Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az étrendről?

Figyelt kérdés

reggeli: natúr joghurt, (natúr) zabpehely

tízórai: valamilyen gyümölcs (alacsony cukor tartalmú pl zöld alma) vagy nyers zöldség

ebéd: szárnyas hús->csirke, pulyka/hal/tojás + zöldség(ek), kivéve krumpli

uzsonna: kis marék mandula/dió/napraforgómag/tökmag/mogyoró

vacsora: ugyanaz mint az ebéd/túró

Illetve zöld teát reggel vagy lefekvés előtt érdemes fogyasztani?

+ 3 l víz

2014. aug. 8. 17:57
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Hú köszönöm szépen azoknak akik írtak. :)

(Egyébként 90kg/170cm vagyok, 17 éves lány.)

Megpróbálok reagálni arra, amivel nem értek egyet. Nyugodtan javítsatok ki, ha valamiben tévedek szerintetek. :)

- A 3-4 tojás szerintem is sok a sárgája miatt, hogyha kidobom a sárgáját akkor rendben van. De akkor sem kéne ilyen szélsőségesen fogyasztani a tojást, mellette simán mehet pl csirkemell is.

- A zabpehely nem dobja meg az inzulin szintet, mivel sok benne a rost. A joghurt pedig jó hatással van a bélrendszerre, én így tudom. Nem hiszem, hogy gyulladást okozna. Inkább okoznak gyulladást a különböző adalékanyagok és a finomított lisztek. Tudom, hogy a tejszármazékokat nem kell túlzásba vinni, de a túró is pl. jó kis aminosav forrás estére. :)

- Szerintem nálam mindegy, hogy fehérjeport vagy húst eszek. A lényeg, hogy meglegyen a megfelelő mennyiség a fehérjéből. Majd akkor fogok fehérje porozni, hogyha mondjuk az utolsó 5 kg van hátra. Mivel 17 (leszek), nem hiszem hogy egészséges lenne.

- "a gyümölcsök azért "jók", mert fruktóz van bennük és a máj glikogén tartalékainak feltöltésén kívül nem igazán jók semmire. Megy a zsírba, ha túlzásba viszed.

Én inkább javaslok teljes kiőrlésű kenyeret vagy barnarizst, zöldségeket és csirkemellet.

amúgy a gyümölcsök reggelire jók lettek volna, de ha te zabot akarsz enni... " <- Mondtam, hogy alacsony cukor tartalmú gyümölcsöket ennék. Szerintem hasznosak a rost és a vitaminok miatt. Nem ennék sokat, naponta 1 zöld alma, szóval ilyen szinten. :) A teljes kiőrlésű kenyér és a barna rizs nem hiszem, hogy diétázónak jó lenne. Maximum akkor, hogyha komolyabban elkezdek sportolni, bár futni még nem szeretnék az ízületem miatt, mivel elég súlyos vagyok. :/ Inkább maradnék annál, hogy a zöldségekből viszem be a szénhidrátot.

- Lehet, hogy a magokban van valamennyi szénhidrát, de emellett tele vannak esszenciális zsírsavakkal és vitaminokkal. Nem vinném túlzásba ezt sem.

- "Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásban a szénhidrátok az egész napi energiamennyiség 55%-át (55-58%), a fehérjék a 15%-át (12-15%), míg a zsírok a 30%-át teszik ki." -> Ezt gondolom olyanoknak kell követni, akik súlyt szeretnének tartani. Diéta során szerintem mehet a több fehérje.

Arra mondjuk nem gondoltam, hogy ki kéne számolni a ch és a fehérje mennyiséget a súlyhoz viszonyítva. Szóval hogyha 90kg vagyok és több rajtam az izom és sűrűbb a csontom (mert egyáltalán nem látszik az a 90 kg, mindenki max 70-nek tippelt) akkor mennyi fehérje és ch kell? És ez mennyi tojásnak vagy csirkének felel meg kb (a fehérje)? :)

2014. aug. 10. 12:27
 32/43 A kérdező kommentje:

20kg/1l víz.

Én 90 kg vagyok, hogyha jól számolom akkor 4,5 l kéne innom. Szerintem ez sok.

2014. aug. 10. 12:32
 33/43 anonim ***** válasza:

1. a tojássárgájával semmi baj nincsen.

azért találták ki,hogy van,hogy a gyógyszergyárak el tudják adni a koleszterin csökkentő tablettát,de azóta már tudományos tény,hogy a koleszterin szintet nem lehet és nem is érdemes befolyásolni gyógyszerrel,szóval kamu,ennek mindenképpen olvass utána.a tojás sárgája hasznos fehérje és zsír forrás.

