Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert jo egy babat megtanitani...

Miert jo egy babat megtanitani elaludni?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasom hogy egy szulo megtanitja a babajat elaludni egyedul.Mi benne a pozitivum?tobb ido marad?vagy a gyerek kesobbi fejlodesere van jo hatassal,ertem ezalatt megtanulja a rendet hogy a szulo parancsol?

Ki milyen inditatasbol tanitotta meg a babajat?

2011. febr. 4. 08:13
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Pont azért tanítod aludni, hogy ne legyen cirkusz. A babát mindenre tanítani kell, beszélni, enni, szobatisztaságra, stb, pont aludni miért is ne?

Jó az, ha megtanul aludni. De ez szoktatás kérdése is, amíg pl. pici baba, addig felesleges ezzel zaklatni, de ha már akkor kialakítasz egy esti rutint, akkor nem lesz gond a későbbi önálló altatással.

A szokások kialakítása is azt a célt szolgálja, hogy megtanuljon aludni.

Nálunk elejétől kezdve ugyanúgy zajlik minden este (akárhol vagyunk, ugyanaz a rutin, így mindenhol elalszik). Még teljesen önállóan nem alszik el, lefekvés után mellé kell ülni, megfogni a kezét, és 5 percen belül alszik, én meg mehetek a dolgomra. (ha fogják a kezét, bárkivel elalszik, csak akkor 10-15 perc:D)

Majd ezt később felváltja a mese.

Szerintem jó dolog megtanítani aludni:) De sírni hagyni nem jó ötlet, lehet ezt másként is csinálni.

2011. febr. 4. 08:47
 12/34 anonim ***** válasza:
Szerintem egyébként az is közrejátszik, hogy ti együtt alszotok. Mi soha nem aludtunk a babámmal együtt, egyetlen percet sem. Ezért is ilyen önálló - szerintem.
2011. febr. 4. 08:49
 13/34 A kérdező kommentje:
Ertem en ezt es igaz hogy mindenre meg kell tanitani,de ha ez nem megy siras nelkul?
2011. febr. 4. 08:51
 14/34 Nigra ***** válasza:
Esti rutin megvan? mert az is sokat számít.
2011. febr. 4. 08:52
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Most őszintén: még soha nem sírt a babád? Persze, hogy ez is csak sírás árán fog működni... de azt senki nem mondja, hogy hagyd sírni fél órán keresztül... de 5 perc sírásba még egy gyerek sem halt bele.
2011. febr. 4. 08:52
 16/34 anonim ***** válasza:
89%

Én mindkettőnk érdekében tanítom az egyedül elalvásra.(még nem sikerült, de haladunk azért:))

Este 8-9 között szoktam letenni a babát, és ha altatom, tehát bennt vagyok vele a szobába, akkor 11-éjfél között alszik csak el, sőt valamelyik nap is éjjeli fél 1-kor....

Volt, hogy előbb elaludtam mellette a földön fekve,és arra keltem, hogy fejbedobott valamelyik játékjával:))

Szóval nekem is van más dolgom is, a férjemmel is csak ekkor tudunk beszélgetni, és a babának se jó, hogy elalszik éjfélkor, és másnap 10-11-kor kel.

Szóval nálunk most ezért megy a harc, ,most ott tartunk, hogy leteszem, 10 perc üvöltés, és szépen elalszik.

Had sírjon, ennyi nem árt neki:)

2011. febr. 4. 08:53
 17/34 A kérdező kommentje:
Nigra persze.jatek,furdes ,alvas.csak nem alszik el egyedul,hanem ugy ahogy leirtam.
2011. febr. 4. 08:53
 18/34 Nigra ***** válasza:
100%
Ha egy kis sírás van, hidd el, hogy nem lesz tőle semmi baja. A sírásra reagálást sem szabad túlzásba vinni. De próbáld meg ezt a tápi hasravágódás dolgot átültetni a kiságyba. Pl tegyél egy matracot az ágya mellé és te a matracon kicsi az ágyában
2011. febr. 4. 08:54
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

08:24-es vagyok, a zöldet köszi:)

Soha nem sírt még föl az 5 hónap alatt. Volt olyan 5 napig este, h nyüszizett, akkor felkapcsoltam neki a villanyt, még 10 percig nézelődött a kiságyában hang nélkül (az ajtóból szoktam olykor titokban kukucsolni, hogy mizu), addig én fogat mostam, mosogattam stb.), majd bementem hozzá és láttam, hogy nini, már alszik.

Aztán 5 nap után ennek is vége lett, azóta rögtön alszik ill. max 5 perc elteltével. Addig forgatja a kis buksiját vagy gyurmázza a rongymaciját.

Aztán volt olyan kétszer, hogy felébredt kb. fél óra elteltével, akkor bementem, mondtam neki kedves hangsúllyal, de határozottan: "Hát Te mit bulizol itt, kezdj el aluszkálni nagyon gyorsan." És be is fejezte rögtön.

De biztos vannak más babák is. Amúgy barátnőmnek sírós babája van, másfél hónapos, 1 hét alatt átszoktatta erre az alvásra (addig ringatták és énekelgettek). Először sírt 10 percet, majd 3 nap múlva csak 3-5 percet, de most már csak 2 nyüsszentés van és alszik... meg azóta egy nyugis boldog szülő és házaspár:)

2011. febr. 4. 08:55
 20/34 A kérdező kommentje:

8:52 de sirt persze,de nem ugy hogy hagytam sirni,probaltam segiteni neki de nem tudtam.

Apa szerint a sirni hagyastol nem tanulja meg hanem beletorodik abba hogy nem segitek neki es azert alszik el.

Mondjuk ezt en is olvastam valahol.

2011. febr. 4. 08:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!