Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert jo egy babat megtanitani...

Miert jo egy babat megtanitani elaludni?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasom hogy egy szulo megtanitja a babajat elaludni egyedul.Mi benne a pozitivum?tobb ido marad?vagy a gyerek kesobbi fejlodesere van jo hatassal,ertem ezalatt megtanulja a rendet hogy a szulo parancsol?

Ki milyen inditatasbol tanitotta meg a babajat?

2011. febr. 4. 08:13
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
92%
Nem hiszem, hogy barátnőmnek kellemes lehetett a 10 kg-os babával órákig sétálgatni ringatva... persze, hogy megtanította.
2011. febr. 4. 08:14
 2/34 anonim ***** válasza:
20%
Én nem tanítom meg.:)Majd ha megérik rá elaszik egyedül.:)A nagylányom is megtanult elaludni egyedül 2 évesen.Most a kicsi 7,5 hós és cicivel alszik el,de engen egyáltalán nem zavar.:)
2011. febr. 4. 08:20
 3/34 anonim ***** válasza:
100%

A babának is jó!!! Óriási ajándék a babánknak az, hogy nem kell szenvednie az elalvással. Gondolj csak bele, neked is milyen rossz, ha nem tudsz elaludni!

Nekem egy ikres anyuka mondta a tanácsot: este fürdés , kaja, és alvás. Semmi ringatás, alsó tagozatos énnekkönyv nótázása meg hasonlók. Aztán amikor felkelt, akkor meg a babáké a világ, lehet verselni, énekelni, ringatni, hintázatatni, hordozni, minden!

Nálam is így altattam, és így soha nem volt gond az elalvással. Bárhol könnyedén elalszik, ha álmos, nem kell sötétítés meg énekelgetés. Látom, hogy álmos, leteszem és kész. És így vendégségben sem nyűgös.

Persze nekem is jó este, hogy utána a férjemé vagyok, aki ugye nem csak apa, hanem férfi is...:)

2011. febr. 4. 08:24
 4/34 Nigra ***** válasza:
100%
persze, hogy jó....attól, hogy gyereked van még nem CSAK róla szól a világ. Sokkal, jobb mikor lerakod aludni, elalszik, te el tudsz mosogatni, elpakolni, vasalni, vagy akár csak egy pici időt magadra/párodra fordítani. Az én lányom 6hetes kora óta egyedül alszik el, soha nem nyöszörgött miatta, és ha valaki azt állítja, hogy emiatt lelki sérülést szenvedett azt egyszerűen kiröhögöm...:D
2011. febr. 4. 08:25
 5/34 Nigra ***** válasza:
08:24-nek ment a zöld :)
2011. febr. 4. 08:27
 6/34 A kérdező kommentje:

Es ha fel egy orat sir mielottt elalszik?

mert sok helyen azt olvasom hogy ez az ara annak hogy a gyerek megtanulja.

2011. febr. 4. 08:31
 7/34 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Azt még hozzátenném, hogy az én kisfiam is első itthon töltött éjszakától kezdve csak megpuszilgatom, leteszem az ágyába, fejsimi, kijövök, és alszik. 16 hónapos, nagyon kiegyensúlyozott kisfiú. :)

Tény, hogy vele szerencsém van, mert nagyon önálló volt ilyen téren mindig is, most is szájába veszi a hüvelykujját (csak elalváshoz kell neki), közben fogja a kis rongyiját, mormog hozzá, és elaltatja saját magát.

Ha a következő babám nem ilyen lesz saját magától, biztosan erre fogom "tanítani" őt.

2011. febr. 4. 08:32
 8/34 Nigra ***** válasza:
100%
ha fél órát sír akkor bemész megnyugtatod kijössz. és ezt addig amíg el nem alszik. előbb utóbb el fog magától is aludni.
2011. febr. 4. 08:42
 9/34 A kérdező kommentje:

utolso tenyleg szerencses vagy.

Mi most ott tartunk hogy mikor elzarjuk a tv-et,odajon bebujik mellem keri a tapszeret megissza megfogja a kezem hasravagja magat es elalszik.persze ez is altatasnak szamit de meg mindig jobb mint amikor korbe korbe hurcolasztuk.

1eves.

2011. febr. 4. 08:43
 10/34 A kérdező kommentje:
Nigra,felvesz letesz modszert probaltuk 6honaposan,nem jott be.nem tudtam letenni mert nem nyugodott meg a kezembe sem.
2011. febr. 4. 08:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!