Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos volt a kisbabád,...

Hány hónapos volt a kisbabád, amikor először hagytad másnál - nagymama, rokon, stb -aludni?

Figyelt kérdés

fél éves a lányom és nemsokára megyünk nyaralni, nélküle. az anyukámnál fog aludni egy hétig. Már most bele vagyok betegedve hogy nem lesz velem, de a férjem szerint muszály nekem is pihennem "nélküle", mert nehéz volt ez a fél év nekem is.

Ti mikor hagytátok magára először éjszaka?

2010. júl. 13. 22:23
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
74%

kedves 10:32-es!

Valóban, nem biztos, hogy csak az a helyes...

Csak tudod, nem én hurrogtam itt le csapatostól a kérdezőt, aki nem mellesleg teljesen kétségbe is esett ettől, hanem mások.

TANÁCSOT kért, tapasztalatokat, nem kritikát!

Nehéz leírni csak a tapasztalataitokat, vagy mi a probléma?

Nem azt várta, hogy leugassák.

Idézem:

"Hány hónapos volt a kisbabád, amikor először hagytad másnál - nagymama, rokon, stb -aludni?" és a másik mondata, ahol ? van: "Ti mikor hagytátok magára először éjszaka?"

Ennyi volt a kérdés.

És amúgy meg mindenki nézzen magába, vajon mindent tökéletesen csinál-e.

Én biztosan nem. Ezért nem is ítélkezek. Leírtam, hogy nálunk semmiféle traumát nem okoz a helyváltoztatás, sőt!

Egy próbát megér a nagymamás dolog, ha nekik nem megy, úgysem fognak tudni elutazni, vagy csak gyerekestől. Nem igaz?

2010. júl. 14. 10:47
 32/59 A kérdező kommentje:

már nem szoptatok, sajnos.. 3 hónapig tudtam. A lányom már eszik főzeléket, gyümölcsöket, stb.

Egy éjszakára már aludt az anyukámnál, amikor a férjem nagymamájának a temetésén voltunk vidéken. Jól bírta.

Az éjszakát már végigalussz a kb 3 hónapja, este 8tól reggel kb fél 8 ig alszik. A szüleimnél nagyon szeret ott lenni, sokszor vagyunk ott. Már lubickolt is a medencébe az udvaron a hugommal, szóval élvezi az ottlétet.

anyukám meg tudja fürdetni, etetni, pelenkázni, stb, stb. minket is felneveltek.

2010. júl. 14. 12:30
 33/59 anonim ***** válasza:
77%
Hát én nem tudom,hogy lesz később....most három hónapos,de én éjszakára nagyon sokáig nem tervezem ott hagyni sehol sem.......Sógornőm gyerekek feszt le van passzolva egész hétvégékre,minden héten a nagyinak,aki mellesleg három műszakban dolgozik,szegény egyáltalán nem tud pihenni....de elvállalja,mert szereti az unokáját,meg nem akarja a lányát megbántani...akinek fel kéne érnie ésszel,hogy ne minden hétvégén vigye a gyereket....lassan már szabadságra se tud elmenni,mert amint szabadságon van,már viszik a gyereket.....én ennek az ellentéte vagyok,már most le vagyok fújjogva....de szerintem anyósomnak pluszba még az én gyerekem hiányozna,,,talán napközben pár órát majd mamázhat,hogy azért mi is tudjuk ketten kikapcsolódni.....de két éves koránál előbb biztos nem alhat sehol sem,de utána is csak egy éjszakát.....idén nem megyünk nyaralni,hanem majd jövőre,nekünk egyértelmű volt,hogy visszük akkor a picit is......de ugye mindenki másképp csinálja,én nem ítélek el senkit sem,mivel én is elvagyok a családban csak azért,mert másképp gondolok vagy csinálok dolgokat...
2010. júl. 14. 13:34
 34/59 anonim ***** válasza:
35%
Itt nem egy-egy éjszakáról, esetleg hétvégéről van szó, hanem egy teljes hétről! És nem azért mennek, mert életbe vágó, munka, üzlet miegymás, hanem lazulni, pihizni szeretnének.... hát nem tudom, de éna mikor babát vállaltam, azt is vállaltam hogy hosszú évekig nem teszek semmi hasonlót! Nem arról van szó, hogy nincs jó helye a nagyiknál vagy nem tudnák ellátni, vigyázni rá, hanem egy ilyen pici életében egy hét rengeteg idő!! Nem hiányozna? Nem is értem milyen anya akinek ez egyáltalán megfordul a fejében! Nem egy kutya hogy lepasszold amikor bulizhatnékod van! Nézz magadba! Valóban senki sem tökéletes, én is követtem el hibákat de ilyet Soha nem tennék!!! Mi sem mentünk nyaralni eddig idén pedig már visszük. Lemondtam rengeteg dologról, Érte a fiamért, nehéz volt, de megértettem, hogy most ő a legfontosabb!
2010. júl. 14. 14:23
 35/59 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó. Látom, te vagy itt a mintaanyák egyike.... gratulálok, de én nem szeretnék anyámasszony katonáját nevelni a lányomból. Én is azért vállaltam gyereket, mert tudtam hogy ő lesz a legfontosabb az életembe, meg fogok érte tenni mindent, mindig. DE!! Attól hogy ő a legcsodálatosabb kisbaba, még magamat és a férjemet se szeretném elhanyagolni, de látom felesleges volt kiirni a kérdést, mert csak bántó és lehurrogó megjegyzéseket irtok. Senki nem kiváncsi a "rizsa" szövegre, egy mondat is elég lett volna a kérdésemre: "én 2 évesen hagytam először a nagymamánál aludni" például. Nem az anyai mivoltomról akarok veled beszélni.

