Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nem tudom elaltatni,szerintetek?

Nem tudom elaltatni,szerintetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 2 hós babám. Este 9-reggel 6ig alvás van. Evés,peluscsere,játék. 7kor vissza alszik. 9-10korul felkel,eszik,peluscsere,játék és a gondok itt kezdődnek…12kor megpróbálom letenni aludni,cumi a szajaba kisagyaba berakom és várok.. de ilyenkor már sír,ordit,eljön a következő evésidő,eszik,peluscsere stb stb es egész estig nem alszik semmit,sír nyugos faradt,de akármit csinalok ringatom stb nem tud aludni es nem is akar. Vedono szerint sok ezaz idő amit folyamatosan fent tolt. De hiába ha nem tudom elaltatni. Babakocsi,hintazas,magam melle veszem sem semmi semmi nem határoz.. reggel este altatni sem kell magatol vissza alszik 5 perc alatt.. szerintetek?? Nem akar aludni? Nem hiányzik neki az alvás?! De olyan nyugos,játék sem érdekli már semmi semmi csak sír sír… hasfajosak is voltunk,arra már van cseppunk ami hasznos.. de ez a sírás nyugosseg már felek a delutanoktol… :( egy első babas anyuka
2021. aug. 11. 06:24
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Szia!

Én vagyok a 22-es válaszadó.

Az előző válaszokra reagálva:

-Nekünk a hordozókendő sem vált be, mert ahogy bekerül a karja, le van fogva, elkezd üvöltözni sajnos. Lehet, hogy később jobb lesz, de most még nem.

-Lili az oldalán alszik, a reflex miatt is megébred, és biztosan hasznos lenne az alvózsák és a többi, de ilyen melegben... =/ Szegény egy body-ban is izzad néha.

-Nekem este is tiszta nyűg az altatás, nem csak napközben. 2-3 órahosszába telik, szörnyen fárasztó. Pedig látom, hogy álmos, ásít, dörzsöli a szemét, aztán becsukja és alfában van, de ez vagy a vállamon vagy az ölemben van. Ha várok 20 percet, ha nem, legtöbbször amint beteszem az ágyába, felkel. Jobb esetben nem kezd el sírni, csak nyitogatja a szemét, mintha küzdene az alvás ellen. Ez van a nappali altatásoknál is.

-A 07:52-est nem tudom, hogy miért pontozták le, én is a túlfáradásra gyanakszom.

-A babakocsiban altatás frankó, de mi panelban lakunk, így csak sétával egybekötve mehet a dolog, ráadásul olyan baromi meleg van, hogy 1 óránál többet nem merem levinni... =\

A hasfájást úgy ismered fel a legkönnyebben, hogy keze-lába jár. Nálunk egészen a 7. hét elejéig minden nap, egész nap fájt a hasa. Volt amikor a szelek miatt fájt (ilyenkor a hasa is nagyon fel van puffadva, simán látszódik a pelenkázás közben), és volt, amikor csak szimplán fájt neki. Borzalmas volt, főleg, hogy alig lehet csinálni vele valamit.

Mi is szedtünk Espumisan-t, de attól meg nem tudott büfizni, úgyhogy leálltam vele. Ezzel egyidejűleg befejeztem a többi cseppet is, tehát a Biogaia-t és a D-vitamint sem adtam tovább, és láss csodát, rá pár napra a gyereknek nem fájt a hasa, nincs puffadva, éljen-éljen!

Viszont az altatás nagyon gáz. Ma napközben az vált be nekünk, hogy sötét szobában a babakocsiban tologattuk, miközben gyerekdalok szóltak a youtube-on. Ez szopi és kis játék után volt. Én most azt próbálom, hogy a nyűgösség, álmosság első jelére kezdem altatni. Egyébként ki van pattanva a szeme, tehát nem látszik rajta, hogy fáradt, de aztán megint úgy járok én is, hogy egész nap ébren van... =\

Szóval nekünk ez ma kétszer bevált, akkor aludt 1+1 órát. Volt, hogy megébredt, de akkor gyorsan elkezdtük tologászolni, és visszaaludt. Illetve a mai séta közben is aludt fél órát. Szóval én a maira nem panaszkodom... Esetleg próbáld Te is így.

Zárójelben megjegyzem, hogy van elektromos babahintánk, amiben csuma gyorsaság mellett max 10 perc alatt elalszik. Csak a szar az benne, hogy nem hagyhatom abban aludni, mert elvileg árt a gerincének... Néha beválik, hogy ott elaltatom, és onnan át a kiságyba, de az a ritkább.

Írj majd, hogy mizu!

2021. aug. 12. 22:19
 32/36 anonim ***** válasza:
21 és 28 vagyok: azt nem mondtam, hogy én jógalabdán is szoktam vele ugrálni, ha máshogy nem megy :D
2021. aug. 13. 08:56
 33/36 anonim ***** válasza:
Szia. Hasonlò problémánk volt amikor a kisfiam ilyen kicsi volt és nálunk a porszívò hang jött be(youtubon van fent 3-4 òrás felvétel) és az hogy “becsomagoltam” egy kis takaròba, mint a pòlyába. 5 perc alatt elaludt.
2021. aug. 14. 07:28
 34/36 A kérdező kommentje:
Ilyen melegben nemtudom mibe becsomagolni max ha le oltoztetem pelusra plusz betekerem egy textilpelenkaba… hmmm nemtudom.. reggel este semmi gond reggel eves után szinte azonnal vissza alszik a többi pedig káosz…
2021. aug. 14. 08:03
 35/36 anonim ***** válasza:
Na mi a helyzet azóta?
2021. aug. 17. 13:40
 36/36 A kérdező kommentje:
Nos,annyi a helyzet,hogyha hagyom 2percig ordit visít az ágyban utána bealszik…. Nemtudok mit csinálni de így legalább alszik egy kicsit…muszáj vagyok kicsit hagyni…délután egész végig fent lenne este 9ig de így egy alvást be tudok neki iktatni..ha nagynehezen is de sikerül… amúgy nemtudom..bukott is,most lecsereltem a tapszert ar re..vettem lactase comfort cseppet,tegnap óta egész éjszaka csak pukizik és pukizik..gyanakszom Nagyon arra hogy tekergeti a hasát valami és amiatt sír ennyit és nem akar aludni… de nemtudom..kivagyunk teljesen…
2021. aug. 17. 15:04
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!