Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Ketogén diéta! MIért jó/rossz?

Ketogén diéta! MIért jó/rossz?

Figyelt kérdés

nagyjából tisztában vagyok a dologgal: 20g alatti szénhidrátbevitel stb stb. Viszont fehérje/ zsír arányról nem tudok semmit.

na meg a hatékonyságáról sem tudok annyira sokat

És persze a fenti kérdésemre is várom a válaszokat:)

2016. máj. 7. 14:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%

Az epilepszia ezzel a dietaval rendbentarthato.

Emellett a veset nagyon megterheli, ha vesere edzel akkor ajanlott.

2016. máj. 7. 14:42
 2/12 A kérdező kommentje:
Én nem epilepsziát szeretnék vele kordában tartani. Fogyni szeretnék vele. A veséim meg kitűnően működnek.
2016. máj. 7. 15:03
 3/12 anonim ***** válasza:
34%
Akkor mozogj, es etkezz egeszsegesen. Az ilyen dietaknak semmi ertelme.
2016. máj. 7. 15:32
 4/12 anonim ***** válasza:
Én is ketogén diétát csinálok, igaz a ciklikus verziót, mert súlyzós edzést végzek. Nekem remekül működik. A klasszikus ketogén diétában a fehérje/zsír arány 18/82 % az összkalóriabevitel. A saját tapasztalatom az, hogy ennél "enyhébb" összeállításban is működhet. Ki kell tapasztalni. Érdemes ketophan tesztcsíkot használni. A 20-30 g ch-t külön nem kell bevinni,úgyis összejön "mellékesen".
2016. máj. 7. 16:01
 5/12 A kérdező kommentje:
És kedves #4. A fogyás milyen hatékonyságú? Havonta kb mennyit tudok ledobni magamról? Elég sok felesleg van rajtam. És az igaz, hogy ha ketózisban edzek, az tényleg a súlyfeleslegből ég direkt módon?
2016. máj. 7. 17:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinek válik be, nekem sem volt jó. Szerintem sokkal biztonságosabb egy normális, kiegyensúlyozott étrend.
2016. máj. 7. 18:09
 7/12 A kérdező kommentje:
És a zsírt milyen formában vigyem be?
2016. máj. 7. 18:10
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Epét és hasnyálmirigyet is megterheli, könnyen begörcsölhetnek, begyulladhatnak, ha nem bírják a terhelést.
2016. máj. 7. 19:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok.

Én heti fél-egy kilót fogyok. Nekem semmi olyan problémát nem okoz ez a fajta diéta, ami miatt a többiek aggodalmaskodnak.

Nálam a következő a program:

Pénteken csinálok szénhidrát feltöltést. Erre azért van szükség, hogy szombat és vasárnap meg tudjam csinálni a súlyzós edzést. Szombattól csütörtökig ketogén napok. Hétfőtől péntekig csak un. aerob edzést csinálok. Ez gyakorlatilag tempós gyaloglást, laza kocogást jelent (pulzus kb. 120). Azt azért tudnod kell, hogy nekem közel 30 éves edzésmúltam van, gyors az anyagcserém és jelentős az izomtömegem is. Ha kezdő vagy és nem csinálsz intenzív edzést,nem kell ch-töltés. Zsírt úgy viszem be,hogy eleve olyan dolgokat eszem,ami zsírosak, pl. tojás, zsírosabb húsok,tepertő,majonéz, tejszín,sajt stb. Ezeket egészítem ki lenmagolajjal. Zöldségekből igyekszem alacsony ch-tartalmúakat fogyasztani,pl. brokkoli, kígyóuborka stb.

2016. máj. 8. 05:58
 10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2016. máj. 8. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!