Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az étrendről?

Figyelt kérdés

reggeli: natúr joghurt, (natúr) zabpehely

tízórai: valamilyen gyümölcs (alacsony cukor tartalmú pl zöld alma) vagy nyers zöldség

ebéd: szárnyas hús->csirke, pulyka/hal/tojás + zöldség(ek), kivéve krumpli

uzsonna: kis marék mandula/dió/napraforgómag/tökmag/mogyoró

vacsora: ugyanaz mint az ebéd/túró

Illetve zöld teát reggel vagy lefekvés előtt érdemes fogyasztani?

+ 3 l víz

2014. aug. 8. 17:57
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
lényegében tökmindegy...
2014. aug. 9. 14:53
 22/43 anonim ***** válasza:

hát jah.

minkét válaszoló írt jókat meg rosszakat is.

pl 100g zab.

100 g zabot tömegnövelés alatt nem eszek,nemhogy diétában,pedig 87kg izmos férfi vagyok tzs 13%.

a másik meg írja,hogy a proteinpor mesterséges,ami a tájékozatlanság és a hozzá nem értés netovábbja.

arra érdemes figyelni arány beállításnál,hogy a fehérje az elsődleges e köré épül fel az étrend,ennek a megemésztéshez kell a rost,vagyis a zöldségek és az energiához a napi léthez kell a zsír.fehérje,zöldség zsír.

egy kevés zab mehet ami gabona,ezen kívül más nem kell semmi ch ahogyan gyulladásfokozó tejtermékek sem kellenek.

2014. aug. 9. 15:07
 23/43 anonim ***** válasza:
Oké...:-))
2014. aug. 9. 15:37
 24/43 anonim ***** válasza:
tapasztalatok azt mutatják, hogy a hájuk mellé még jól le is építik az izomzatukat, tehát itt az idő egy kis "tömegelésnek"
2014. aug. 9. 15:54
 25/43 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy a protein por mesterséges...de akár azt is mondhattam volna(magyar szótár segit ennek jelentését megérteni)Ami emberi-gépi beavatkozással jön létre/készül az nem természetes.Azt irtam ha jól emlékszem h természetes alapanyagokból egészségesebb a fehérjét a szervezetbe juttatni...ráadásul a kérdező nem férfi...Ez csupán néhány női és férfi szokásból, beszédből, szavak használatából lehetséges megállapitani:-)Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásban a szénhidrátok az egész napi energiamennyiség 55%-át (55-58%), a fehérjék a 15%-át (12-15%), míg a zsírok a 30%-át teszik ki. Ez azt jelenti, hogy pl egy 70kg nő aki napi 1500kcal visz a szervezetébe annak 56 gramm fehérjére van szüksége.De növelheti fehérje bevitelét 3szorossára is, de akkor számolnia kell a kellemetlen következményekre...
2014. aug. 9. 16:02
 26/43 anonim ***** válasza:

ez gondolom valami 60as 70es évek béli arány megállapítás ami csoffadást célozza meg nem a zsír csökkentést és főleg nem a hosszabb távú egészségmegőrzést.

a megemelt fehére és a következmények?:))))

remélem nem valami dagadt vagy,aki szórja ide a téveszmés nők lapja megállapításait,hanem a módszered hatékonyságára bizonyíték a tested és a testzsírszázalékod.

2014. aug. 9. 18:04
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

No igen, elég humoros gondolat, hogy együnk 10 deka zabot, de egy kis marék mandulában sok a szénhidrát... Egy kiló mandulában annyi a szénhidrát, mint a reggeli zabban... Ketogén napokon sokmindent kerülök, a durva szénhidrátlimit miatt, de az olajos magvak kifejezetten segítenek. Laktatnak, de alig van bennük szénhidrát.

Ideális makrotápanyag-arányról pedig nem tudok. Nagyon sokféleképpen lehet egészségesen étkezni, sőt fogyni is. Ki fehérjére alapoz, ki szénhidrátra, ki zsírra. Én nem tudnék úgy fogyni, hogy szénhidrátra alapozva táplálkozom, sőt jól sem esne. Akinek az passzol, tegye, de ne akarjon meggyőzni, hogy Egy Igaz Út létezik, ráadásul tökmindegy, hogy 1200 vagy 4000 kalóriát viszünk be, 15% fehérje kell és kész. Fehérjében inkább fix grammot igyekszem tartani, illetve nem igyekszem, automatikusan 1g/ttkg megy be naponta, ami elégnek is tűnik az én körülményeim mellett. Ha elkezdenék edzeni, emelném. Úgy tudom, az étrenden is múlik, mennyire van egyáltalán szükségünk, nem tudom, ez mennyiben igaz.

A kérdező étrendjében sokféle táplálék van, s ezek zöme teljesen korrekt, sokan rosszabbul esznek. Remélhetőleg nemcsak az olajos magban és a tojásban van zsír, mert az kevés. A mennyiségek és a kérdéses emberi test ismerete nélkül fogalmam sem lehet, megfelelő-e, de amit látunk, az annyira nem rossz - bár engem zavarna kissé, hogy ebédig szinte csak szénhidrát van, de attól még működhet, nem vagyunk egyformák.

2014. aug. 9. 21:16
 28/43 anonim ***** válasza:

a reggeli ch betöltés meg az uzsonnára egy rakás olajos mag szerintem nem ugyan az...

de pont olyannal vitatkozom akinek ketogén napja van??!

2014. aug. 9. 22:20
 29/43 anonim ***** válasza:
Gondolom te az étrended nem dietetikussal és alapos vizsgálat után választottad...és én igen is az egészséges és lehet az 60 as lehet az 70 es évek...Az ember habár alkalmazkodik bizonyos körülményekhez...de a sok elhizott ember nem azt a tényt bizonyitja:-) És képzeld...nem...nem vagyok dagadt...te úgy véled hogy csak dagadt emberek diétázhatnak...Csak hogy az enyém és sok másé nem diéta hanem étrend, amit nagyon sokáig követünk...És igen oka van rá...de ha ismernél nem is gondolnád hogy valamiféle háttéri probléma miatt látogattam meg dietetikus barátom:-)
2014. aug. 10. 07:33
 30/43 anonim ***** válasza:
Lenyeltem egy fél mondatot:-D Az én testem és lelkem természetesen bizonyitja a saját módszerem hatékonyságát...
2014. aug. 10. 07:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!