Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos volt a kisbabád,...

Hány hónapos volt a kisbabád, amikor először hagytad másnál - nagymama, rokon, stb -aludni?

Figyelt kérdés

fél éves a lányom és nemsokára megyünk nyaralni, nélküle. az anyukámnál fog aludni egy hétig. Már most bele vagyok betegedve hogy nem lesz velem, de a férjem szerint muszály nekem is pihennem "nélküle", mert nehéz volt ez a fél év nekem is.

Ti mikor hagytátok magára először éjszaka?

2010. júl. 13. 22:23
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
53%
Az én fiam 2 és fél éves, nem hagytam ott sehol sem éjszakára. Amikor nyaralni mentünk, akkor is vittük magunkkal. Ha nagyobb lesz, mit fogsz majd mondani neki, elmegyünk nélküled nyaralni, hogy kipihenjünk téged?
2010. júl. 13. 22:29
 2/59 anonim ***** válasza:
83%

Szia. Enyém 9 hónapos volt, de nem magára hagytam, illetve nem máshol (mamánál), hanem a Mama jött ide át hozzánk. Mi lagziban voltunk, éjfélre hazaértünk.

Meg most, másfél évesen voltunk újra koncerten, fél 2-re értünk haza.. éjjel ennyit töltött tőlünk külön, de nappal sokszor van a mamával pár órákra, egész újszülött kora óta. Imádják egymást, és jól el is vannak.

Szerintem inkább a Mama menjen hozzátok, hogy a megszokott környezetben maradjon a gyerek... ámbár most még olyan pici, hogy lehet, észre se veszi a helyszínváltozást :)

2010. júl. 13. 22:30
 3/59 anonim ***** válasza:
82%
2. vagyok. Ja, és először 4 hónaposan volt velünk nyaralni, később pedig 8 hónaposan, mindkétszer egy hét volt, belföldön.
2010. júl. 13. 22:31
 4/59 anonim ***** válasza:
38%

ááá én bele is bolondulnék. enyém is 6 hónapos, de ismerek olyat, aki már 4 hetesen simán odaadta az anyjának hétvégére, mondván úgyis tápszeres... hát no comment...

lehet, hogy én túlzom el, de még az ágyunkból is nehezemre esett kiköltöztetni 6 hetesen.

de ha szívesen mennél, és úgy érzed jó kezekben lesz, akkor hajrá, a gyereked észre se fogja venni szerintem, neki még nincs fogalma az időről, nem emlékszik rá, mikor mentél el meg ilyesmi.

2010. júl. 13. 22:32
 5/59 anonim ***** válasza:
51%
En fel eves koraban megprobaltam elmenni nelkule keresztelore de fel ora utan telefonalt a noverem hogy fussunk mert nem hagyja abba a sirast,ugyhogy hazavittuk,eleludt es visszamentunk egy oracskara mulatni.(ok is voltak es jo baratnom,tehat kotelesseg volt vgiszonozni).Nyaralni semmi szin alatt nem mennek el nelkule,nem ereznem jol magam es miutan hazaernek ugyanugy folytatodna a faradtsag....
2010. júl. 13. 22:38
 6/59 anonim ***** válasza:
66%
Ranschburg és az én pszichológusi véleményem szerint is, két éves kora előtt nem szabad másra hagyni éjszakára. Olyan pedig, hogy muszáj nincs. Azt csináld, amit Te jónak gondolsz.
2010. júl. 13. 22:39
 7/59 anonim ***** válasza:
78%

Három hónaposan az első lányomat, 4 hónapos volt a másik,amikor mindketten a mamánál voltak. Nem kell egy gyerek rabszolgájának lenni. Neki is jobb,ha másokkal is jól el van. Soha nem kérdezték meg,később sem,hogy miért megyünk el valahova kettesben,mert ez volt a természetes nekik is. Ez csak ma divat,hogy az anyukák állandóan a szoknyájuk mellett akarják tudni a gyereküket. Pedig neki teszik ezzel a legrosszabbat. Így sokkal nehezebben fognak beilleszkedni a közösségekbe. Nem kellene összetéveszteni az anyai szeretetet a majomszeretettel,birtoklási vággyal. Az előbbi fontos,az utóbbi káros.

Érezzétek jól mgatokat. Ha te is kipined magad,akkor több örömed lesz a babáddal is.

2010. júl. 13. 22:42
 8/59 anonim ***** válasza:
69%

Hát aki ismer, az tudja, milyen messze áll tőlem a majomszeretet és sokat megyünk a gyerekkel nyaralni is, fél évesen is már vittük, de velünk jöttek a nagyszülők és igy kettesben is voltunk meg nem is :-)

A legnagyobb most 4,5 éves, most van először egy hétig a mamánál. Kitűnően birja.

4 éves korában aludt ott egyedül valahol, nélkülünk.

Addig mama jött és itt vigyázott rá, ha kellett, mi pedig még az éjjel hazaértünk. Vagy mamához ment a család, mi onnan leléceltünk éjszakára.

Fél évest nem hagynék egy hétig egyedül senkire.

De hát nem vagyunk egyformák.

2010. júl. 13. 22:49
 9/59 anonim ***** válasza:
59%

Nemsokára 2 éves a fiam, de még sehol nem hagytam ott nappal sem huzamosabb ideig, nemhogy éjszakára. A legtöbb amit tőlem külön volt, az 5-6 óra. Akkor is itthon nálunk volt vele a mamája.

Majomszeretet vagy nem, de 1/2 éves gyereket nem hagynák 1 hétre a nagymamára. Nehéz volt ez az időszak Neked is?! És a babádnak milyen lesz ez az egy hét nélküled?

2010. júl. 13. 22:56
 10/59 anonim ***** válasza:
89%

Nem tudom, miért kell lelkiismeretfurdalást keltenetek rögtön a kérdezőben. De most komolyan. Hadd próbálja ki ő, és döntse el, mennyire bírja a helyzetet? Nekem van egy barátnőm, tápszeres a kisfia, a kezdetektől "leadják" a nagyinak egy egy hosszú hétvégére, most egy éves a kisfiú, nincs ezzel semmi baj.

Én is inkább viszem magammal, mert nem tudom elképzelni nélküle, de hát nem vagyunk egyformák. Kinek így jó, kinek úgy. Nem hinném, hogy "lelkileg sérült" lesz a kisfiú ettől az egy héttől. A nagyi biztos mindent el fog követni, hogy a baba jól érezze majd magát.

Én azt mondom, tegyetek már most egy próbát. Add oda anyukádnak a babát egy éjszakára mondjuk most hétvégén.. és nézd meg, hogy bírod nélküle :) Ha jól, akkor menjetek nyugodtan, ha nem jól, akkor vigyétek el.

2010. júl. 13. 23:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!