Az nem durva, hogy sehogy nem segítem a babát elaludni? Csak leteszem?
mivel eddig semmi nem vált be a babakocsin kívül, meg a ráetetésen kívül, amiket most megvontam, mert nem állapot.
bebugyolálás, ringatás, cumi, babazene, éneklés, csend- én már feladtam mindent.
kétszer sírva, végkimerülésben aludt el a saját ágyában, de most már csak néha nyafog, idegeskedik, néha másodperces sírások, de nézelődik, elvan, igaz nem alszik,de legalább nem sír egyhuztomban órákig.
szóval egy babának nem durva, hogy csak kiságy, meg nézelődés és más semmi?
nem merek oda sem közelíteni, mert akkor rázendít követelőzni babakocsira, ha mégis betakarom, azt hang nélkül és nem nézek a szemébe.
De, durva, ha sír és végkimerülésben alszik el. A szerencséd, hogy nemsokára felfogja az üzenetet, hogy szarsz arra, hogy sír, és már nem fog sírni.
Nekem sikerült elérnem, hogy egyedül aludjon el, sírás nélkül. Ahányszor kellett bementem, megnyugtattam, és kijöttem, ha megnyugodott. Volt éjszaka, hogy ezt 15x megtettem. Most már nem hív, csak néha, 1-1x, de alapvetően alszik. Sosem sírt. És ha szól, tudja, hogy megyek. Mert számíthat rám. De napközben és este is úgy alszik el, hogy leteszem és kijövök. Aztán nézelődik és elalszik.
csak az enyémet nem lehet megnyugtatni! nem arról van szó, hogy "szartam" rá. írtam, hogy már mindent kipróbáltam és feladtam!
és nem állapot, hogy utcán éljek a babakocsival és etetni járjak haza, mert úgy megnyugszik viszont!
én azt nem tudom csak, hogy minden nélkül, nem függve semmitől nem unalma neki úgy az élet, vagy nem ingerszegény, vagy nem káros?
mert 3. alkalommal már úgy néz ki ez menni fog.
letéve és elvan
innen már csak egy lépés, ahhoz, hogy letéve és alszik.
Csatlakozom az elottem szolohoz. En nem is tudnam hagyni, hogy sirva aludjon el...a szivem szakadna meg. En par hetes kora ota ugy szoktattam, hogy letszem es alszik. Napkozben es este egyarant. Hozzateszem, este 8-tol reggel 7-ig alszik... :) es soha nem sir...de tenyleg, egyetlen egyszer sem. En is leteszem, cumit be, max meg egy kis innit adok. Szoval cumi, van egy kabalaja amihez oda tud bujni, erzi igy hogy van mellette vki. De en is ott szoktam maradni addig, amig a cumit kikopkodi. Es ugyesen elalszik. Ja es nalam tok bevalt, hogy a nagy parnara fektetem, hogy kicsit feljebb legyen a feje, hogy a frissen leert kaja ne jojjon neki vissza. Nekem tutira mukodik, pici kora ota. Most 4 hos. Es alul raadasul jon a foga is, nem 1; hanem 2. De o szerintem ugy el se aludna, ha ringatjak azt se tudja mi az :-) max csak sokara aludna el...
Remelem hasznos voltam.
De,baromi durva. Ilyet nem csinál jóérzésű anyuka. És most lehet jönni azzal,hogy dehogy nem,mert nehogy már a gyerek ugráltasson,de ahogy előttem írta egy válaszoló,ebből azt érti meg a babád,hogy ha baja van,az neked lényegtelen. Még a népszerű egyedül alvást tanító könyvek is hangsúlyozzák,hogy nem hagyunk babát sírni! Az a módja ennek,hogy bemész hozz ha kell százszor és megnyugtatod ha sír,és majd idővel,napok múlva egyre kevesebbszer kell bemenned. Ez ennek a normális módja.
Azért azt írd már meg légyszi,hogy míg a gyereked a végkimerülésig sírta magát órákon keresztül,te mire gondoltál? Jó volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!