Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Az nem durva, hogy sehogy nem...

Az nem durva, hogy sehogy nem segítem a babát elaludni? Csak leteszem?

Figyelt kérdés

mivel eddig semmi nem vált be a babakocsin kívül, meg a ráetetésen kívül, amiket most megvontam, mert nem állapot.

bebugyolálás, ringatás, cumi, babazene, éneklés, csend- én már feladtam mindent.

kétszer sírva, végkimerülésben aludt el a saját ágyában, de most már csak néha nyafog, idegeskedik, néha másodperces sírások, de nézelődik, elvan, igaz nem alszik,de legalább nem sír egyhuztomban órákig.

szóval egy babának nem durva, hogy csak kiságy, meg nézelődés és más semmi?

nem merek oda sem közelíteni, mert akkor rázendít követelőzni babakocsira, ha mégis betakarom, azt hang nélkül és nem nézek a szemébe.

2014. jún. 26. 15:33
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
7-es válaszolóval nagyon egyetértek!!
2014. jún. 26. 15:47
 12/57 A kérdező kommentje:

a karomban is sír, ha cumit adok neki is sír, ha bebugyolálom is sír

hogy nem lehet érteni amit írok???

ő totálisan CSAK a babakocsira asszociálta az alvást!!!!

2014. jún. 26. 15:47
 13/57 A kérdező kommentje:

és mindig ez van alvás előtt.

de most úgy néz ki, sikerül neki a kiságyban önállóan.

soha nem hagytam sírni, de akkor is sírt, ha alvásról volt szó.

me

2014. jún. 26. 15:50
 14/57 A kérdező kommentje:
mert babakocsira szokott.
2014. jún. 26. 15:50
 15/57 A kérdező kommentje:

más is próbálta ringatni, énekelni, altatni. fulladásig ordított. kocsiban meg egy nyikkanás nem volt.

és most kiságy van.már sírásnélkül

csak azt nem tudom van e különbség az elalvási szokások kihatásaiban a babára nézve.

pl vmelyik baba cumizik és vmelyik nem, van különbség?

2014. jún. 26. 15:54
 16/57 anonim ***** válasza:
100%

Babakocsiban nyugszik meg.

Próbáltátok a zenélő forgót (Hülye kérdés, gondolom igen), vagy vetítő zenélőt? Nálunk bejött.

Azért valljuk be, az sem állapot, hogy anyuka a babakocsit tologassa minden este lefekvés előtt 1 órán keresztül.

A babahinta ami még eszembe jutott, az Adamo típusról több ismerősöm is úgy számolt be, hogy segítette elaltatni a babákat. Arra is rá tud mondjuk kapni, dehát az még kisebb baj :) (esetleg egyet kérj kölcsön, ha tudsz, vagy bérelj, hogy bejön-e)

Önmagában nem gáz, ha úgy alszik el a gyerek, hogy lerakod és kész, az én fiam is ilyen volt fél éves korától, nehezebb volt altatni, ha ott voltunk, mert minden más érdekesebb volt az alvásnál. De ő szó nélkül elaludt egyedül a rongyijával meg az ujjával. (azóta már ismét visszatértünk az altatásra) Viszont igazuk van azoknak is, akik azt írják, hogy nem jó üvölteni hagyni a gyereket, mert így elveszik feléd a bizalma. Ratschburg Jenőnek van erről egy videója is, amiben ezt kifejti. Mindenesetre kitartás, lesz előbb-utóbb megoldás nálatok is. 18 évesen már úgy sem fér bele a babakocsiba ;)

2014. jún. 26. 15:55
 17/57 A kérdező kommentje:

én meg sajnálom nagyon, de születése óta karolgatom, ölelem, puszilgatom, de úgy néz ki még mindig csak szükségleteket néz, tej, alvás, pelenka.

pl ha éhes a világ összes puszija sem nyugtatná meg. ha álmos ezer órás ringatás nem altatja el, csak végkimerülés. ez már nagy áttörés, hogy nem sírva aludt el, csak nyafogva néha.

csak szükségletalapú akarata van még még az én babámnak.