Attól hogy van egy gyerekem, attól még igenis nekem is jár a kikapcsolódás, ha tudom hogy a gyerekem biztonságos környezetben van, azokkal akik szeretik.

na téma lezárva, látom nem sok értelmes anyuka van itt.. Mintaanyák.. gratulálok.

A normális válaszadóknak természetesen köszönöm szépen, megfontolom a döntésemet.

2010. júl. 14. 16:10
 36/59 anonim ***** válasza:
78%
Hasonlóan gondolkodom, mint te, és értem a dillemát, az okokat. A "mintatanyák" már sokszor lepontoztak, leszóltak engem is, több témában. Még jó, hogy ennyi nő áldozza fel magát az anyaság oltárán...
2010. júl. 14. 16:53
 37/59 A kérdező kommentje:
hát akkor egészségükre.... ha nekik így jó, akkor nekik így jó, csak ne okítsanak ki úgy, hogy 1 órát sírtam a válaszokon, pedig nem vagyok egy bőgőmasina...
2010. júl. 14. 20:46
 38/59 anonim ***** válasza:
16%

szerencsére,hogy sírtál.Legalább észbe kapsz,hogy jelen helyzetben anya vagy,vagy egy magával törődő,gyerekét lepasszoló,saját érdekeit előrehelyező(egy FÉL ÉVES BABA ELÉ HELYEZŐ)nem mondom meg mi.Más akar gyereket,nem lehet,akinek lehet,meg fél év után egy hétre lepasszolja,mert "Hű de @rvára nehéz volt vele ez a fél év". Én két éve csinálom,de nem passzolom le senkinek.EZért szültem,ezt vállaltuk a férjemmel.Ha egy kapcsolat azért tönkremegy,mert mondjuk pár évig nem tudtok kettesbe elmenni nyaralni,hát valami fenomenális lehet az a kapcsolat.Gondolom apuka is repes azért a szegény kisbabáért,csak úgy mint az ÉDESANYJA.

Hát kívánom a legrosszabakat a nyaralásodhoz(ebbe értsd azt,hogy remélem kegyetlenül hiányozni fog a kisbabád,és végigbőgöd miatta az egészet,és gyötörni fog a lelkiismeret-furdalás)---ennyi

remélem 0-ra pontoztok

2010. júl. 15. 06:34
 39/59 anonim ***** válasza:
39%

Már ne is haragudj, de te lennél a mintaanya, aki már fél évesen leadja egy hétre a babáját??? NEM FOGOD FEL VÉGRE A KIS AGYADDAL, HOGY Ő MÉG TÚL PICIKE EHHEZ?????

Bőgtél? Hát megérdemelted, édesem! És már én sem tudom azt kívánni, hogy érezd jól magad. Sőt, érezd NAGYON ROSSZUL MAGAD!!! Te is, meg a párod is!

2010. júl. 15. 07:09
 40/59 anonim ***** válasza:
65%

Úristen hova fajulunk. Nem intézetbe adja hanem a nagyira!!!

Kedves kérdező nyugodtan hagyd itthon. Nem lesz semmi baja. A többinek pedig lehet hogy ti meghaltok a gyerek előtt de vannak normális felfogásúak is. Kell egy kis szabadság az anyának is.!!.

2010. júl. 15. 07:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!