Mi a véleményetek erről az étrendről?
reggeli: natúr joghurt, (natúr) zabpehely
tízórai: valamilyen gyümölcs (alacsony cukor tartalmú pl zöld alma) vagy nyers zöldség
ebéd: szárnyas hús->csirke, pulyka/hal/tojás + zöldség(ek), kivéve krumpli
uzsonna: kis marék mandula/dió/napraforgómag/tökmag/mogyoró
vacsora: ugyanaz mint az ebéd/túró
Illetve zöld teát reggel vagy lefekvés előtt érdemes fogyasztani?
+ 3 l víz
Zöld teát reggel igyál, mert koffeintartalmú.
Egyébként normális, kiegyensúlyozott étrendnek tűnik.
a reggelit cserélném 4-5 tojásra zöldséggel.
tízóraira jöhetne a zab proteinporral vízzel.
ebéd okés.
uzsonna-csere és ugyanaz jönne,mint ebédre hús zöldség.
vacsorára is jöhet 3-4 tojás zöldség.
vízből 1 liter/20 kiló,de mehet több,ha 60 körül vagy,akkor a minimum a 3 liter.
szerintem reggel nem jó egyből megdobni az inzulinszintet olyan szinten,mint ahogyan azt a joghurt meg a zab teszi ezért került későbbre.
amúgy meg a joghurtot alapból cserélhetnéd tojásproteinporra,az jól hasznosuló tápanyag és nem gyulladásfokozó inzulinszint emelő mint a tejszármazék joghurt,túró.
úr isten... annyit eszel, hogy ne lakjál jó?
na nem baj, jókedvemben találtál, úgyhogy segítek
A reggelihez vegyél 100% whey proteint lehetőleg ne a 0,92-eset hanem minimum a 2,35öset. Egy adag 30g kb 22g fehérjét tartalmaz. Az egész napi kajádnak tartalmaznia kéne a testsúlyod legalább 2*esét állati fehérjéből. A zab legyen 100g ez egy bevált mennyiség, a legjobb az a lidlös kék zab.
A zsírszegény natúr tescos 150g-os joghurt egyébként 55ft.
tízórai : hát ez tuti nem lesz amit te írtál... a gyümölcsök azért "jók", mert fruktóz van bennük és a máj glikogén tartalékainak feltöltésén kívül nem igazán jók semmire. Megy a zsírba, ha túlzásba viszed.
Én inkább javaslok teljes kiőrlésű kenyeret vagy barnarizst, zöldségeket és csirkemellet.
amúgy a gyümölcsök reggelire jók lettek volna, de ha te zabot akarsz enni...
ebéd : tök jó lenne egy klasszikus valamilyen komplex szénhidrát meg csirke
tojást inkább ne, mert nagyon sok sárgáját kidobhatsz, ha normális fehérje mennyiséget akarsz belőle kinyerni.
amúgy a krumpli is jó lenne, ha nem olajban sütöd ki, de az édesburgonya a legjobb
uzsonna : ezek a magvak tele vannak szénhidráttal, full nem diétásak...
vacsora : szerintem elég csak a túró de csak a zsírszegény, vagy ha nem szereted akkor casein komplexet is vehetsz
Na a lényeg, hogy inkább csináld meg az egész napi kajádat, amit kiszámolsz, hogy mennyi kell, és azt oszd el úgy, hogy kb 3 óránként egyél.
A másik, hogy edzeni is kéne, és edzés után meginni egy adag fehérjét, de inkább kettőt.
majd kifelejtettem hogy ajánlott még sok kis okosság amit inkább nem fejtek ki
vegyél egy bulider pak-ot [link]
vag ha nincs ennyi pénzed az egészségedre havonta akkor legalább egy mega daily one plus-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!