Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert jo egy babat megtanitani...

Miert jo egy babat megtanitani elaludni?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasom hogy egy szulo megtanitja a babajat elaludni egyedul.Mi benne a pozitivum?tobb ido marad?vagy a gyerek kesobbi fejlodesere van jo hatassal,ertem ezalatt megtanulja a rendet hogy a szulo parancsol?

Ki milyen inditatasbol tanitotta meg a babajat?

2011. febr. 4. 08:13
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Nigrának igaza van, az esti rutin is nagyon sokat számít. Nálunk minden este ugyanúgy zajlik, hétvége, hétköznap, tök mindegy. Már tudja, mire számíthat, mikor mi következik...

Kisfiamtól csak annyit kérdezünk este: pancsi? És már megy a fürdőbe a kádhoz, és mondogatja: bíz! Bíz! (víz). Ha megunta a fürdést, ki akar jönni a kádból, mutat a radiátorra a türcsijére, mondja, hogy tötö. Apával még végignézik a fürdőszoba szekrényeket, kinyit, becsuk, kivesz-betesz mindent. Aztán jönnek a szobába, már mondja, hogy tejet. Le van rakva a pelenkázóra, issza a tejitalát, közben bepelusozzuk, felöltöztetjük, utána leülök még vele a szopiszékbe, megissza a maradék tejitalt az ölemben, közben apát visszahívja a szobába, összeérintik a mutatóujjukat, közben mondját, hogy íti (ET). Majd mondja, hogy be - az ágyba -, én berakom, és miközben behúzom rajta a hálózsákot, még elmondok egy-két mondókát, mondja, hogy tete (tente), és ezzel tudom, hogy mehetek is ki a szobából. Elköszönök tőle, lekapcsolom a villanyt, kijövök, és 5, max. 10 perc múlva totál csend van, elaludt. :)) És ez így megy minden áldott este.

2011. febr. 4. 08:57
 22/34 A kérdező kommentje:

Mar arra is gondoltam hogy az en lanyom kulonc,a felvesz letesz modszernel is lilara orditotta magat,mas babaja meg picit sirdogal.

van olyan hogy egyszeruen nem lehet megtanitani?hallotatok ilyenrol?

2011. febr. 4. 08:59
 23/34 Nigra ***** válasza:
Hát igen. Viszont ami altatásnál alapszabály, hogy túl sok játéknak nem szabad lenni a kiságyban (mondta itt egyik válaszoló, hogy fejbe dobja a gyerek az egyik játékkal.) Egy játék legyen ott. Amivel alszik. Én általában fél 7 és 7 között rakom le. Eszembe sem jutott soha, hogy az egy évesem maximum fél 8-nál később kerüljön ágyba :O Még egy kisiskolás is ágyban van 8kor. Kérdező, próbáld meg ahogy eddig csináltátok de a kiságyban aztán fokozatosan ez is le fog maradozni
2011. febr. 4. 08:59
 24/34 A kérdező kommentje:
nalunk 10kor van takarodo,ez az idopont az mikor legkonnyebben elalszik.
2011. febr. 4. 09:06
 25/34 anonim ***** válasza:
Amúgy sírástól még nem nekem sem aludt be a babám (08:24-es).Szerintem az már egy jó dolog, ha ahhoz szoktatod, hogy beteszed az ágyba (ha úgyis hasonfekszik, akkor úgy) és simized a hátát. Az oviban óvónéniként mindig így altattam el a nehezen elalvókat...
2011. febr. 4. 09:13
 26/34 A kérdező kommentje:

Azert ha igy marad es nem valtoztatok semmin elobb utobb elalszik majd magatol is ugye?van ennek valami hatranya a kesobiekre nezve,alvasproblemak vagy nem tud onnalosodni vagy ilyesmik?

utolso,nem kell vele semmit csinalni(simizest valamiert nem turi)csak a kezet kell fogni

2011. febr. 4. 09:17
 27/34 Nigra ***** válasza:
akkor ez megoldható a kiságyban is :) próbáljátok ki
2011. febr. 4. 09:25
 28/34 A kérdező kommentje:
Nigra de az is altatas nem?
2011. febr. 4. 09:27
 29/34 Nigra ***** válasza:
persze, hogy az :) szerintem minden olyan tevékenység ami arra irányul, hogy a gyerek aludjon és sikerrel is jár, az altatás...amikor valaki órákig kénytelen sétálni ringatni tizenkilós gyerekét, az kínlódás, az egész családnak. Mert a nyugodt éjszaka elengedhetetlen ahhoz, hogy anyuka kipihent legyen. És ugye kipihent, nyugodt anya = türelmes anya :)
2011. febr. 4. 09:43
 30/34 anonim ***** válasza:
Most tényleg az a gond, hogy fogni kell a kezét pár percig, míg elalszik? Szerintem ez nagyon jó, hogy így el tud aludni! Ezt miért kellene megváltoztatni? Nem kell órákig hurcolnod! Iskolásan már biztos nem kell, addig meg azért nem olyan nagy fáradtság szerintem! Én örülnék, ha az enyém így elaludna! Szerintem ne aggódj, jól csináljátok, ha ettől boldog, kiegyensúlyozott a babád, és te is!
2011. febr. 4. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!