet adok a lányomnak!
A babám nagy hajjal született, kérdezték nem fájt a gyomrom, mondtam nem!
A lányom előszeretettel rágcsálja az öklét, ha jóllakott is, erre az após, biztosan éhes.
Meg most már beletehetem a bébikompba, könyörgöm még ülni sem tud!
Egyenlőre ennyi jutott eszembe...
Még terhesség idején tanácsolták, hogy dörzsölgessem előre a mellbimbómat, hogy edzzem a szoptatásra (haha, meg a koraszülésre, mi?)
Anyám csesztet állandóan, hogy ennek meg annak a gyereke milyen barna, tegyem ki én is kicsit a napra a gyereket...(ezredik vita, ezredeik bőrgyógyászati cikk után is reménytelen...)
Nem jó bébiételt adok neki, azon az áll, hogy hat hónapos kortól, ő meg már elmúlt egy éves, táplálóbb kell neki...(alma-csirke pl. alkalomadtán) Nem fogja fel, hogy fordított okok miatt van a korhatározás...
Fél évesen adjak már neki krémtúrót mert nekik is azt mondták. Meg feles tejet stb...
(off:A külön szoba-külön ágy dologgal viszont nem értek egyet, én szeretek a picivel aludni, remekül áthidalja az éjszakai szopik miatti ébredést és az ezzel járó felébredést mindhettőnk számára...Ezt a természet egyébként gyárilag így találta ki. )
Egy anyuka mondta nekem a múltkor ezeket a tanácsokat, van neki egy 2,5 éves lánya és azt mondta ő ezeket te is tartotta mert babonás.
-12. hétig nem szabad elmondani senkinek hogy babát várnak mert el fog vetélni vagy beteg lesz a baba.
-Csak a félidő után szabad vásárolni a babának, szintén mert beteg lesz a baba vagy elvetél
-Terhesen nem szabad megsimogatni vagy megcsodálni állatokat mert akkor olyan lesz a baba, pl: ha mondod egy kis nyuszira, hogy milyen aranyos akkor nyúlszájú lesz a gyerek.
-Nem szabad a tükörbe nézetni a gyereket mert nem jön ki a foga.
-Az első szülinapján le kell vágni a haját, mert akkor erős és egészséges lesz.
Mondott még pár ilyen jó tanácsot, de egyenlőre ennyit jutott eszembe.
Nagymamám szomszédja (már nem él sajnos) mikor terhes voltam a kisfiammal azt mondta vigyek be a kórházba egy 1kg kristálycukrot és ha megszületett a gyerek hempergessem meg a cukorban (mint a kalácsot?!?) mert akkor egész életében szerencsés lesz.
Szintén tőle: -ha fáj a hasa a babámnak adhatok neki rendes fűszerköményből teát nem muszáj a patikában venni.
-ha nem teszem pólyába a gyereket akkor görbe lesz a háta.
Anyukám:
-Mért nem adsz rendes ételt a gyereknek? (4 hónapos anyatejes volt a babám) Ti már 3 hónaposan az asztalnál ültetek és velem ettétek a húslevest meg a nokedlit.
-Anyósom: 2 hónapos se volt a gyerek mikor megdorgált, hogy éheztetem a gyereket (állandóan az öklét rágta) adjak neki tejbegrízt mert az táplálóbb mint a tejem. Érdekes, hogy 2 hónaposan 5500 g volt és 3400g-mal született úgyhogy biztos nem volt elég tápláló a tejem...
Szintén anyóstól: baba olaj helyett használjak étolajat, az ő korában mindenki azt használt. Még egy könyvet is adott amibe le vannak írva ilyen dolgok és nem hittem a szememnek, de tényleg azt javasolta a könyv, hogy napraforgó olajjal kenjük be a babákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!