Az nem durva, hogy sehogy nem segítem a babát elaludni? Csak leteszem?
mivel eddig semmi nem vált be a babakocsin kívül, meg a ráetetésen kívül, amiket most megvontam, mert nem állapot.
bebugyolálás, ringatás, cumi, babazene, éneklés, csend- én már feladtam mindent.
kétszer sírva, végkimerülésben aludt el a saját ágyában, de most már csak néha nyafog, idegeskedik, néha másodperces sírások, de nézelődik, elvan, igaz nem alszik,de legalább nem sír egyhuztomban órákig.
szóval egy babának nem durva, hogy csak kiságy, meg nézelődés és más semmi?
nem merek oda sem közelíteni, mert akkor rázendít követelőzni babakocsira, ha mégis betakarom, azt hang nélkül és nem nézek a szemébe.
de belegondolva azt sem tudom élet az, hogy eszik, alszik? egyszerűen engem észre sem vesz.
csak hogy ez kell az kell.segítsek.
másfél hónapos, de sztrájkolni már tud.
ha nem babakocsi akkor nem alszok, sírok 1,5 órát.
erre már van esze.
habár arról is olvastam hogy éhségsztrájkba is képesek kezdeni amikor átállás lenne szilárdra.
én meg csak aggódom az idegei miatt, mivel az fejletlen és ez aztán jó hatással tuti nincs rá.
mai nap 3 óránként fél óra kínalvás nappal, éjszaka 2 óránként kelés, ebből a 24 órából aludt 6,5-7 órát.leírni is fáj.
Elnézést, de leírom. Fura a hangnem, ahogy írsz a gyerekedről. Hideg, távolságtartó, sértődött. Vagy nagyon fáradt lehetsz (bár ez egy felnőtt embernél, pláne anyánál nem magyarázat), vagy tizenéves vagy, vagy valami baromi nagy probléma van, amiről nem írsz.
Egy anya, aki várta a gyermekét, nem ilyen stílusban ír egy 6 hetes babáról.
A valódi probléma felismerése és megoldása rendezheti csak a dolgokat.
Van egy olyan gyanúm, hogy esetleg már ő is érzi a kikészült hangulatodat és ettől úgymond átragad rá a feszültség.
Nem tudod egy napra valakire hagyni és egyszerűen kialudni magad vagy bármilyen egyéb, számodra pihentető cselekvésbe fogni?
Magamon is észrevettem, hogy ha nagyon fáradt, emiatt feszült vagyok, akkor nehezebb a babával is, ő is nyűgösebb.
Sőt, a férjemmel váltásban "ügyelünk" éjjel, vagy aki épp jobban magánál van. Ha az aktuálisan fáradt embernél van, mindig jobban sír. Amint átveszi a kipihentebb, pár perc alatt csend lesz.
Ma is pont így jártunk: férjem készült ki, remegő hangon, láthatóan ideges fejjel mondta, hogy nem lehet megnyugtatni a babát, nem tudja mi baja van.
Én pár óra alváson voltam épp túl - átvettem, néhány másodperc után csend lett és gügyögött. Meggyőződésem, hogy érezte a férjem feszültségét és a végén az volt a baja.
"Fura a hangnem, ahogy írsz a gyerekedről. Hideg, távolságtartó, sértődött. Vagy nagyon fáradt lehetsz (bár ez egy felnőtt embernél, pláne anyánál nem magyarázat), vagy tizenéves vagy, vagy valami baromi nagy probléma van, amiről nem írsz.
Egy anya, aki várta a gyermekét, nem ilyen stílusban ír egy 6 hetes babáról.
A valódi probléma felismerése és megoldása rendezheti csak a dolgokat."
Ezzel nagyon nem értek egyet. Egyrészt nem mindenkinek olyan a stílusa, hogy csak a "tejci, babci, szopcsi" édinyelven kommunikáljon, hiába van gyereke.
Másrészt igenis, a kimerültség az kimerültség, hiába anya vagy atyaúristen valaki. Van egy pszichés tűrőképessége az embereknek, kinek több, kinek kevesebb.
A kérdezőnél a teljes tanácstalanságot, kimerültséget látom.
Ilyen állapotban senki nem fog gügyögni és édinyelven olvadozni.
Igen, érezhetően első gyerek, várná, hogy valami pozitív visszajelzést kap tőle - ezt érthetően ennyi idősen még nem kapja meg.
Kérdező, egy-két hét türelmet és ha eddig nem jelent meg, lassan érkezik a mosolygós korszak - amikor bármire, ami tetszik neki, hatalmas vigyorral fog reagálni. Ez 4-8 hét között van valamikr, így két héten belül számíthatsz rá.
Addig is, ha meg tudod oldani, pihend ki magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!