és ha az alváshoz kialakítanék függőséget (amihez kapcsolnám az alvást, pl cumi)annyiban látom hasznát, hogy esetleg idegen helyen is el tudna aludni.

egyebekben szeretném tudni előnyeit, hátrányait annak, ha függ valamitől.

2014. jún. 26. 16:11
 18/57 A kérdező kommentje:

szükségletalap teljesen.

csak akkor sír, ha éhes, peluscserét akar, aludni akar, vagy fáj a hasa, vagy nem akar fürdeni.

de hogy én, szeretet hiányozna neki, olyan nincs :(

most is a babakocsi hiányzott, nem én.

amikor korábban odamentem simogatni ne sírjon, még erősödött is a sírás, hogy vigyem le, értsem már.

2014. jún. 26. 16:16
 19/57 anonim ***** válasza:
52%
Hát ha úgy látod, hogy ez működni fog, akkor csináld
2014. jún. 26. 16:44
 20/57 anonim ***** válasza:
41%

Hasonló típusú az enyém is, most 6 hetes.

Én két dologra jöttem rá (hozzáteszem, ahány baba, annyiféle üdvözítő módszer, mind máshogy működik). Egyrészt néha beragadt büfi miatt sír, ha kiveszem és kicsit zötyögtetem a karomon, néhány perc után kijön az, ami etetés után fél óra alatt se.

Illetve néha az is segít, ha az ágyában fekve simogatom a hátát 5 percet.

Sírásnál igyekeztem középutat választani; ha nagyon keservesen sír, akkor azonnal kiveszem, az általában hasfájás - bár ugyanúgy sír, ha karban van vagy bárhol.

Ha hüppögve sír, akkor fél-egy percet nem nyúlok hozzá, néha magától abbahagyja, erre még nem jöttem rá, hogy mit jelent. Vagy enyhe hasgörcs és elmúlik, vagy unatkozik vagy fene tudja.

Van az a fajta hangkiadás, ami hasonlít a síráshoz, de inkább csak "kiált" egyet, próbálgatja a hangját. Mivel sírós arckifejezés nincs hozzá, ilyenkor békén hagyom.

Ja, és kizárólag hason alszik. Háton nem alszik el.

Nálatok nem differenciálódott még a sírás?

Mostanában kezdem megkülönböztetni az éhség, hasfájás, kiköpött cumi (amit pukkadjon meg, 5 mp múlva újra kiköp és vagy negyvenszer tolom vissza a szájába), pelenkacsere-igény, stb sírásokat.

Hőmérsékletet nézted? Esetleg fázik/melege van?

A babakocsival szerintem kicsit elkapattátok, de próbáld meg, hogy nem sokáig hagyod sírni, hanem csak pár percet, esetleg ezt apránként kitolva időben.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy egy életre megroppanna a bizalom néhány nap sírni hagyás miatt.

Ezen logika mentén a csecsemő még simán összekötheti a hasfájását az anya közelségével - akkor az meg úgy jön le, hogy az anyja okoz neki fájdalmat?

Hetekig ne csináld, ha nem vezet eredményre, de 2-3 nap próba belefér. Előtte próbált végignézni, hogy esetleg nincs-e olyan igénye, ami nem jutott eszedbe és az a tényleges ok.

Rólam mesélte anyám, hogy gyakran költöztek eleinte, az egyik lakásban folyamatosan sírtam, akármit csinált. Végül hagyott sírni, nem volt jobb ötlete. Félig-meddig bevált (és nem, nem lett rossz a kapcsolatunk ettől), majd a következő lakásban mintha elvágták volna, aludtam végig.

Akkor jött rá, hogy ott már másik ágyam volt, jobban szigetelt lakásban, valószínűleg egyszerűen fáztam és azért sírtam.

2014. jún. 26. 16:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!