Miert jo egy babat megtanitani elaludni?
Sok helyen olvasom hogy egy szulo megtanitja a babajat elaludni egyedul.Mi benne a pozitivum?tobb ido marad?vagy a gyerek kesobbi fejlodesere van jo hatassal,ertem ezalatt megtanulja a rendet hogy a szulo parancsol?
Ki milyen inditatasbol tanitotta meg a babajat?
Nigrának igaza van, az esti rutin is nagyon sokat számít. Nálunk minden este ugyanúgy zajlik, hétvége, hétköznap, tök mindegy. Már tudja, mire számíthat, mikor mi következik...
Kisfiamtól csak annyit kérdezünk este: pancsi? És már megy a fürdőbe a kádhoz, és mondogatja: bíz! Bíz! (víz). Ha megunta a fürdést, ki akar jönni a kádból, mutat a radiátorra a türcsijére, mondja, hogy tötö. Apával még végignézik a fürdőszoba szekrényeket, kinyit, becsuk, kivesz-betesz mindent. Aztán jönnek a szobába, már mondja, hogy tejet. Le van rakva a pelenkázóra, issza a tejitalát, közben bepelusozzuk, felöltöztetjük, utána leülök még vele a szopiszékbe, megissza a maradék tejitalt az ölemben, közben apát visszahívja a szobába, összeérintik a mutatóujjukat, közben mondját, hogy íti (ET). Majd mondja, hogy be - az ágyba -, én berakom, és miközben behúzom rajta a hálózsákot, még elmondok egy-két mondókát, mondja, hogy tete (tente), és ezzel tudom, hogy mehetek is ki a szobából. Elköszönök tőle, lekapcsolom a villanyt, kijövök, és 5, max. 10 perc múlva totál csend van, elaludt. :)) És ez így megy minden áldott este.
Mar arra is gondoltam hogy az en lanyom kulonc,a felvesz letesz modszernel is lilara orditotta magat,mas babaja meg picit sirdogal.
van olyan hogy egyszeruen nem lehet megtanitani?hallotatok ilyenrol?
Azert ha igy marad es nem valtoztatok semmin elobb utobb elalszik majd magatol is ugye?van ennek valami hatranya a kesobiekre nezve,alvasproblemak vagy nem tud onnalosodni vagy ilyesmik?
utolso,nem kell vele semmit csinalni(simizest valamiert nem turi)csak a kezet kell fogni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!