Megis hogyan kell megtanitani elaludni egy babat?
Allandoan ezt olvasom, hogy nem minden baba tud magatol elaludni, segiteni kell. De megis hogyan? Masodik gyerekem vagy az elso volt szuperugyes (amit ketlek), hogy vele nem volt gond (pedig baromi keveset alszik szuletese ota, nem is megy pikkpakk), de a kisebbikkel remalom a nap. Iszonyu nehezen alszik el, legalabb felora cipeles utan, csak olben, a kisagyban 5 percenkent ebred vagy fel orat tud aludni, de utana uvolt, hogy faradt (szeme is csukva) es SEMMI nem hasznal abban, hogy visszaaludjon.
7 hetes es kikeszultunk. Egy dolgot nem probaltam meg, hogy orditani hagyjam.
Mar korbebastyaztuk az agyat, beraktam a babakocsis pledet (kint a babakocsiban alszik egyedul), feherzaj, bolcsoringatas, simogatas, dudolas, stb, 7 het alatt mindent vegigzongoraztunk es semmi.
Ejszaka egyik reszeb viszonylag jol alszik (annyira kimerul az egesz napos faradtsagbol fakado sirastol es nyuglodestol), este 9-tol kb 2-3-ig. Igaz ilyenkor is rengeteget nyoszorog es forgolodik meg cuppogtatja a kezet, de legalabb nem kel fel igazan. Aztan hajnali 3-tol indul a menet este 9-ig.
Szerintem ez nem normalis, de a gyerekorvos nem vesz komolyan. Mar kertem adjon beutalot fejlodesneurologiara vagy barhova. Vagy nekunk a dilihazba :(
Vegyél egy hintát!
Nekem az volt megváltás. Abban olyan volt neki, mintha az ölemben ringatnám, s aludt 2-3 órákat benne!
Most a másodiknál első pillanattól használom, 9 hónapos, napkőzben még most is abban alszik a fiam.
Nincs más baja? Nem fáj a hasa, teljesen jóllakott, minden levegőt kibüfizett?
Érdekes egyébként ez az alvás dolog... a nagyobbik fiamat sokáig ringattuk. A végén azt hittem, leszakad a hátam.
A kicsit is ringatni akartam, ő is sokszor csak sírt, sírt, sírt...Aztán egyszer kénytelen voltam letenni, gondoltam, amíg kitörlöm a nagyobbik popóját (2 perc kb.), sírjon. Letettem, betakartam, elhallgatott, mire visszamentünk, aludt. Aztán rájöttem, hogy neki nem hiányzik az "altatás", neki az csak macerálás. Evés után büfi, kis szeretgetés, vagy még az se kell neki, mert rögtön elalszik, tegyem le.
Próbáld meg, hogy egyszerűen csak nyugalmat teremtesz körülötte. Evett, büfizett, tiszta a pelusa, tedd le, tegyél mellé pelust vagy rongyit, fogdossa, amíg jólesik neki.
Egyébként 9 hetes az én picim.
En most latom csak mekkora mazlim volt az idosebbikkel. O is olyan volt, hogy csak idegesitette a ringatas, sose kellett ringatni. Beraktuk az agyaba, nezelodott, gagyoraszott es elaludt. Nagyon gyorsan ataludta az ejszakat, pontosabban felebredt ejjelente, de csak kiemelte a fejet, dumalt a matricainak, vigyorgott rajuk majd szepen visszaaludt par perc mulva. (Az mas kerdes, hogy feleves kora ota mar nem ioyen rozsas a helyzet, azota vannak hullamvolgyek az alvasaban rendesen, meg elaludni sem 5 perc).
A kicsi viszont tenyleg csak olben alszik el, egyedul az esti furdetes utan nem kell ringatni. Es fel sem ebred, csak felszinsebb az alvasa, mar sir iszonyatosan (meg csukott szemmel). Neha ilyenkor hasznal a fulbeduruzsolas, de legtobbszor nem, nem tud ujra melyalomba zuhanni, hanem addig sir, amig fel nem ebred teljesen. Akkor meg asitozva azert bog, mert tul faradt, sehol sem jo, csak olben, se sokszor mar ott sem, mert egyszeruen tulfarad :(
Rettenetesen hasfajos volt 2 hetes koratol, gasztroenterologusnal is voltunk, csak rizst, krumplit, hust es tesztat eszem. (1 db hejatlan almatol is uvoltott egesz este), a hasfajasa kulon tema, de javult mar, a sikoltozos labrancigalasok megszuntek, de ez az elalvas ez nem megy...
Amugy csak, hogy teljes legyen az oromunk jon a foga :( Mar szuletesekor latszodott a ket feher csik, az egyik metszonek a csucske mar at is torte az inyet, szoval ez se segit :((
Komolyan a batyaval 2 ev alatt talan 3 kerdest irtam ki, a kicsivel meg 7 het alatt szerintem ez a 20. kb...
Még az jutott eszembe, ami nekünk bevált, az a pihenőszék. Amikor túlfárad a baba, plédbe bugyolálom és úgy teszem a székbe, ez enyhít a hasfájáson (nekem tápszeres a baba, a tápszerváltás megoldott a gondot), ringatja, többféle hangot lehet lejátszani rajta és az "esőhang" monotonitása nagyon bejött nála.
Nem tudsz valakitől kölcsönkérni kipróbálásra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!