Hány hónapos volt a kisbabád, amikor először hagytad másnál - nagymama, rokon, stb -aludni?
fél éves a lányom és nemsokára megyünk nyaralni, nélküle. az anyukámnál fog aludni egy hétig. Már most bele vagyok betegedve hogy nem lesz velem, de a férjem szerint muszály nekem is pihennem "nélküle", mert nehéz volt ez a fél év nekem is.
Ti mikor hagytátok magára először éjszaka?
Utolsó előtti vagyok ismét. Még az jutott eszembe, hogy ha a bébi jól el is lesz a mamájával, mivel gondolom egész nap kényeztetni fogják, de miért pont 6 hónaposan?? Amikor elkezd fejlődni a mozgása, forog, megpróbál ülni, kúszni, sőt a hozzátáplálást is mostanában kezdhetitek majd el valószinűleg, Te ezekből ki akarsz maradni? És valóban jól fogod majd érezni magad a nyaraláson? Nem fogsz halálra aggódni?
És mit fogsz érezni amikor hazaértek és a nagyi újságolja hogy már csinál ezt-azt a gyereked, te meg nem láttad??
Ezeket is gondold át szerintem. Én tuti megőrülnék ha nem én láttam volna elsőre azt hogy megfordul, hogy kúszik, hogy felül...
9,5 hónapos a kisfiam, még egyetlen éjszakát sem töltöttem nélküle. És jó darabig nem is fogok. Egyrészt mert a nagyik 100 és 200 km-re laknak, tehát ha ott alvás van, akkor mi is ott alszunk, másrészt meg egy hétre leadni ilyen pici babát.... háááát, te tudod, de nekem nem lenne szívem ott hagyni. Ráadásul pont most jön nálunk is a szeparációs szorongás, még bevásárolni is alig tudok elmenni itthonról. Ha hazajövök, láthatóan meg van sértődve a fiatalúr, nem tárgyal velem.
Még egy-egy éjszaka csak-csak belefér, de egy hét... Akik 2-3 éven keresztül nem töltenek el a babájuk nélkül egy éjszakát sem, azok mit mondjanak a fáradtságról? Te meg 6 hónap után panaszkodsz?
Ne haragudj, de nekem ezt nem veszi be a gyomrom. Mi is megyünk idén nyaralni, de eszembe nem jutna lepasszolni a gyerekemet, pedig az egyik nagyi már célozgatott rá. Hát a nagy túróst!
Nem olvastam végig a válaszokat, de én nem értek egyet veled. Ti egy család vagytok, miért a babátok nélkül mentek nyaralni???
Gonosz leszek, de nem is kívánok neked minden jót a nyaraláshoz. Azt kívánom, hogy a 2. napon fuss haza a babádhoz, és vidd magaddal vissza a nyaralóhelyre. A babádnak meg azt kívánom, hogy sírja végig az egy hetet nélküled.
Nem is értem ezt.
ne haragudjatok, de roppant igazságtalanok vagytok!
Az én lányom 1 hónaposan maradt a mamával egy éjszakára (este 8-tól, éjjel 2-ig), aztán 3 hónaposan egy éjszakát eltöltöttünk a dédinél (közösen, de hagytuk, hogy a dédivel legyen). Majd, miután láttuk, hogy semmi baja, kb. 5 hónapos korától egy-egy éjszakát a dédinél töltött tőlünk 70 km-re!!!
És nem azért, mert belefáradtunk a nevelésébe, hanyagok vagyunk, ... meg a többi gusztustalan megjegyzés, amit egy páran itt tettetek.
(Az már más kérdés, hogy az anyámra vagy a nagymamámra szívesen bízom a gyereket, az anyósomra meg nem szívesen, de az ember a saját anyjában azért jobban megbízik.)
SEMMI BAJA a lányomnak, lassan két éves, rá merem bízni a fél családra, mindenkinél jól elvan, barátkozós, vidám, egészséges gyerek. Nem egy besz@ri anyámasszony katonája. Nem hisztizik a játszótéren, nem irigy másokra,... stb.
Szégyellhetnétek magatokat, hogy ilyen csúnyán írtok annak, aki egy kérdést feltesz (nem csak most)!
Attól, hogy nem egyezik a véleményünk bizonyos dolgokról, még közel sem biztos, hogy az a helyes, vagy csak az az egy helyes megoldás van, amit Ti ismertek!
Kérdezőnek:
Nyugodtan menjetek el nyaralni, csak szoktasd a gyerkőcöt a mamához. Aludjatok ott együtt (de a mamára bízva) egy éjszakát, majd hagyd ott 1 éjszakára a mamával. Úgyis meglátod, hogy hogyan alakul.
Mivel Te sem lettél lelki sérült, vagy egyéb, az anyukád megbízhatóan felnevelt Téged is, nem fog a gyerekeddel sem rosszabbul bánni! Nem?
És elsősorban nyugodj meg! Nem leszel attól rossz anya, mert néha szeretnél kikapcsolódni. Nem gépek vagyunk, pesztagépek, házirobotok,... hanem emberek! És én még emlékszem, milyen rettentően kimerítő volt az első pár hónap! Főleg, ha hasfájós gyereked van.
Jó nyaralást!
Már bocs, de nem tudom miért kéne szégyellnie magát a válaszadók 90 %-ának, amiért leírta a véleményét.
Ez a mondatod pedig rád is érvényes=Attól, hogy nem egyezik a véleményünk bizonyos dolgokról, még közel sem biztos, hogy az a helyes, vagy csak az az egy helyes megoldás van, amit Te ismersz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!