Hány hónapos volt a kisbabád, amikor először hagytad másnál - nagymama, rokon, stb -aludni?
fél éves a lányom és nemsokára megyünk nyaralni, nélküle. az anyukámnál fog aludni egy hétig. Már most bele vagyok betegedve hogy nem lesz velem, de a férjem szerint muszály nekem is pihennem "nélküle", mert nehéz volt ez a fél év nekem is.
Ti mikor hagytátok magára először éjszaka?
Szia. Enyém 9 hónapos volt, de nem magára hagytam, illetve nem máshol (mamánál), hanem a Mama jött ide át hozzánk. Mi lagziban voltunk, éjfélre hazaértünk.
Meg most, másfél évesen voltunk újra koncerten, fél 2-re értünk haza.. éjjel ennyit töltött tőlünk külön, de nappal sokszor van a mamával pár órákra, egész újszülött kora óta. Imádják egymást, és jól el is vannak.
Szerintem inkább a Mama menjen hozzátok, hogy a megszokott környezetben maradjon a gyerek... ámbár most még olyan pici, hogy lehet, észre se veszi a helyszínváltozást :)
ááá én bele is bolondulnék. enyém is 6 hónapos, de ismerek olyat, aki már 4 hetesen simán odaadta az anyjának hétvégére, mondván úgyis tápszeres... hát no comment...
lehet, hogy én túlzom el, de még az ágyunkból is nehezemre esett kiköltöztetni 6 hetesen.
de ha szívesen mennél, és úgy érzed jó kezekben lesz, akkor hajrá, a gyereked észre se fogja venni szerintem, neki még nincs fogalma az időről, nem emlékszik rá, mikor mentél el meg ilyesmi.
Három hónaposan az első lányomat, 4 hónapos volt a másik,amikor mindketten a mamánál voltak. Nem kell egy gyerek rabszolgájának lenni. Neki is jobb,ha másokkal is jól el van. Soha nem kérdezték meg,később sem,hogy miért megyünk el valahova kettesben,mert ez volt a természetes nekik is. Ez csak ma divat,hogy az anyukák állandóan a szoknyájuk mellett akarják tudni a gyereküket. Pedig neki teszik ezzel a legrosszabbat. Így sokkal nehezebben fognak beilleszkedni a közösségekbe. Nem kellene összetéveszteni az anyai szeretetet a majomszeretettel,birtoklási vággyal. Az előbbi fontos,az utóbbi káros.
Érezzétek jól mgatokat. Ha te is kipined magad,akkor több örömed lesz a babáddal is.
Hát aki ismer, az tudja, milyen messze áll tőlem a majomszeretet és sokat megyünk a gyerekkel nyaralni is, fél évesen is már vittük, de velünk jöttek a nagyszülők és igy kettesben is voltunk meg nem is :-)
A legnagyobb most 4,5 éves, most van először egy hétig a mamánál. Kitűnően birja.
4 éves korában aludt ott egyedül valahol, nélkülünk.
Addig mama jött és itt vigyázott rá, ha kellett, mi pedig még az éjjel hazaértünk. Vagy mamához ment a család, mi onnan leléceltünk éjszakára.
Fél évest nem hagynék egy hétig egyedül senkire.
De hát nem vagyunk egyformák.
Nemsokára 2 éves a fiam, de még sehol nem hagytam ott nappal sem huzamosabb ideig, nemhogy éjszakára. A legtöbb amit tőlem külön volt, az 5-6 óra. Akkor is itthon nálunk volt vele a mamája.
Majomszeretet vagy nem, de 1/2 éves gyereket nem hagynák 1 hétre a nagymamára. Nehéz volt ez az időszak Neked is?! És a babádnak milyen lesz ez az egy hét nélküled?
Nem tudom, miért kell lelkiismeretfurdalást keltenetek rögtön a kérdezőben. De most komolyan. Hadd próbálja ki ő, és döntse el, mennyire bírja a helyzetet? Nekem van egy barátnőm, tápszeres a kisfia, a kezdetektől "leadják" a nagyinak egy egy hosszú hétvégére, most egy éves a kisfiú, nincs ezzel semmi baj.
Én is inkább viszem magammal, mert nem tudom elképzelni nélküle, de hát nem vagyunk egyformák. Kinek így jó, kinek úgy. Nem hinném, hogy "lelkileg sérült" lesz a kisfiú ettől az egy héttől. A nagyi biztos mindent el fog követni, hogy a baba jól érezze majd magát.
Én azt mondom, tegyetek már most egy próbát. Add oda anyukádnak a babát egy éjszakára mondjuk most hétvégén.. és nézd meg, hogy bírod nélküle :) Ha jól, akkor menjetek nyugodtan, ha nem jól, akkor vigyétek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!