Miert jo egy babat megtanitani elaludni?
Sok helyen olvasom hogy egy szulo megtanitja a babajat elaludni egyedul.Mi benne a pozitivum?tobb ido marad?vagy a gyerek kesobbi fejlodesere van jo hatassal,ertem ezalatt megtanulja a rendet hogy a szulo parancsol?
Ki milyen inditatasbol tanitotta meg a babajat?
utolso,egy ev alatt jutotunk erre a szinte,o maga alakitotta igy.
kezdtuk a babakocsi turogatassal ami eltartott ket ora hoszat is,aztan jott a kezben ringatas 6hos koratol,10honapos koratol nem maradt meg kezben le kellet tenni az agyra es fogni a kezet.
Kitartas,tudom hogy nehez de valtozni fog a tied is idovel.
Nem az utolsó vagyok, de az önállóság tartalmazza:
- önnálló öltözködés (minél hamarább)
- önálló evés (fél éves kortól kezdődően, majd 1 éves kortól ha lehet teljesen).
- önálló játék (két hetes kortól már el lehet kezdeni)
- önálló elalvás (születéstől)
stb.
Mi azért vagyunk, hogy segítsünk, de amit tudnak, azt ne kelljen helyettük. Nem azért, mert nekünk kényelmesebb (hiszen valaki élvezi a babázást a nagy ovisával is), hanem mert a gyereknek sikerélményt nyújt.
Az alvás egy olyan dolog, amit jó elkezdeni úgy, hogy kezdetektől önállóan menjen, ha nem, akkor segítsággel. De szerintem a kéz fogása az például már csak egy lépcsőfok a teljesen önálló alvás felé. És még nem láttam olyan kiskamaszt, aki a anyukája kezét szorongatná:)
Sose tanítunk, hanem segítünk, terelgetünk, legalábbis szerintem.
Tanítás majd a pedagógusok dolga lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!