Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adtak neked már anyukák rém...

Adtak neked már anyukák rém buta tanácsot?

Figyelt kérdés

Egy ismerős mondta, h azért jó diszkóba járni terhesen, minél nagyobb a pocak annál inkább, mert jó lesz a gyerek ritmusérzéke a tuc-tuc-tuc-tuc-tól......

Meg az alkohol direkt jót tesz terhesen.....

2010. júl. 15. 14:33
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
93%
nekem anyósom mondta pont, hogy adjak kiflicsücsköt a 3 hónapos csak anyatejes gyereknek, hozzáteszem a vizet sem fogadta el. csak mert "nézi". de basszus, egy három hónapos mit nem néz??? a játszón a hintázó gyerekeket is bambulja, lehet kannibál lesz:DDD
2010. júl. 15. 16:28
 12/42 anonim ***** válasza:
70%
Igen, én is erre szoktam gondolni, mikor ilyet hallok, hogy lehet le kéne darálnom a műanyag játékokat, mert azokat is mindig nyalogatja és akkor könnyebben meg tudná enni őket :-D
2010. júl. 15. 16:30
 13/42 anonim ***** válasza:
93%

Ebbol konyvet lehetne irni, hogy ki milyen tanacsot kapott mar :)

volt itt egy kerdes par honapja.olvassatok vegig.persze csak eros idegzetuek, mert vannak nagyn komoly tanacsok is....sirtam a nevetestol :D

jo par valasszal "gazdagitottam"a temat en is.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2010. júl. 15. 17:34
 14/42 anonim ***** válasza:
45%

Csak egy aprót:)

3hónapos a babám.1 nagyon jó tanács amire igy hirtelen emlékszek: ha csuklik a babánk(nem büfizik szinte soha csak csuklik) adjunk neki pár csepp vizet vagy citromlevet. MEgpróbáltuk a viz adást. Hát szegény baba 2 óráig sirt utána.Pedig jól lakott meg minden. Azóta hagyjuk csuklani és ha abbahagyta kb 10perc után elalszik.

Majd hami után olvasok továbbb mmert ezeken kész vagyok:)

JA.. meg nem szabad levágni a haját mert akkor nem nő ott haj.Ebben lehet van valami de nem tudom. Ezt a neten olvastam még régebben:)

2010. júl. 19. 20:10
 15/42 anonim ***** válasza:
48%

Nekem is a citromlevet javasolta anyósom a csuklás ellen. Egyszer, kb. 4 hós korában már másfél órája csuklott szegénykém, hát, gondoltam megpróbálom a citromlevet...mondanom sem kell, majdnem hányt, olyan csúnyán nézett rám, h. nagyon elszégyelltem magam...persze csuklott tovább.

A hajvágásról: minél többször vágjuk le a haját, annál erősebbszálú és több lesz, nem fordítva. És ez tényleg igaz, tapasztalat.

2010. júl. 19. 20:39
 16/42 anonim ***** válasza:
30%

Az elsőnek üzenem, ez sajnos nem tévhit hanem így van. Persze nem normál esetben. Nekem először volt 2 évesen rota vírusos a kisfiam, két pillanat alatt kiszáradt- kórház, infuzió 3 napig. Másodszor nem tudom milyen vírust kapott be és rengeteg vizet ivott, napi több litert és úgy kiszáradt, hogy felülni is akkor tudott már csak amikor lefolyt a 3 infuzió.

Most harmadszor úgy itattam, hogy a kórházi módszerrel készítettem teának nevezett baromi édes lötyit és abból kortyolt pár kortyot, aztán itattam vízzel és nem száradt ki, még a nyelve sem lett lepedékes.

Úgyhogy ebben van valami, ha hány és hasmenése van folyamatosan, hiába itatod sima vízzel, átmegy rajta.

2010. júl. 19. 20:41
 17/42 anonim ***** válasza:
63%

Lehet, hogy ebben az a trükk, hogy a cukorszintet is pótolni kell, hogy ne "follyon át rajta" a víz, de persze egy orvost kellene megkérdezni, hogy mi az oka.

Meg lehet, hogy ez is máshogy működik tápszeres meg cicis babáknál, de nem tudom.

Persze a betegségnél (főleg hányásos/hasmenéses) mindig nagyon kell figyelni a folyadékra, na meg ebben a melegben!

2010. júl. 19. 20:47
 18/42 anonim ***** válasza:
100%
hát itt sokat kap az ember :-)
2010. júl. 19. 20:53
 19/42 anonim ***** válasza:
14 hónapos a kisfiam.Anyukám engem akárhányszor beszélek vele állandóan csak fáraszt a tanácsaival.Az egyik amin sírva röhögtünk tesómmal,az volt,hogy vigyem a kisfiamat a levegőre legalább 4-5 órára mert a májusban született babáknak legalább ennyi ideig kell naponta levegőn lenni.:)
2010. júl. 19. 21:09
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

A vízivási dolog arra vonatkozik amikor a gyerek mondjuk hasmenéses-hányós betegségben szenved, akkor nem csak a folyadékot hanem az eltávozott ásványi anyagokat is pótolni kell! Ilyenkor mondják, hogy a gyerek és a felnőtt is ne csak vizet igyon hanem mondjuk cukros teát lehelletnyi sóval akár. Hasonló a helyzet nagyobb gyerekeknél a rekkenő melegben, mikor nagyon sokat iszik de keveset eszik. Sok folyadék, de be kell iktatni gyümölcslevet, teát is, szintén az ásványi anyag pótlás miatt amia verejtékkel is távozik.

Egészséges embernél/gyereknél ilyen gond nincs ha eszik is rendesen és csak a normál dolgok távoznak a vizelettel, széklettel. Ilyen esetben a víz teljen jó szomjoltónak!

ahogy az egyik válaszoló is írta mikor vírusfertőzése volt a gyerekének a kórházban az ásványi sókat, elektrolitokat is pótolták nem csak a folyadékot.

Egy eü-s anyuka

2010. júl. 19. 21:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!