2. a joghurt tejszármazék,ezért nem jó hatással van a belekre,hanem irritálja,a tejszármazékok nem felnőtt ember táplálékai,hanem a kis tehén fejlődésére,hormonrendszerére kialakult tápanyag,a túró ugyanúgy.

3.a tojásfehérjepor a zabba kell,hogy legyen valami íze és véletlenül se tejjel edd.víz,zab,fehérje.

4.a tk kenyér meg a sima között nincsen különbség,mindkettő gabona.annyi a különbség,hogy tk sokkal tömörebb,ezért 3xos a cal tartalma.

a mai gyümölcsök vitamin tartalma nulla,multivitamin megy helyette.multi,mellé c,d vitamin és omega3.

5.a magokban omega 6 zsírsav van,amire semmi szüksége az emberi testek,de jobb mint az édesség és akként is érdemes venni ezeket.

6.a makrókat zsírmentes tömegre kell számolni,mert a zsír a felesleg nem kér enni.

szóval méretsz egy testzsír százalékot és az alapján állítod be a fehérjét,szénhidrátot,zsírt.

fehérje 2g/tskg,ch 2g/tskg-induló érték-,zsír 1g/tskg.

az ideális fogyási ütem heti fél kg.ha csökken vagy megáll a fogyás,akkor a ch-n elkezdesz csökkenteni,lemehetsz egészen 50g-ig,vagy tarthatsz teljesen ch mentes napokat is.

7.sűrűbb,nehezebb csontozat,újabb téveszme.

egy alacsony vékony nő csontváza 9-10 kg,egy óriás amazon csontváza 11-12 kg,egyszóval nincsen lényegi különbség súlyban.

8.a 4 és fél liter esetedben ideális folyadék bevitel,de mehetne több is.

2014. aug. 10. 14:40
 34/43 A kérdező kommentje:

2. mivel hőkezelik a tejtermékeket, nem marad semmi benne, csak fehérje, zsír, esetleg cukor a tej esetében

4. de kevésbé emeli meg az inzulin szintet a tk, mivel rostokban gazdag. lehet ugyanannyi kcal, de nem csak a kcalt kell nézni. mondjuk tks cuccot nem szándékozom enni a diéta alatt.

- multivitamin is gyógyszer ipar, nem?:P Nem értem mér nincs benne vitamin, miből gondolod ezt? az idény gyümölcsökben tuti van

5. én úgy tudom jó az agynak

8. még lenne egy kérdésem a folyadékkal kapcsolatban: ásványvízből állítólag nem jó sokat inni mert a sok ásványi anyag nem jó a vesének. a csapvíz (ami klóros) azzal mi a helyzet? elpárolog a klór, hogyha pl 30 percig "állni hagyom" a vizet, vagy nem? :) vagy meglehet inni mert nincs jelentősége?

vannak nagyon nagy súllyal rendelkező emberek pl 300 kg. akkor nekik 15 l kell inni? ez szerintem ellentmondás :D

2014. aug. 10. 15:39
 35/43 A kérdező kommentje:
Ja bocsi úgy emlékeztem h azt írtad, hogy a tk kenyér ugyanannyi kcal mint a fehér. Közben azt írtad hogy 3× annyi. :D De mivel tömörebb, kevesebb is elég belőle.
2014. aug. 10. 16:05
 36/43 anonim ***** válasza:

2.a laktóz miatt.

4.a te helyzetedben nem trollkodnék,inkább hálát mondanék.

a hasznosat ne keverd össze a haszontalannal.

5.az agyállománynak és a szívnek az omega 3 zsírsav ami jó és hasznosítható,nem az omega 6.

2014. aug. 10. 17:38
 37/43 A kérdező kommentje:
Miért mondanék hálát? Nem én kértem hogy oszd az észt, ez a te szabadidő tevékenységed.
2014. aug. 10. 17:57
 38/43 A kérdező kommentje:
Azért mondtam, hogy nem csak a kcalt kell nézni, mert hogyha pl 1500 kcalt akarsz bevinni a szervezetedbe, akkor nem mindegy hogy 3 tábla csokit eszel meg vagy normális kajákat.
2014. aug. 10. 18:09
 39/43 anonim ***** válasza:
Nem...nem kell több fehérje ha diétázol...Egy normál ember szervezetére van szükség 15% fehérjére...aki sportol vagy fizikai munkát végez annak kell több fehérje...én igy tudom:-)
2014. aug. 10. 18:55
 40/43 Kokollari válasza:
a zöld teát mindenképp reggel idd,mert van benne (nem magas)koffein!
2014. aug. 20. 11:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!